Back to Question Center
0

Semalt: Kako filtrirati notranji promet v storitvi Google Analytics?

1 answers:

Mnoga podjetja upravljajo svoje stranke s pomočjo orodij za spremljanje prometa. IP-naslov uporabnika je lahko bistvena tehnika za spremljanje kakovosti spletnih obiskov, ki prihajajo na vašo domeno. Ljudje, ki vodijo e-poslovanje spletne strani zaposlujejo digitalni marketing spretnosti, kot je SEO, da bi dobili svoje stranke. Te metode uporabljajo orodja, kot je Google Analytics, ki spremljajo in dajejo globok način za doseganje cilja - aal computer rental. Orodja, kot je Google Analytics (GA), vsebujejo bistvene informacije, kot so spletni promet in konverzije. Vendar v nekaterih primerih lahko promet izvira iz vašega podjetja. Nekatere uporabe vašega spletnega mesta v vaši organizaciji lahko povzročijo spletne obiske, kar pa ne pomeni nujno, da se pretvorijo v prodajo. Včasih lahko vaše podjetje na primer posodablja spletne strani, kot so logotipi, pisave in vsebine.

Bistvenega pomena je, da filtrirate notranji promet iz podatkov GA, da pridobite natančno sliko tržnega vedenja. Da bi to uspeli, pojdite na naslednje praktične nasvete, ki jih je predložil Ross Barber, vodilni strokovnjak iz Semalt .

Podatki, ki imajo notranji promet, lahko povzročijo napačno sliko taktike internetnega trženja. Poleg tega vam izkrivlja podatke, zaradi česar je težko prilagoditi vaše marketinške taktike. Oseba s spletnim mestom mora prilagoditi GA, da filtrira notranji promet, ki se prikaže v tabeli obiskovalcev..

Pomembne informacije o naslovu IP

Ko spletni brskalnik poskusi obiskati spletno mesto, strežnik beleži spletni obisk po naslovu IP. Naslov IP spominja na standardni fizični naslov, le da je na voljo na internetu. Večina ponudnikov internetnih storitev vzdržuje spletno povezljivost, ki strežniku daje zahtevo za naslov IP. Najlažji način za osebo, da dobi IP naslov računalnika, je od iskalnika s. Na primer, preprosto iskanje Google "kaj je moj IP naslov." V načrt spletnega povezovanja vašega podjetja lahko preklopite na statični IP-načrt. Ko dobite svoj naslov IP, je mogoče izključiti obiske v storitvi Google Analytics.

Kako filtrirati notranji promet v storitvi Google Analytics

Za osebo, ki lahko filtrira notranji promet, je račun GA potreben. Prijaviti se morate v svoj račun GA. Ko ste prijavljeni, lahko izključite svoj IP naslov. Če želite to narediti, pojdite na zavihek admin. To lahko najdete na stranski vrstici ali zgornjem desnem kotu pogleda izvirnega spletnega mesta. Na tej plošči kliknite meni »dodaj filter«. Kliknite ta rdeči gumb in nastavite ime za filter, ki ga uporabljate. V filtrih po meri boste morda morali narediti prihodnje dopolnitve, zato je ključno, da vnesete ime.

Kliknite spustni meni in izberite možnost »izberite filter«. V tej možnosti lahko vnesete naslov IP, ki ga želite izključiti. Vnesite naslov IP računalnika, ki ga uporabljate, ali statični IP-naslov vašega podjetja. Ta naslov IP je mogoče najti pri iskanju, ki ste ga naredili v prvem koraku. Vedno ne pozabite shraniti sprememb, ki jih naredite v GA. Vedno imate več pogledov, da spremenite spremembe, če gre kaj narobe .

November 29, 2017