Back to Question Center
0

Semalt: Miti in resničnost iskalnikov

1 answers:

Od prihoda interneta in iskalnikov so ljudje prišli do različnih mite o delovanju iskalnikov. S toliko miti, ki plavajo okoli SEO, so se ljudje pravkar začeli spraševati, kako učinkovito iti na to. Tukaj Jack Miller, višji direktor za uspeh strank Semalt , predstavlja in pojasnjuje mite in napačne predstave o iskalnikih:

Pošiljanje iskalnikov

V poznih devetdesetih so iskalniki uporabljali obrazce za predložitev, ki so bili del procesa optimizacije. Nato so lastniki spletnih mest in spletni skrbniki uporabili za označevanje svojih strani in spletnih mest s podatki o ključnih besedah ​​in jih posredovali iskalnim orodjem. Bot bi poiskal vsebino in seznam virov v indeksu - grain bin volume.

Na žalost je imel postopek preveč vrzeli, in vsebina, ki je bila predložena, pogosto ni imela dovolj vrednosti za človeške bralce. Sčasoma se je proces spremenil v motorje, ki temeljijo na pajki. Od takrat je oddajanje iskalnikov že dolgo zavrženo. Namesto tega iskalniki trdijo, da so zamenjali predložene URL-je s konceptom pridobivanja povezav z drugih spletnih mest. Ta pristop naj bi vsebino seveda izpostavil motorjem .

Čeprav še vedno obstajajo obrazci za predložitev, so to le ostanki devetdesetih let in niso več uporabni za sodobni SEO. Torej, naslednjič, ko boste slišali agencijo SEO, ki ponuja obrazce za predložitev iskalnikov, samo vedite, da je to zapravljanje časa in vam ni verjetno, da bi dobili takšne storitve.

Meta oznake

Čas je bil, ko so bili ključni vidiki SEO ključne besede..V tem obdobju ste morali vključiti ključne besede za uvrstitev in čakati, da jih uporabniki vnesejo v te besede. Ko so uporabniki vnesli poizvedbo z uporabo določenih besed kot ključnih besed, bo vaša stran prišla v rezultate. Na žalost, tako kot postopek predložitve iskalnega mehanizma, je bila tehniška meta oznake spamirana, iskalniki pa so morali spustiti kot razvrstitveni signal.

Polnjenje ključnih besed

Eden od najbolj priljubljenih mitov o optimizaciji iskalnikov se ukvarja s prakso polnjenja ključnih besed. Polnjenje ključnih besed je praksa ponovne uporabe ključnih besed na strani, da bi bilo videti bolj relevantno za iskalnike

Ljudje, ki verjamejo v polnjenje ključnih besed, to storijo v upanju, da bodo iskalniki še vedno uporabljali gostoto ključnih besed za uvrstitev v izračune in relevantnost. Na žalost to ni več res, ker so algoritmi iskalnikov postali zelo učinkoviti pri prepoznavanju strani s polnjenimi ključnimi besedami. Namesto da bi goljufali s sistemom, je bolje, da zaslužite eno verodostojno povezavo s spletnega mesta, ki vas ne vidi kot neželene pošte.

Plačano oglaševanje za povečanje ekoloških rezultatov

To je eden najpogostejših mitov v svetu SEO. Večina spletnih skrbnikov pogosto zavede v porabo za oglase v iskalniku ali sheme za plačilo na klik (PPC), da izboljša njihovo uvrstitev. Kaj nikoli ne vedo je, da so vsi večji iskalniki postavili stene, da bi preprečili povečanje ekoloških rezultatov PPC.

Iskalnik scamming

Praksa poskušanja igre s spamiranjem iskalnikov (ustvarjajoče sheme in strani za povečanje uvrstitve) je bila okoli leta 1990. Tukaj so deleži ponavadi zelo visoki, saj je v rezultatih Googlovih rezultatov iskanja samo en dan, saj lahko določena ključna beseda v prihodkih prinese na tisoče dolarjev. Žal večina spletnih skrbnikov, ki to storijo, kmalu spoznajo, da ni vredno iz dveh razlogov:

Uporabniki in iskalniki ne marajo vsiljene pošte Bralci sovražijo neželeno pošto s strastjo, medtem ko imajo iskalniki finančno spodbudo za boj proti njej. To bi lahko pojasnilo, zakaj je Google postal zelo priljubljen v primerjavi z drugimi iskalniki zaradi sposobnosti, da se bojijo in se znebite neželene pošte bolje od svojih konkurentov. Čeprav spam deluje kratkoročno, njegovi dolgoročni učinki na vašo spletno stran niso vredni truda.

Iskalniki so postali pametni pri prepoznavanju neželene pošte v preteklih letih. Iskalniki so postali zelo učinkoviti pri izbiri manipulativne vsebine. To je otežilo ljudi, ki so poskušali manipulirati z njihovim uvrstitvijo iz zavajajočih iskalnikov. Googlova nedavna posodobitev Panda je predstavila sofisticirane algoritme za boj proti nizki vrednosti vsebine in zdravilišča.

Manipulativna povezava stavbe

Manipulativna povezava stavbe je še ena priljubljena tehnika poskušanja goljufanja sistema. Tehnika vključuje poskušati izkoristiti iskalnik uporabo popularnosti povezave v svojem razvrstitvi za izboljšanje prepoznavnosti nezakonito. še vedno priljubljena je, da je iskalnim omrežjem težko prepoznati neetično povezavo, saj gre v številnih oblikah, kot so sheme povezav, nizkopravne imeniške povezave in programi vzajemnih povezav.

Skrivanje

Navodila za iskalnik določajo, da morate pajču prikazati isto vsebino, kot bi jo prikazali človeškemu bralcu. To ne vključuje skrivanja besedila v HTML kodi vašega spletnega mesta, ki jih ljudje ne morejo videti. Ko lastnik spletnega mesta ali spletnega mesta krši to načelo, naj bi se ukvarjal s skrivanjem. Kot rezultat, iskalniki preprečujejo, da se strani uvrstijo v ekološke rezultate.

Strani z majhno vrednostjo

To tehnično ne velja za neželeno pošto. Vendar lahko iskalniki uporabljajo določene tehnike, da ugotovijo, ali ima vaša stran edinstveno in dragoceno vsebino za uporabnike. Strani, ki so običajno filtrirani, vključujejo kopirane vsebine, tanke podružnične vsebine in strani, ki uporabnikom nimajo dovolj vrednosti.

Zdaj, ko so razložili najpogostejše mite o SEO, kako veste, ali ste z iskalniki motili, še posebej Google, ki se ukvarjajo z neetičnimi praksami? Večino časa je težko vedeti, ali so vas iskalniki kaznovali. Vendar lahko z več metodami ugotovite, ali ste na seznamu na črni listi ali če vaše spletno mesto naleti na druge težave, ki so vplivale na vaš promet.

Najprej morate ugotoviti, ali ima vaše spletno mesto napake, ki ovirajo iskalnikom, da pajkajo svojo vsebino. Če želite vedeti, ali imate take napake, upoštevajte Googlovo iskalno konzolo. Prav tako lahko svoje spletno mesto preverite za spremembe na straneh, ki so morda spremenile, kako iskalniki prikazujejo vašo vsebino, ali ugotovite, ali je na vašem spletnem mestu podvojena vsebina.

Ko ste prepoznali vir svojih težav, lahko razmislite o iskanju iskalnikov za dvig vaše kazni. Čeprav je dviganje kazni podvrženo bolečemu in počasnemu procesu, ki redko zagotavlja garancije, je pomembno, da mu damo vse od sebe. Ne pozabite pa, da je vključitev v rezultatov iskalnika privilegij in ne pravica. Tukaj je bolje, da uporabite ustrezne metode SEO, kot da se ukvarjate z neetičnimi praksami in plačujete končno ceno za to.

November 29, 2017