Back to Question Center
0

Želite vedeti več o Wiki? - Vprašajte Semalt Expert

1 answers:

Wikipedia ali preprosto Wiki je ena največjih in najbolj znanih spletnih strani na svetu. V nasprotju z drugimi spletnimi mesti ne upravlja nobena prefinjena družba, temvec tudi vodstvena zbirka prostovoljcev, ki so delali pod psevdonimom. Redko poskuša nekaj novih stvari in upa, da vsak dan privablja vedno več obiskovalcev. Dejansko je ta spletna stran spremenila usodo interneta in na angleški različici spletnega mesta ima več kot deset milijard stran.

Oliver King, upravitelj uspeha Semalt Customer Success Manager, dodaja, da ga Wiki objavlja v nekaj urah, ko se na svetu dogajajo nekateri dogodki, kot je Bostonski maraton. Ker ni vir informacij, kot je Wikipedija, je za zbiranje podatkov odvisnih več spletnih spletnih storitev in spletnih mest. Če iščete kaj v Googlu ali Bingu in povprašate na spletna mesta, kot je Siri, boste dobili le tidbits of information, vendar vam Wikipedija ponuja popolne podrobnosti o tem, kaj se dogaja na svetu.

Vendar pa morajo prostovoljci, ki so ustvarili ta projekt, to zaščititi pred goljufijami, manipulacijo in vandalizmom..Od leta 2007 je Wikipedija prizadela lažne zgodbe in različni udeleženci ne morejo popraviti napak, ki ohranjajo to spletno mesto, da postane najboljša in vrhunska enciklopedija na svetu. Najpomembnejše težave, ki jih je imela Wikipedija, so njeni vnosi na pokemon in pornografske spletne strani. Ima tudi svoje strani na ženskih blogih in spletnih mestih, ki po nobeni ceni niso legitimne. Menijo, da več kot devetdeset odstotkov uporabnikov, ki delujejo na spletnem mestu, pripada sumljivim podjetjem in odvračajo nove člane, ki bi se morda zanimali za stvari v Wikipediji.

Foundation Wikipedia je pred kratkim začel reševalno misijo in prostovoljcem ne more naročiti, da spremenijo način delovanja. Ne glede na vse te težave uporabniki še vedno verjamejo, da je Wikipedija najboljši vir informacij in da je mesto pomembno za različne urednike in študente, ki želijo poiskati nekaj, kar je povezano z njihovimi projekti ali nalogami. Enciklopedija Britannica zaračuna do 70 dolarjev na leto za spletni dostop do več kot 120.000 člankov in ponuja nekaj brezplačnih vnosov z veliko pop-up oglasi in transparenti. Po drugi strani pa Wiki ne draži svojih uporabnikov z veliko reklamnih oglasov in pojavnih oken. Ko se je spletna stran začela leta 2001, nameravala ni biti glavni vir informacij na internetu. Wales, finančni trgovec in podjetnik je na spletni strani sodeloval z Larryjem Sangerjem, filozofijo Ph.D. in povečal Nupedia, ki je brezplačna enciklopedija na internetu. Wales je odvisen od prispevkov njegovih starejših, medtem ko je povečal Nupedia in pokril vrsto tem na njem. Nupedia ponuja obsežno zbirko, vendar je na voljo le trinajst člankov o temah, kot so Virgil in tradicije Donegal. Nasprotno pa Wales in Sanger upajo, da je Wikipedija edini vir, v katerem lahko uporabniki najdejo veliko informacij in da bodo zlahka ustvarjajo sveže izdelke, ki jih bodo imeli strokovnjaki in raziskovalci Source .

November 29, 2017