Back to Question Center
0

Wiki za nevrone - Semalt Expert

1 answers:

V tem članku vam bo Oliver King Semalt Customer Success Manager vam povedal, kako se lahko tone informacij pretvorijo v nevronsko Wikipedijo (Wiki). Znanstveniki in zdravstveni delavci so v naših možganih zbrali podatke o milijonih do milijardah nevronov, večina jih je uporabila podatke za ustvarjanje prijaznega Wiki za nevrone. Spletna stran, NeuroElectro, je pripomogla k pospeševanju napredka raziskav nevroznanosti in zagotovila centralizirana sredstva za zbiranje in primerjavo podatkov o nevronskih funkcijah. Opis teh podatkov je na voljo samo v Journal of Neurophysiology - nazca flights. Naši nevroni so razdeljeni na več kot 250 vrst, ki temeljijo na fizičnih in funkcionalnih značilnostih. Raziskovalci so že več let proučevali lastnosti in funkcije različnih vrst nevronov, posledični podatki pa so raztreseni čez več sto do tisoč znanstvenih člankov in znanstvenih člankov. Raziskovalci Univerze Carnegie Mellon so se pred kratkim obrnili na podatke in poskušali bolje organizirati podatke. Nathan Urban iz univerze BrainHubSM oddelek pravi, da če želite zgraditi možgane, morate vedeti, kateri deli delujejo najbolj. Vemo skoraj vse o nevronih in katerem del možganov so prisotni, vendar je malo o funkcijah in podrobnih lastnostih. Da bi pospešili razumevanje nevronov, moramo ugotoviti, kako delujejo in kakšne so njihove lastnosti .

Zbiranje, dodajanje in izboljšanje

Tripathy z Univerze v Britanski Kolumbiji je zbiral in standardiziral podatke za različne vrste nevronov. Nato je objavil podatke na svojem osebnem blogu. Ker je podatke zbral s pomočjo besedilnega rudarjenja, so nekateri raziskovalci ugotovili, da vsebuje napake in jih je treba čim prej določiti. Tripathy in njegovi člani skupine so potrdili podatke, vendar niso ustvarili nobenega mehanizma, ki bi uporabnikom preprečil, da bi označili spletno mesto.

Neuron presenečenja

Spletišče je pomagalo raziskovalcem najti skupine nevronov, ki imajo enake fiziološke lastnosti in omogočajo boljše razumevanje delovanja nevronov. Na primer, če znanstvenik ugotovi, da je nevron v naši možganski neokorteksu odprti, lahko pogledajo druge nevrone in zagotovijo, da delujejo pravilno. S temi informacijami je bilo napisanih veliko raziskovalnih dokumentov, nova hipoteza pa je bila zgrajena. Da bi razumeli, kako bi lahko uporabili neuroelectro.org, so nekateri znanstveniki primerjali elektrofiziološke podatke več kot tridesetih vrst nevronov, o katerih so govorili tudi v različnih vrstah literature. To je vključeval piramidalni nevron v hipokampusu, ki je odgovoren za naš spomin in dopaminski nevron srednjih bron, ki je odgovoren za zasvojenost in naše vedenje. Nacionalni inštitut za gluhost, Univerzalni program za izboljšanje raziskav Commonwealtha za zdravstveno varstvo v Pennsylvaniji in Nacionalna znanstvena fundacija sta podprla to dokumentacijo.

Objavljeni članki

Shreejoy J. Tripathy je delal v Urbanovem laboratoriju in diplomiral iz University of Pittsburgh Center za program Neural Basis of Cognition (CNBC) pri nevronskem računanju. Izbral je več kot 10.000 objavljenih člankov, ki so združevali fiziološke podatke o tem, kako so se nevroni odzvali na različne vnose. Izbral je pametno uporabo algoritmov besednega rudarjenja za branje vseh svojih dokumentov. Ta programska oprema je uspešno ugotovila deleže nevronov in pridobila podatke o tem, kako so bili poskusi zaključeni.

November 29, 2017