Back to Question Center
0

Težave, ki se lahko pojavijo pri podvajanju vsebin - Khachaturyan Nataliya, Semalt Expert razlaga, kako se spoprijeti s problematiko

1 answers:

Podvojena vsebina je vrsta vsebine, ki se pojavlja na svetovnem spletu na več mestih, in če se isti izdelki pojavijo na različnih spletnih mestih, se bo uvrstitev vašega spletnega mesta zmanjšala, Google pa jo lahko kaznuje. Varno je reči, da podvojena vsebina močno vpliva na vaš iskalnik , razvrstitev. Ko je na spletu več kot en kos vsebine, ga Google in drugi iskalniki ne bodo več všeč in se lahko odločijo za potiskanje teh spletnih strani za konkurenco.

Zakaj je podvojena ali kopirana vsebina pomembna

Khachaturyan Nataliya, Semalt Strateški vsebnik, pojasnjuje, da za iskalnike vsebujejo podvojene ali kopirane vsebine tri glavne težave:

  • Ne morejo razumeti, katero različico vsebine je treba pajkati in katere je treba prepovedati
  • .
  • Ne vedo ničesar o tem, ali naj meritve povezav usmerijo na določeno spletno stran ali jih hranijo v različnih različicah
  • .
  • Iskalniki ne morejo razumeti, katero različico vsebine je treba uvrstiti med rezultate iskanja - malaysia fake passport.

Za spletne skrbnike in blogerje lahko podvojena vsebina povzroči različne težave

  • Omogoča slabo uporabniško izkušnjo in iskalniki so prisiljeni kaznovati več spletnih mest hkrati, tudi če ste izvirni izdajatelj določenega članka.
  • Za boljšo izkušnjo iskanja bo Google prikazal različne različice iste vsebine in zmanjšal vidnost vseh podvojenih delov.
  • Pravičnost za povezavo je lahko tudi razredčena, saj so druge spletne strani kopirale vašo vsebino, da bi ustvarile povezave do svojih spletnih mest. To lahko negativno vpliva na vidnost vaše vsebine v rezultatih iskalnika .

Kako popravim podvojeno vsebino?

Popravljanje podvojene ali kopirane vsebine je možno, ko odpravite vse težave v vaši vsebini in jo optično preberete prek Copyscapea, preden jo objavite na internetu. Kadarkoli najdete kopije vsebine na več spletnih mestih, se morate prijaviti Googlu ali se obrnite na skrbnika tega spletnega mesta, da bo podvojeno vsebino odstranjeno, preden bo prepozno, in se Google odloči kaznovati vaše spletno mesto.

Preusmeritvena metoda 301

V nekaterih primerih se lahko odpravite podvojene vsebine, tako da nastavite 301 preusmeritev iz podvojenih strani v prvotno vsebino. Ko so različne strani povezane z istim URL-jem, bodo samodejno prenehale tekmovati med seboj in v prihodnosti ne bodo ustvarjale ustreznosti .

Rel = "kanonična" metoda

Druga možnost se imenuje rel = kanonična metoda. Omogoča Googlu, Bingu in Yahoou, da je treba vašo spletno stran obravnavati kot pristno, druge podobne strani pa je treba obravnavati kot dvojnik. Naj vam povem, da so rel = kanonični atributi del kode HTML vaših spletnih strani.

Druge metode za reševanje podvojene vsebine

Ohraniti morate doslednost med razvijanjem notranjih povezav na celotnem spletnem mestu. Pri sindikaciji vsebine se morate prepričati, da je spletno mesto za sindikacijo dodalo povezavo nazaj na prvotno vsebino in ni nobene razlike na njenem URL-ju. Za čim boljšo zaščito vašega spletnega mesta in shranjevanje vaše vsebine na kopiranje na internetu lahko dodate samo-referenčne rel = kanonične povezave na vse vaše spletne strani.

November 29, 2017