Back to Question Center
0

Semalt strokovnjak iz Islamabada: Vodnik za blokiranje napotiteljev Spam in Ghost napotitev

1 answers:

Če kdaj na spletnem mestu vidimo večji vpliv prometa in vaš račun Google Analytics prikazuje neželeno ali nizko kakovostno spletno mesto, je vaše spletno mesto morda ujeto z ghost napotitvami ali z napotitvijo neželene pošte. Ker ta oblika neželene vsebine pomembno vpliva na račun in prometne podatke, ki jih prejmete, je pomembno, da preverite svoj račun Google Analytics in opazujete, katere spremembe je treba narediti.

Sohail Sadiq, vodilni specialist Semalt , v zvezi s tem ponuja nekaj praktičnih vprašanj.

Uvod v spam spam in referer spam:

Spam spamer je promet vašega spletnega mesta, ki prihaja iz pajkov in botov ter se predstavlja kot napotitveni ali referenčni obisk, medtem ko ghost spam ne obišče vašega spletnega mesta in ne pusti vtisa v računu Google Analytics - oakley feminino espelhado.

Boti in pajki:

Pajki in roboti so roboti in spletni pajki, ki obiščejo različne spletne strani. Ponavadi se štejejo za neškodljive in se bodo uporabljali za pajkanje vaših spletnih strani in člankov. Pajki in dobri boti se prepoznajo kot prijazni do spletnih mest in se v statistiki Google Analytics ne bodo nikoli prikazali. Ampak slabi boji ali pajki se ne prepoznajo sami, zato jih bodo zabeležili v računih Google Analytics. Obiščejo vaše spletno mesto s centim odstotkom stopnje obiskov ene strani in pustijo spletne strani v nekaj sekundah.

Duhovni napotki

Spodbude duhov niso prijazne do spletnih mest in lahko povzročijo resne težave za vaše spletno mesto. Ne obiščejo vašega spletnega mesta, neželene pošte in hekerji pa so našli to metodo za izkoriščanje strežnika Google Analytics. Prav tako pokvarijo seje na vaši spletni strani in so izumili ekološke dogodke in obiske tudi. Poleg tega priporočila za ghost pogosto uganejo kodo analitike in preusmerijo vašo storitev Google Analytics v prepričanje, da so resnični ljudje zadeli vaše spletno mesto.

Kako blokirati referrer spam in ghost napotitev

V računu Google Analytics je mogoče preprečiti napotitelje neželene pošte in ghost. Prva je uporaba filtrov, druga pa je blokirati..

Filtri so preprost način za zavrnitev slabega prometa v poročilih. Ustvariti jih je preprosto in priporočila se nikoli ne zabeležijo, ko dodate sumljive spletne strani v filtre.

datoteko .htaccess lahko uredite s to kodo:

#STOP REFERRAL SPAM

RewriteCond% {HTTP_REFERER} primerI \ .com [NC, OR]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} primeraII \ .com [NC, OR]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} darodar \ .com [NC, OR]

RewriteRule. * - [F]

To kodo je treba postaviti skupaj z URL-ji, ki jih želite odpraviti. Prav tako lahko kopirate in vstavite vrstico »RewriteCond« za vse URL-je, ki jih morda želite blokirati v računu Google Analytics .

Uporabite filtre za blokiranje referenc ghost

Res je, da je blokiranje prek datoteke .htaccess enostavno, vendar je večina pošiljateljev neželene elektronske pošte dovolj pametno, da se ne zgodi. V takih okoliščinah lahko uporabite filtre za blokiranje napotiteljev. Obstajajo številne vaje, ki jih dobijo navdih. Prva stvar, ki jo morate storiti, je filtriranje prometa analitike z imenom gostitelja. Referenčna imena duhov in napotitelj za napotitelje se prikažejo kot neveljavni gostitelji v računu Google Analytics. Prvo najti njihovo lokacijo in jih blokirati iz oddelka Admin. Prepričajte se, da ste z uporabo te metode blokirali vse sumljive spletne strani in ghost napotitve.

November 29, 2017