Back to Question Center
0

Semalt strokovnjak se osredotoča na referrer spam od Darodarja (ne samo) in kako ga blokirati

1 answers:

Referer spam je tehnika, ki vključuje ponavljajoče se zahteve s pomočjo lažnih referrer URL-jev na spletnih mestih, ki jih pošiljajo pošiljatelji neželene pošte. Spletna mesta, ki objavijo svoj dnevnik dostopa, vključno s statistiko napotiteljev, vas bodo preusmerili na spletno stran neželene pošte ali se nenamerno povezali s svojo vsebino. Njegove povezave bodo hitro indeksirali Google, Bing in Yahoo, ko bodo pajkali dnevnik dostopa. Prednost neželene elektronske pošte je, ker so brezplačne povezave izboljšale uvrstitev njihovih spletnih mest v iskalnikih .

Nekateri napotitveni neželeni pojavi so prikazani v podatkih iz storitve Google Analytics, kot so darodar.com, make-money-online - tomar buenas fotos camara reflex analogica.7makemoneyonline.com in gumbi-za.website.com. Če preverite statistiko, boste videli, da vaše spletno mesto prejme lažni promet s 100% stopnjo obiskov ene strani. Vsi obiskovalci, ki prihajajo iz buttons-for-website.com, in make-money-online.7makemoneyonline.com imajo povprečno trajanje zveze 00:00:00. Ker sta trajanje seje in stopnja obiskov ene strani del storitve Google Analytics, lahko napotitev poškoduje uvrstitev vašega spletnega mesta v rezultatih iskanja v Googlu. Nizka trajanje seje in visoka stopnja obiskov ene strani pomeni, da obiskovalci ne zanimajo vaše vsebine in niso vključeni v vaše spletne strani.

Artem Abgarian, vrhunski strokovnjak iz Semalt , tukaj deli smernice za blokiranje Darodarja in drugih?

Obstajajo različni načini blokiranja neželene pošte vaše spletne strani, vendar je najlažja in najbolj priljubljena rešitev uporaba CDN-jev, kot so incapsula.com in cloudflare.com. Dve drugi rešitvi tega problema sta blokiranje referenčne vsiljene pošte iz dokumenta .htaccess in znotraj konfiguracije strežnika.

Blok Darodar in drugi v .htaccess File:

V vaši datoteki .htaccess lahko preprosto blokirate napotitveno pošto..V datoteko s šiframi vstavite naslednjo kodo:

#Block obiski od darodar.com

RewriteEngine na

RewriteCond% {HTTP_REFERER} ^ http: // ([^.] + \.) * Darodar \ .com [NC]

RewriteRule (. *) Http://www.darodar.com [R = 301, L]

Podobne kode je mogoče uporabiti za boj proti prometu napotitev gumbov-za-sajt.com in denar-online.7makemoneyonline.com.

Blok na NGINX:

Darodar.com lahko blokirate v NGINXu, tako da uredite konfiguracijske datoteke vašega spletnega mesta. Konfiguracijska datoteka je prisotna v možnosti / etc / nginx / sites-available. Če želite blokirati darodar.com,

, uporabite to kodo:

(http_referer ~ * (darodar.com)) {vrnitev 301;}

Podobne kode lahko uporabite za blokiranje prometa gumbov-za-sajt spletnega mesta in 7makemoneyonline.com.

Blok Darodar in drugi v strežniku IIS:

Če uporabljate Microsoftov strežnik, potrebujete dovoljenje skrbnika, preden dodate pravila v sistemu. Spletni strežnik> rewrite> pravilo> je pravilo, ki ga lahko dodate v blokado napotiteljev neželene pošte .

Kaj storiti, če imate kak drug vir napotitve z napotitvami?

Lahko rečemo, da obstaja veliko napotiteljev neželene elektronske pošte. Nekateri so aktivnejši na internetu kot drugi. Najboljši način, kako se jih znebiti, je vsakodnevno pregledovanje poročila Google Analytics. Če vidite nekatere sumljive dejavnosti, morate čim prej ustvariti filtre ali blokirati neželeno pošto. Veliko število spletnih mest izgubi svoje iskalne poizvedbe zaradi neželene pošte, zato je pomembno, da blokirate vse spletne strani, ki so podobne spletnemu mestu darodar.com in zagotavljajo varnost in zaščito vašega spletnega mesta.

November 29, 2017