Back to Question Center
0

Semalt strokovnjak iz Islamabada: kaj je iskalnik in kako deluje?

1 answers:

Večina ljudi se pogosto sprašuje, kako iskalnik s rang spletne strani. Torej, kaj je iskalnik in kako deluje? Iskalniki so spletna mesta na internetu, ki uporabnikom pomagajo najti informacije, shranjene na internetu.

Na najbolj osnovni ravni se beseda "iskalnik" uporablja za opis iskalnih motorjev na gosenicah / pajekh, pa tudi imenikov, ki jih uporabljajo ljudje - parchi con gonfiabili lombardia. Obe vrsti iskalnikov zbirajo seznam na različne načine, vendar je v tem članku Sohail Sadiq, vrhunski strokovnjak iz Semalt , osredotočen na Googlov iskalnik.

V bistvu imajo iskalniki tri skupne stvari:

1. Njihovo iskanje po internetu temelji na posebnih besedah, ki so določene kot pomembne

2. Shranijo indeks teh besed in strani, kjer so bile najdene besede

3. Omogočajo obiskovalcem ali uporabnikom, da iščejo besede ali kombinacijo besed v tem indeksu

Med postopkom pajkanja iskalniki uporabljajo samodejne skripte, znane kot pajki ali pajki, ki nenehno brskajo po spletu. Pajke usmerja program, ki omogoča, da URL-ji za skripte pajkajo.

Po postopku pajkanja so indeksirane kopije spletnih strani, ki so jih našli pajki..Program indeksiranja spletnega mesta beleži besede iz posameznih strani skupaj z URL-ji, kjer so bile besede v tabeli.

Če rezultati iskanja v iskalnem omrežju odgovarjajo na poizvedbo, ki jo vnese uporabnik, zagotavlja najbolj relevantne rezultate, odvisno od opravljene poizvedbe. Običajno se rezultati pojavijo v skladu z določenimi merili, ki jih določajo algoritmi, uporabljeni za merjenje pomembnosti vsebine glede na besede, ki jih vnese uporabnik, ki išče določene informacije.

Medtem ko so formule, ki jih uporabljajo iskalniki, skrbno varovana skrivnost, število časa, ki se pojavlja v določeni besedi v besedilu, in njegov položaj v kopiji spletnega mesta so običajno glavni dejavniki, ki določajo pomen strani do določene besede. Rezultati, ki se štejejo za zelo pomembne, so navedeni na vrhu rezultatov iskalnika v primerjavi z manj relevantnimi rezultati. Drugi dejavniki, ki določajo, kako rezultati iskanja v iskalnem omrežju vključujejo naslove strani, notranje povezave do drugih strani, vhodne povezave z drugih spletnih strani z visokimi pooblastili in oznake Meta.

Plačani rezultati v primerjavi z ekološkimi rezultati

Običajno iskalnik daje rezultate v dveh kategorijah: plačane rezultate in ekološke rezultate. Organski rezultati se pojavijo zaradi postopka, opisanega zgoraj. Po drugi strani pa plačani rezultati vključujejo marketinško tehniko, v kateri webmasters plačujejo iskalnike, da omogočijo, da se njihova spletna mesta prikažejo v rezultatih iskanja. Poleg tega, da se prepričate, da so spletne strani indeksirane, plačana vključitev zagotavlja, da pajki pogosteje obiskujejo svoja spletna mesta. Različni iskalniki kategorizirajo plačane rezultate drugače. Medtem ko so nekateri prikazani plačani vključki oglasi, drugi prikazujejo rezultate kot rezultat ekoloških rezultatov.

Kaj je trženje iskalnikov?

Trženje v iskalnem omrežju, splošno znano kot SEM, se nanaša na postopek spremembe spletnega mesta, da bi izboljšal svoje uvrstitve na rezultatnih straneh imenikov in iskalnikov. Večino časa se beseda SEM uporablja za označevanje plačanih tehnik, katerih cilj je izboljšati uvrstitev spletnega mesta. Te vključujejo plačilo na klik (PPC), plačilo za vključitev, oglasne pasice in druge tržne programe, ki jih ponujajo iskalniki.

Optimizacija iskalnikov

Optimizacija iskalnikov, ki je poznan kot SEO, je proces spreminjanja strukture in vsebine spletne strani, da se olajša prikazovanje na ekoloških rezultatih iskalnika. Te tehnike vključujejo:

  • Spreminjanje oznak ali naslovov Meta
  • Optimizirajoči URL-ji
  • Prepis telesa
  • Odpravljanje bliskovne vsebine ali okvirjev
  • Vključitev vhodnih povezav, notranjih povezav in izmenjave povezav s pristojnimi spletnimi mesti
  • Vključuje kazalo
  • Optimiranje vsebine z datotekami PDF
  • Optimizacija strukture map
November 29, 2017