Back to Question Center
0

Skrivanje: je to dobro ali slabo za vašo spletno stran? - Odgovor Khachaturyan Nataliya, Semalt Expert

1 answers:

Khachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist, pojasnjuje, da je skrivanje mogoče opredeliti kot tehniko črne klobukove SEO, ki se uporablja za izboljšanje uvrstitve na SEO z zbiranjem iskalnika . Metoda vključuje predstavitev vsebine drugače za iskalne gonilnike in uporabnike spletnih mest. Večina lastnikov spletnih mest skuša uporabiti skrivanje za izboljšanje indeksiranja na straneh z rezultati iskanja - best temperature for computer equipment.

Skrivanje je kršitev Googlovih strokovnih smernic, ki bi lahko vodile do kaznovanja. Nekaj ​​primerov skrivanja vključujejo:

  • Vstavljanje ključne besede, ko jo je zahteval iskalnik. V tem primeru, ko posameznik išče besedilo, ki ga ne bo našel, iskalnik pokaže, da tako izboljša rezultate iskanja.
  • Prikaz strani HTML besedila samo iskalnikom, medtem ko uporabniki spletnega mesta lahko vidijo le slike ali Flash.
  • Prikrivanje deluje z zavajanjem iskalnika, tako da lahko misli, da se vsebina strani razlikuje od tistega, kar je. Lahko ga imenujemo tudi nezaželena pošta za iskalnik ali zastrupitev z iskalnim orodjem, ki se uporablja za prevažanje iskalnika, ki daje določeni spletni strani višjo uvrstitev.

Kako se skriva?

Večina ljudi se zaveda skrivnosti, vendar ne vedo, kako natančno se to izvaja. Ne razumejo, kako je vsebina spletne strani prikazana za iskalnike drugače od tistega, kar vidijo uporabniki..V internetnem polju je vsaka internetna naprava identificirana po naslovu IP. Pri uporabi skrivnosti, vsebine, ki temelji na uporabniku-gent HTTP glavi ali naslovu IP uporabnika, ki zahteva vsebino.

Skrivanje omogoča .htaccess, da doseže svoj namen. Vsebuje modul, znano kot mod rewrite, ki pomaga pri uporabi skrivanje na vašem spletnem mestu. Pomaga .htaccess zamenjati iskalnik, tako da lahko vaše spletno mesto pridobi višjo uvrstitev. Modul lahko razlikuje IP naslov rednega obiskovalca spletnega mesta od tistega v iskalniku. Če zazna naslov IP iskalnika, omogoča scenarij na strani strežnika, da dostavi drugo različico spletne strani. Če naslov IP ne pripada pajku, mod prepisi ve, da pripada rednemu obiskovalcu in da prikazuje standardno spletno stran.

Različne vrste skrinjice

  • Urejanje IP naslovov - To je strategija prikazovanja ločenih različic vsebine, ki temeljijo na IP-naslovu strežnika. Naslov IP iskalnika omogoča, da prejema različno vsebino, medtem ko vsi drugi naslovi IP prejmejo drugo različico.
  • Skrivanje uporabnikovega posrednika - s tem načrtom strežniški skript zagotavlja različne strani ali različico vsebine, ki temelji na uporabniškem posredniku.
  • Skrivanje glave HTTP-REFERER - Različnim uporabnikom, ki uporabljajo določene spletne strani, je na voljo različna vsebina spletne strani, ki temelji na vrednosti glave HTTP REFERER.
  • JavaScript skriti - če imajo uporabniki brskalnik, ki omogoča JavaScript, bodo prejeli drugo različico od tistih, katerih JavaScript je izklopljen.
  • - Različne različice vsebine so prikazane na podlagi jezika spletnega brskalnika .

Pokrov je lahko nevaren in ga morate izogniti. Namesto da bi izboljšali vašo uvrstitev na SEO, bi lahko uničili vaše podjetje, če Google opazi, da uporabljate to metodo, da pridobite promet na svoji spletni strani.

November 29, 2017