Back to Question Center
0

Semalt: Kako Wikipedia navdihuje institucionalno učenje

1 answers:

Wikipedija velja za najpomembnejši vir uporabnih informacij na internetu. V preteklosti so učitelji in učitelji priznali Wikipedijo kot ciljno spletno mesto, na katerem so se širile zavajajoče novice in govorice. Sčasoma se je ta zamisel spremenila, pri čemer je upoštevala določena pravila in standarde, ki preverjajo vse podatke, preden so preneseni v Wikipedijo.

Poleg tega netočne in zavajajoče informacije hitro uredijo obsežni uredniki, ki so zavezani in namenjeni temu, da bi Wiki naredil boljše mesto za učence. Večina ljudi obišče Wikipedia, ki išče razjasnitev spornih tem - faa seu site gratis.

Julia Vashneva, Senior Senior Senior Manager za uspeh strank, pravi, da Wikipedia ureja niz smernic, politik in pomembnih standardov. Skupnost Wikipedije ne odobrava prenosa člankov, ne da bi nujno navajala vire. Wiki navdihuje učence, učitelje in celotno izobraževalno bratstvo, da ustvarjajo sveže vsebine in jo vključijo v Wikipedijo, pri čemer upoštevajo, da njihovo delo obvešča širšo javnost, da išče dobre izdelke.

V zadnjih nekaj letih je Wikipedija pomagal učiteljem, da ustvarjajo praktične tečajnike Wiki, s čimer se praktičnim aplikacijam olajšajo praktične aplikacije za teme, pridobljene v razredu. Trenutno je v Wikipediji več kot 120 visokih učnih institucij. Jon Beasley, profesor na Univerzi v Kolumbiji, je bil prvi učenec, ki je navdušil študente, da so ustvarili članek o Wikipediji in se osredotočili predvsem na literaturo.

Za izpolnjevanje vseh standardov in pravilnikov v Wikipediji je profesor Beasley naročil svojim študentom, da se pred objavo vsebine obrnejo na ekipo za pomoč pri Wikipediji, da dobijo nadaljnje smernice. Ta scenarij je študentom omogočil poglobljeno razumevanje delovanja Wikipedije in oblikovanja, ki je potrebna pri ustvarjanju člankov, ki jih je treba prenesti na Wikipedijo.

Ustvarjanje članka, ki bo objavljeno na Wikipediji, ni tako enostavno. Učenje in razumevanje formata Wiki je izredno pomembno, da se izognete brisanju vašega članka. Revizijske in lektorske prispevke več kot dvakrat zagovarjajo prostovoljni uredniki. Dodajanje več vsebine na že obstoječe vnose je preprosta naloga študentov v primerjavi z ustvarjanjem nove vsebine. To pomaga učencem spoznavati urejanje spretnosti in več izkušenj pri lektoriranju člankov. Študentje inštruktorje projektov svetujejo, naj delajo v skupinah in pridobijo veljavne rezultate.

Gostovanje tečaja Wiki

Wikiversity je izhodišče, ki je predvsem prispevalo k napredku študentov visokošolskih učnih institucij. Wikiversity omogoča študentom, da naložijo svojo vsebino, ki je objavljena za druge študente za dostop in učenje. Inštruktorji so odgovorni za izdelavo tečaja Wiki, nalaganje smernic o učnih načrtih, učne načrte in dodatne pomembne informacije, ki jih študentje potrebujejo pri načrtovanju svojih projektov.

Tečaj Wiki nudi študentom potrebne informacije o določenem tečaju vnaprej. Na dolgi rok študenti dobijo dovolj časa, da se odločijo, ali naj se odločijo za določen tečaj ali ne. Strani Wikiversity nudijo učencem prostor, kjer lahko hitro dodajajo in urejajo vsebino določenega predmeta. V večini primerov študenti uporabljajo strani Wikiversity za objavljanje projektov, pridobljenih med sejo, dodajanje citiranih virov in priporočanje koristnih gradiv.

November 29, 2017