Back to Question Center
0

Zakaj "Bait in Switch" več škode kot dobro - Strokovno mnenje Expert of Semalt, Natalia Khachaturyan

1 answers:

Strateški vsebnik Semalt , Natalia Khachaturyan, pravi, da je vaba in preklopna tehnika trženja že dolgo časa in je delovala že pred leti. Ampak zdaj, res ni vredno. Potrošniki so zdaj dvakrat tako pametni, kot so bili včasih, in takšni triki niso več tako učinkoviti, kot so bili.

Kako deluje "Bait and Switch"

Samo, da je jasno, vaba in stikalo je dejanje namernega oglaševanja izdelka, ki je na zalogi, in ko se naredi naročilo, namesto da bi izpolnili naročilo, poskusite prodati podoben izdelek, ki je pogosto višji v stroških. To pomeni, da so bili kupci "vabljeni" z izdelki z nizkimi stroški in ko so v trgovini, prodajalec zdaj poskuša "preklopiti" izdelek na drugega z višjo ceno.

Ideja je napačna in neetična, zlasti s stališča stranke - supporti tv da muro tutorial. Vendar pa se lahko zdi dobro od prodajalca. Zato se to imenuje lažno oglaševanje. Seveda se mnogi lastniki malih podjetij v nezavedno vključijo, medtem ko drugi to storijo namerno.

Da bi se izognili težavam s tem goljufivim dejanjem, nekateri trgovci na drobno navadno dajejo izjavo o omejitvi odgovornosti na dnu oglasa, da je na voljo le omejeno število izdelkov. Na ta način poskušajo obdržati hrbet in pokazati, da so po oglasu objavili le zmanjkalo določenega izdelka in poskušajo ponuditi, kar je na voljo.

Drug trik, ki ga prodajalec lahko uporabi za izognitev lažnemu oglaševanju, je, da je oglaševani izdelek na zalogi, vendar še vedno poskuša najprej narediti stikalo..

Čeprav ni nič narobe pri privabljanju ali »vabljanju« kupcev, je resnična težava v preklapljanju oglaševanja. Druga podobna tehnika, ki jo lahko imenujemo "vaba in daj". Tukaj podjetje zahteva, da se pred prodajanjem zahtevanega izdelka pošlje e-poštni naslov stranke. S to tehniko ni nič narobe, ker se izdelek ne preklopi. Prejemanje e-poštnega naslova ni napačno. Kot že omenjeno, je edini problem preklop.

Skupne vabe in preklopi na prometne nesreče

Vse družbe, ki opravljajo vabo in stikalo, to namerno ne storijo. Nekateri od njih so se zmotno ukvarjali s tako prakso. Tukaj je nekaj skupnih tehnik, ki jih sprejmejo:

  • Privabljanje prometa na vaš izdelek z uporabo imena tekmeca

To se ponavadi zgodi, ko opisujete svoj izdelek, kot je izdelek vašega konkurenta. To bo strankam zamenjalo, da kliknejo povezavo, če mislijo, da je to drug izdelek. Na primer, če je blagovna znamka vaših prenosnih računalnikov Hughes Paul in jih opisujete kot prenosne računalnike HP, jih bodo stranke zamenjale za znamenite prenosne računalnike Hewlett Packard in kliknite povezavo.

  • Uporaba nesorazmernih ali poljubnih ključnih besed za SEO bait in stikalo

V ponudbi za visoko uvrstitev, nekateri tržniki uporabljajo ključne besede, ki so nepomembne za njihovo poslovanje samo zato, ker obstajajo majhne konkurence okoli ključnih besed. Ti tržniki so samo zainteresirani za izpostavljenost.

Morate razumeti, da medtem, ko ste visoki, kot želite, se ne bo spremenil v prodajo za vas. Ali niste v poslu za prodajo? Pomislite na to, če prodajate prenosnike in uporabljate ključne besede, povezane s tiskalniki za SEO, bodo ljudje, ki želijo kupiti tiskalnike, definitivno kliknili vašo povezavo in obiskali vaše spletne strani, vendar ne bodo naredili nobenega naročila, ker ne prodajate tiskalnikov !!!

Ali se zavedate, da vam zaračuna vsak klik vašega oglasa na spletu, ali se obrne na prodajo ali ne? Ta draga tehnika se imenuje taktik črne klobuki v izrazu SEO. S to tehniko si prizadevate za "100% prometa in 0% prodaje".

November 29, 2017