Back to Question Center
0

Semalt strokovnjak iz Islamabad - Kaj so iskalniki pajki in roboti?

1 answers:

Pajki iskalnikov so znani tudi kot pajki in boji. To so majhni, avtomatizirani programi, ki jih iskalnik uporablja, da ostanejo posodobljeni z vsebino na svetovnem spletu. Pajki nenehno iščejo nove in sveže napisane spletne strani. Michael Brown, Customer Success Manager Semalt , zagotavlja, da so strani z rezultatom iskanja enako dobre kot baze podatkov knjižnice - visual mysql query builder php date.

Kaj so pajki, roboti in spletni pajki?

Google, Bing, Yahoo in druga podjetja za iskalnike uporabljajo drobne, avtomatizirane programe, ki se imenujejo kot roboti iskalnikov ali pajekovi ali spletni pajki. Tako kot vidite prašni kot vaše hiše, iskalniki vidijo grozde spletnih mest. Pajki plazijo vse medsebojno povezane povezave, tiho se premikajo, ničesar ne distribuirajo in ne obiščejo vseh kotičkov pajčevega spleta. Ne smemo zanemariti dejstva, da imajo pajki minimalne in osnovne sposobnosti, kar pomeni, da so omejene v njihovih funkcijah..Delujejo tako kot vaš spletni brskalnik in preberete HTML kodne kode spletnih strani. Poleg tega pajek ne more videti gif in jpg slik in za izvajanje svojih nalog uporablja posebne kode JavaScript. Po drugi strani pa spletni pajki ali roboti sklicujejo na funkcije vmesnika, na primer vnos gesel in klikanje na modne gumbe, ki jih morda imate na svojem spletnem dnevniku ali blogu. Nekatere znane in visoko uvrščene strani uporabljajo dinamično ustvarjene strani znotraj njihovih URL-jev, večina strani animiranih in večmestnih vsebin pa še vedno ni mogoče videti s pajki in roboti, ki poskušajo katalogizirati spletne strani.

Kako delujejo pajki iskalnika?

Če želite razumeti, kako delujejo pajki iskalnika, jih morate zamisliti kot robote za avtomatizirano iskanje podatkov. Povedali smo vam že, da pajki potujejo po spletu, da bi našli nove in posodobljene povezave in spletne strani. Ko svojo vsebino pošljete v iskalnike, vas bo dodal na seznam pajkov in obiskali vašo vsebino, da bi potrdili njegovo kakovost. Vaše spletne strani bodo našli tudi, ko jih ne boste posredovali, saj lahko pajki najdejo vaše strani, povezane z drugih spletnih mest. Nedvomno opravljajo različne pomembne funkcije in obvezno gradijo knjižnico povezav z drugih znanih spletnih mest nazaj na vašo spletno stran.

Kako pogosto roboti in pajki obiščejo vaše spletne strani?

Vsi iskalniki imajo svojo specifično bazo podatkov, zato se pogostost obiskov razlikuje od enega iskalnika do drugega. Množična rast edinstvenih in novih spletnih mest in spletnih dnevnikov je izjemno upočasnila proces, vendar ne smete skrbeti, kajti pajki iskalnikov so neutrudne brezpasionice na njihovih misijah. Vsekakor bodo našli vašo spletno stran in vsebino bodisi iz svoje lastne povezave bodisi iz povezav do drugih spletnih mest. Ko bo vaše spletno mesto dodano v bazo podatkov knjižnice, jo bodo roboti in pajki nenehno obiskali, da bi videli, ali je vsebina posodobljena ali ne. Vsi spletni skrbniki in blogeri bi morali vedeti, katere spletne strani so obiskali pajki iskalnika. Za to morate v poročilih dnevnika strežnika preveriti v računu Google Analytics.

November 29, 2017