Back to Question Center
0

Semalt nasveti o uporabi in upravljanju vašega tečaja Wiki

1 answers:

Kot en sam odlagališče je Wiki večinoma prispeval k uspehu izobraževalnega sektorja v mnogih državah. Wikis daje učiteljem in študentu možnost urejanja, dostopa in izmenjave skupnih informacij o izobraževalnih tečajih. Vsak tečaj je sestavljen iz wiki, ki se hitro nastavi in ​​spremeni v skladu z različnimi tečaji, ki so na voljo v izobraževalnem sektorju.

Strokovnjak Max Bell, strokovnjak Semalt , pojasnjuje, da tečaj wiki igra bistvena vloga za izboljšanje odnosa med učenci in učitelji - comprar camaras reflex online. Znanstveniki se zavzemajo za uporabo tečaja wiki v šolah, saj pomaga pri nemotenem delovanju kurikuluma. Tukaj so značilne dejavnosti, ki jih izvajajo wiki wiki:

 • Delitev in zagotavljanje pogostih vprašanj (FAQ) in zbiranje novih
 • Delitev smernic in navodil na začetku tečaja
 • Zagotavljanje in analiza smernic za namestitev ustreznih programskih orodij
 • Zbiranje predlogov za izboljšanje podrobnosti o tečaju

Praksa zbiranja, izmenjave in urejanja wiki člankov pomaga pri zbiranju informacij v repozitoriju. Urejeno poročilo služi kot vir človeškega znanja drugim članom osebja in študentom. Izvajanje delitve in analize pogosto zastavljenih vprašanj spodbuja timsko delo in razvoj prihodnjih projektov.

Namigi o tem, kako upravljati svoj tečaj Wiki

Upravljanje vašega wiki tečaja pomeni popolno zavezanost in predanost. Tukaj so nasveti o tem, kako učinkovito ravnati z vašim wiki:

 • Navedite in opredelite različne vloge, ki jih morajo izvajati različni ljudje. Na primer, ko gre za brisanje člankov wiki, naj bo to naloga osebja seveda, ne pa študentov..
 • Navedite dele, ki zahtevajo sodelovanje študentov, da bi se izognili zmedi. Učencem je treba dati vlogo urejanja in ustvarjanja wiki člankov.
 • Bodite natančni glede namena delov vašega tečaja wiki. Če so nekateri deli vašega tečaja wiki namenjeni razširjanju podatkov in informacij, omejite učence do dostopa do elementov.

Uslužbenci tečaja izvajajo različne naloge in vloge na tečaju wiki. Tukaj so tipične funkcije, ki jih izvaja tečajno osebje za upravljanje wiki:

 • Obnavljanje in shranjevanje izbrisanih Wiki

Pri vzdrževanju vašega tečaja wiki se izogibajte čiščenju članka, ki ga lahko uporabite za prihodnje reference. Po odstranitvi materiala ostane vidna povezava, kjer je bila ustvarjena. Če želite obnoviti članek Wiki, kliknite gumb »Obnovi« na zaslonu.

 • Brisanje članka Wiki

Člani tečaja lahko izbrišejo člene wiki samo z dovoljenjem za urejanje članka. Če želite izbrisati članek iz vašega Wiki tečaja, se pomaknite do članka, ki ga želite izbrisati, in kliknite gumb »Uredi«. Pomaknite se navzdol in kliknite »Izbriši članek« in izberite »Da«, da potrdite brisanje članka.

 • Nadzor dostopa do tečaja Wiki

Uporabniki lahko nadzorujejo dostop do tečaja wiki s pisanjem nastavitev dovoljenj za članek ali z zaklepanjem člankov, ki so na voljo. Če želite nadzirati dostop, odprite »Nastavitve« in kliknite »Napredne nastavitve«. Spremeni dostop do tečaja Wiki tako, da javnim ekipam omogoči dostop do wiki.

 • Zapiranje in zaklepanje članka Wiki

Če želite pridobiti veljavne rezultate iz vašega tečaja Wiki, ustvarite nekaj člankov, ki bodo predstavili vašo naravo tečajev. Navedite povezave do osrednjega dela in pogosto zastavljenih vprašanj za vsak oddelek, ki ga želite pokriti.

November 29, 2017