Back to Question Center
0

Semalt: Uporaba botov za izdelavo člankov Wiki

1 answers:

Michael Brown, Semalt Manager Customer Success Manager, pravi, da je Wikipedija ali preprosto Wiki ena od spletnih strani, ki se lahko pohvali, da ima veliko člankov, napisanih na različnih temah. Svenker Johansson, švedski univerzitetni administrator, je zagovarjal prakso ustvarjanja milijonov člankov samih in rekel, da je uporabil robotsko in robotsko uporabo in jih odobril višja oblast, preden jih je uporabil v Wikipediji.

Programska oprema Johannesa je v Wikipediji uspešno ustvarila milijone člankov, postala je ena od najbolj znanih in plodnih urednikov te spletne strani enciklopedije. Zdaj je ta učitelj fizike splošno znan kot Lsj. Ustvaril je Lsjbot, avtomatiziranega urednika Wikipedije, ki je Svenkerju pomagal ustvariti veliko člankov iz Wikipedije za svojo švedsko različico. Do sedaj lahko Lsjbot ustvari tri milijone člankov v različnih različicah Wikipedije in posname več kot deset milijonov posameznih urejanj - seo backlinks comprar. Johansson pravi, da je glavna naloga ustvariti članke o različnih vrstah živali in rastlin. Čas je bil, ko je imela Wikipedija samo nekaj pošto, vendar Johansson trdi, da so danes vse bolj pomembni in morajo biti del Googla in Wikipedije.

Vendar pa obstajajo omejitve glede tega, kaj lahko storimo z boti..Seveda so pošte pomembne, ker pomagajo opravljati veliko dela in pisati različne članke na Wikipediji. Njegova angleška različica ima na milijone objavljenih člankov, pri čemer se roboti v veliki meri uporabljajo za popravilo vandalizma. Kjerkoli na svetu, popravljajo in posodabljajo stare stvari, arhivirajo obstoječe razprave, spreminjajo kategorije člankov iz Wikipedije in dodajajo točne datume žigov v ročna poročila o težavah.

Boti ali roboti potekajo s posebnimi postopki odobritve

Erik Moller, namestnik direktorja in sodelavec Fundacije Wikimedia, ki je odgovoren za nadzor spletnega mesta, je nekaj primerov predstavil o podjetju Cluebot. Pravi, da celovita politika ureja uporabo robotov ali boksov na Wikipediji. Povedal je Guardianju, da zaradi svojih omejenih lastnosti, lastnosti in možnosti niso primerni za delo na tej velikanski enciklopediji. Večina boksov poteka po težkem postopku odobritve, kjer določajo ljudi, ali so naloge, ki jih opravljajo, smiselne ali ne. Boti, ki redko izvajajo nepotrebne zaposlitve, so takoj zavrnjeni ali zaprta za celo življenje.

Moller prav tako priznava, da se strukturirani podatki o Wikipediji in njegovih projektih ohranjajo na različne načine, kar pripomore k posodobitvi stvari. Praksa uporabe robotov in robotov za izdelavo člankov ima svoje pomanjkljivosti, Johansson pa je svojo prakso zagovarjal z močnimi točkami. Opozarja, da ima švedska Wikipedija več kot 150 znakov iz Lord of the Rings, a le nekaj jih pripada Vietnamski vojni. To pomeni, da je ta nadarjeni šolski učitelj najprej ustvaril bote, ki nadomestijo pisatelje in urednike. Nato razpravlja o Tolkienu in o bele moščarje. Še vedno je težko za eno osebo, Johansson pa je uporabil posebne botove Wikipedije za boljše opravljanje svojih nalog.

November 29, 2017