Back to Question Center
0

Ustavite razmnoževanje! - Vpogled v podvojene vsebine Khachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist

1 answers:

Bing, Yahoo, Google in drugi iskalnik ne marajo podvojene vsebine. Podvojena ali kopirana vsebina pomeni podobne članke in besedila so prikazana na različnih spletnih straneh na internetu. Kot rezultat, iskalniki ne dobijo ideje o tem, katero spletno mesto objavlja izvirno vsebino in kako razvrstiti več spletnih mest ali spletnih dnevnikov - safe online vape stores. To lahko škoduje uvrstitvi različnih spletnih strani, še posebej, ko so ljudje začeli svoje spletne strani e-trgovine in povezujejo različne različice iste vsebine. Primerljivo je podvojeno vsebino za kakovost, saj lahko povzroči težave, saj so na različnih spletnih straneh prisotne več kopij istega besedila ali članka.

Khachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist, pojasnjuje, da kot bralec ne boste imeli rad različnih mest, ki vedno znova objavljajo isto stvar. Tudi iskalniki ne marajo spletnih mest in spletnih dnevnikov, ki prikazujejo podvojene vsebine samo za izboljšanje vrst. Če se soočate s to težavo, niste sami, saj se veliko spletnih skrbnikov pritožuje in uvedeni so bili različni sistemi za upravljanje vsebine, da preprečite podvojene vsebine.

Vzroki podvojene vsebine

Obstajajo številni razlogi, zakaj je vsebina kopirana in podvojena na internetu. Najpogosteje uporabniki sami ne kopirajo vsebine in jih večinoma kopirajo roboti in pošiljatelji neželene elektronske pošte. To se zgodi, ker razvijalci ne mislijo kot uporabnik ali brskalnik in se počutijo samo kot bote ali pajki. Morda ste opazili, da sistemi baz podatkov poganjajo celotna spletna mesta in v isti podatkovni zbirki, obstajajo spletne strani in programska oprema, ki omogočajo, da se isti izdelki večkrat objavijo na internetu.

1. ID-ji seje

Če želite slediti obiskovalcem in shraniti podatke o vaši spletni strani, morate obiskovalcem dati različne "seje". Seja se vzdržuje, ko uporabnik klikne vašo povezavo ali spletno stran s pomočjo ID-ja seje. Piškotke lahko uporabite za omogočanje in to pomeni, da vse notranje povezave dobijo ID-je sej, ki so dodane URL-ju.

2. Parametri URL-jev, uporabljeni za razvrščanje in sledenje

Drugi glavni vzrok za podvojene ali kopirane vsebine je uporaba različnih parametrov URL-ja, ki ne morejo spremeniti vsebine na določeni strani. Na primer, lahko obiščete https://www.abc.com/keyword-x/and https://www.abc.com/keyword-x/?source=rss hkrati, vendar niso podobni URL-ji in iskalniki jih bodo razvrstili drugače. Vsak parameter, dodan URL-ju, ne more spremeniti bistvenih delov vsebine.

3. Stružniki in združevanje vsebin

Včasih tretje strani spletne strani namerno kopirajo vsebino, ne da bi vas obvestili o ničemer. Vedno ne dajejo zaslug za vašo prvotno vsebino in iskalniki ne razumejo, kako se spopasti s temi težavami. Bolj slavni je vaše spletno mesto, večje število strgalnikov in pošiljateljev neželene pošte bo ukradel njeno vsebino.

4. Pagination komentarja

V sistemu Wordpress in drugih sistemih za upravljanje vsebine so možnosti za paginiranje komentarjev. To vodi do člankov, ki se kopirajo na internetu.

Če vaš WordPress ali drug sistem za upravljanje vsebin ustvarja prijazne strani za tiskanje in jih povezujete s svojimi izdelki, bo Google ugotovil, da je nezakonit in lahko blokira vaše spletno mesto. Tako se morate izogibati tiskalniku prijaznim stranem in se osredotočiti na sveže napisane vsebine.

Raztopina za podvojeno vsebino

Če ste se odločili, katere URL-je so kanonični URL-ji za vašo vsebino, morate začeti postopek kanonikalizacije čim prej. To pomeni, da bi morali iskalom vedeti o kanoničnih različicah svojih spletnih strani in jim omogočiti, da jih najdejo čim prej. V nekaterih primerih lahko celotnemu sistemu preprečite ustvarjanje napačnih URL-jev vaše vsebine, včasih pa se nenamerno preusmeri. Če ste kopirali vsebino nekoga, je pomembno, da vira vir, tako da iskalniki dobijo idejo o tem, od kod prihaja vsebina. Predlagamo vam, da se izognete kopiranju vsebine drugih in redno pisanju lastnih člankov. To vam bo pomagalo, da boste dobili dober rang iskalnika.

November 29, 2017