Back to Question Center
0

Semalt nudi navodila po korakih, kako odpraviti neželeno pošto storitve Google Analytics

1 answers:

Obstaja splošna skrb glede neželene pošte, ki se pojavlja v storitvi Google Analytics. V naslednjem članku Max Bell, Manager Semalt Customer Success Manager, prebrska o tem, kaj se nanaša na neželeno pošto prometa, kaj to pomeni za vaše spletno mesto in ukrepe, ki jih lahko uporabite za odpravo težave.

Spam storitve Google Analytics

Spam spraševalnika se prikaže v razdelku »Napotitve« in »Orodje za ogled strani« storitve Google Analytics. Odvisno je od vrste nezaželene pošte, usmerjene na vašo spletno stran - black disc wedding hat. Ne predstavljajo dejanskih obiskov ljudi, zato jih je mogoče zlahka prepoznati, ker uporabljajo sumljive URL-je. Neželena vsebina, ki se prikaže v vaši analitiki, bo imela eno od dveh oblik:

  • Ghost Referer Spam Protokol merjenja je vrzel v funkcijah storitve Google Analytics, ki svojim razvijalcem omogoča, da zajemajo uporabniško dejavnost brez povezave ali v novih okoljih spletnega mesta. Razvijalci torej lahko neposredno pošljejo informacije GA, ne da bi morali obiskati spletno mesto. Postaja nemogoče blokirati ghost referrers z datoteko .htaccess, ker fizično ne dostopajo do spletnega mesta. Datoteka .htaccess je metoda, ki se uporablja za odstranjevanje določenih domen, ki se uporabljajo za obisk spletnega mesta. Boljši način odstranjevanja ghost napotiteljev je, da jih filtrirate v storitvi Google Analytics, tako da odraža podatke veljavnih imen gostiteljev.
  • Spam za pošiljanje pajkanja Večinoma je delo botov, ki obiščejo spletno mesto, kršijo pravila, določena v datoteki robots.txt, in končajo v poročilih storitve Google Analytics kot del prometa. Te bote obiščejo spletno mesto ponavljajoče v kratkem času, kar posledično povzroči nerealne vrhove in doline v prometu. Za to vrsto neželene pošte lahko datoteko .htaccess uporabite za blokiranje specifičnih domen botov. Druga možnost je, da izločite posebne vire napotitev iz prikaza v poročilih GA.

Katera je smisel za to?

Točka, da se bote obiščejo spletno mesto ponavljajoče, je, da se prikažejo v poročilih GA. Njihov glavni cilj je, da se njihove domene pojavijo na seznamu napotiteljev. Ko se te povezave prikažejo v poročilu, spodbudijo radovednost lastnika in želijo vedeti, zakaj prinašajo toliko prometa. Takoj kliknete na povezavo, ki jo zabeležite kot obiskovalca na njihovi spletni strani. Strokovnjaki svetujejo lastnikom spletnih strani, da ne kliknejo na neznane povezave, saj lahko tudi delujejo kot posredniki za računalniške viruse.

Neželeni učinki neželene pošte na spletnem mestu

Promet neželene vsebine nima večjega negativnega učinka na spletno stran. Za referenčne točke Ghost nikoli sploh ne pridejo na spletno stran, tako da bodo boti tam trenutni. statistični podatki o poročilih. Promet neželene pošte bo obudil pogled tržnika glede specifičnosti spletnega mesta, kot so trendi obiskovalcev glede kakovosti vsebine, kako se z njimi komunicirajo, najboljše načine za njihovo vključitev .

Promet neželene pošte bo prav tako vplival na stopnje obiskov ene strani, saj bodo povrnili 100-odstotno stopnjo obiskov ene strani, zaradi česar je videti višje, kot bi bilo v resnici. Kljub temu to ne bo vplivalo na celotno uvrstitev na strani z rezultati iskanja, ker Google ne upošteva nobenih podrobnosti storitve Google Analytics, ker določajo uvrstitve.

Ali obstajajo ugodnosti na spletnem mestu od neželenega prometa?

Spletni promet ali Google Analytics na splošno ne prinaša koristi, ki bi ga neželeni promet prinesel, razen če bi radi videli pretirano povečanje števila ogledov strani.

Znebiti se neželenega prometa

Začnite z ustvarjanjem novega »Pogleda« v storitvi Google Analytics, da zagotovite, da ne filtrirate dejanskega prometa. Vedno imejte originalen izvor, da bi delali kot vir neobdelanih podatkov, pa tudi varnostno kopijo v primeru, če gre kaj narobe. Kliknite zavihek »Pogled« iz razdelka »Skrbnik« v svojem profilu. Prikaže se spustni meni in »Ustvari pogled«. Dodajte spletno mesto, ustrezen časovni pas in dokončajte ustvarjanje novega pogleda. Kliknite »Domov«, da izberete pogled, ki ga želite uporabiti za filter.

Naslednji korak je določiti, kateri gostitelji so veljavni, in tiste, ki niso. To lahko storite tako, da izberete s seznama, do katerega lahko dostopate iz prvotnega pogleda. Sledite zaporedju (ciljno skupino> Tehnologija> Omrežje> Ime gostitelja).

Zdaj je čas, da ustvarimo nov filter za priporočila Ghosta. Izberite novo ustvarjen pogled in izberite »Filtri«, kjer se prikaže poziv za dodajanje novega. Daj novemu filtru ime in zagotovite, da je "po meri". Označite polje »Vključi« in v spustnem meniju »Filtriranje« izberite »Ime gostitelja«. Vstavite vse svoje veljavno ime gostitelja v vzorcu filtra, ki ga ločuje | brez prostora. * Preden katera koli domena pomaga prijeti vse poddomene v njem. Kliknite Shrani in zapusti.

Pri napotkih za pajkanje ustvarite filter po meri in izberite »Izključi«. V polju »Filtriranje« izberite »vir oglaševalske akcije«. "Pattern Filter" mora vsebovati seznam identificiranih neželenih področij.

Na koncu je treba odstraniti promet iz dobrih botov, kot je Google bot, saj se lahko njegove dejavnosti na spletnem mestu pojavijo tudi v prometu Analytics. V novem ustvarjenem pogledu izberite nastavitve, kjer obstaja možnost na dnu, da filtrirate vse znane bote in pajek. Potrdite polje in odprite se.

November 29, 2017