Back to Question Center
0

Semalt: Kaj pomeni Darodar v storitvi Google Analytics?

1 answers:

Sporočila o neželeni pošti poševajo podatke in jih pokvarijo, tako da vam ne morejo več zagotoviti koristnih vpogledov v vedenje uporabnikov in uspešnosti vašega spletnega mesta. To je bolj vplivno na spletna mesta, ki prejemajo manj prometa (ker, če znatno spremeni podatke), kot je večja podjetja, ki dobijo na tisoče ali milijone pogledov.

Vsiljena pošta v storitvi Google Analytics bo skoraj vedno prikazana v razdelkih »Ogledi strani« ali »napotitve«. Lahko jih opazite s svojimi sumljivimi URL-ji ali njihovimi imeni. Na primer, kaj pomeni darodar v storitvi Google Analytics? Ime "darodar" samodejno nakazuje, da je bila vaša stran neželena

V letošnjem letu je v GA potekalo naraščajoče število "refererjev spamov". Analizirajte svoje podatke o obiskovalcih v zadnjem letu in preverite, ali si lahko ogledate obiske s spletnih mest, kot so Get-Free-Traffic-Now - comprar acessorios para oculos.com, gumbi za brezplačne delnice dorodarja in druga podobna spletna mesta. Vaša spletna stran in skoraj vsaka druga naključno izbrana spletna mesta bodo najverjetneje našli te bote v svoji storitvi Google Analytics.Artem Abgarian, strokovnjak iz Semalt , pojasnjuje, kako ravnati v neželeni vsebini v storitvi Google Analytics, da bi jih preprečil uničiti svoje podatke.

Spam v GA je ponavadi na voljo v dveh glavnih načinih - priporočila Ghost in napotitev pajka

Spam Ghost napihne podatke o obiskovalcih spletnega mesta brez obiska na spletnem mestu. To storijo tako, da izvršijo kodo za sledenje GA-je spletne strani in jo pošljejo neposredno na strežnik GA. Izziv, ki ga predstavljajo ghost referrers, je, da jih ni mogoče blokirati z vašo datoteko .htaccess, ker fizično ne dostopajo do spletnega mesta. Spam z ghostom se običajno odstrani iz storitve Google Analytics s filtriranjem.

Spam za napotitev pajkanja fizično obišče vaše spletno mesto in preišče vaše spletne strani..Zaradi dejavnosti pajkanja v tem botu poročilo GA prikazuje, da ste imeli več obiskovalcev, ki izvirajo iz domen tretjih oseb, in so porabili veliko časa, ki so se povezali z vašo spletno stranjo.

Spam pajka lahko občasno obišče vašo spletno stran. Zaradi tega vedenja v vaših podatkih o prometu vidite nepojasnjene vrhove in dosti. Te bote ignorirajo pravila, določena v datoteki robots.txt. Toda za razliko od neželene vsiljene pošte lahko pajke odstranite tako, da jih blokirate v datoteki .htaccess na vašem spletnem mestu, ki blokira promet iz določenih domen in jih preprečuje, da bi dosegli vaše spletno mesto. Z uporabo filtrov lahko tudi pomagate pri pošiljanju neželene pošte iz vaše GA. To storite tako, da izključite referenčne vire, ki ste jih označili kot vsiljeno pošto .

Kakšna je zamisel vsiljene pošte in kako vpliva na vašo spletno stran?

Pomembno je vedeti, da je vsiljeno pošto mogoče poslati na katero koli spletno mesto, ker je glavni namen napotiteljev privabiti katerega koli spletnega uporabnika, da jih klikne. To je celotna ideja za vsiljeno pošto, zato se ne skrbi, da bi lahko ukradli vaše podatke ali kaj podobnega. Večina napotiteljev je šele po prometu na svoja spletna mesta. Banijo se na radovednost ljudi, saj vedo, da bi bili nagnjeni k preverjanju, kaj se pojavi v GA. Zdaj veste, zakaj ne bi morali klikniti nobenega neznanega URL-ja v razdelkih »Napotitve« in »Ogledi strani« v poročilu GA.

Glavni učinek nezaželene pošte na vašo spletno stran je preobremenitev vaših podatkov ali kršenje točnosti podatkov, ki jih ponuja Google Analytics. Spam pajkanja negativno vpliva na stopnjo obiskov ene strani na spletnem mestu, ker ima bots vedno stopnjo odsotnosti 100%. Če v vaši računalniški obliki obstaja neželena pošta za pajkanje, to zagotovo pomeni, da je bila vaša stopnja obiskov ene strani napihnjena.

Obstajajo razvpiti spam napotitelji, ki pošiljajo zlonamerno kodo, kot so virusi. To je še en razlog, da se ne izognete kliku URL-jev neželene pošte v storitvi Google Analytics .

Tudi po nastavitvi filtrov in početi vse ostalo, da bi ohranili neželeno pošto iz vašega GA, je pomembno, da redno spremljate podatke, da preverite, ali je prišlo do novih sumljivih domen. Kadarkoli boste to našli, jih dodajte v svoje filtre in poročila GA za spletno mesto bodo postale natančnejše in uporabnejše.

November 29, 2017