Back to Question Center
0

Semalt: izključujoč neželeno referenčno pošto iz storitve Google Analytics

1 answers:

Google Analytics je brezplačno in zanesljivo orodje, ki ga lastniki spletnih mest lahko uporabijo za pridobivanje podatkov o prometu in poročanje iz njih z veliko učinkovitostjo. V preteklih letih je od leta 2005, ko je Google kupil Urchin, postal močna orodja za spletno analitiko . Webmastere jo uporabljajo za spremljanje svojih spletnih oglaševalskih akcij in določitev njihovih stopenj konverzij, izvajanja meritev optimizacije spletnega mesta in vodenja poročila o svojih dejavnostih e-trgovine - winter caps for womens online. Kljub temu lahko prisotnost referenčne vsiljene pošte hitro poslabša točnost teh množičnih podatkov.

Artem Abgarian, višji direktor za uspeh strank Semalt , tukaj določa nekatere načine in načine za odstranjevanje neželene pošte iz storitve Google Analytics.

To niso bote, ki jih iščete

Spam naslova je tehnika, ki jo uporabljajo ljudje, ki želijo dobiti brezplačne povratne povezave na svoja spletna mesta. Promet iz teh virov je znan tudi kot "Ghost referrals", saj za tem ni nobenih dejanskih ljudi. Referenčna vsiljena pošta običajno napihne sedanjo statistiko ekološkega prometa, kar ima negativne posledice za stopnjo pretvorbe in udejstvovanja lokacije.

Kaj se zgodi je, da se v poročilu o prometu storitve Google Analytics pojavijo domene referenčnih domen, vendar nihče ni obiskal spletnega mesta. Spambots so za strganje kode za sledenje storitve Google Analytics. Nato jih uporabijo za pošiljanje prometa neposredno v orodje za analizo. Na kratko, bypass referenc na ghost. Prepoznavanje in odstranjevanje domen za neželeno pošto je enostavno, saj imajo prekomeren in nenaraven promet in obiščejo seje.

Spam za napotitev ima en cilj, ki koristi le neželeni pošti..Ideja je, da prevare lastnika spletnega mesta v upanju, da bo njihova radovednost vedela, od kod prihaja največji del prometa, kliknili na njihov URL. Ko enkrat klikne URL, ki je naveden v poročilu GA, se preusmeri nazaj na njihovo spletno stran in se zanje zabeleži kot ekološki promet.

Trenutno obstajajo trditve, da Google dela na trajni rešitvi za obravnavo spamov za napotitev. Medtem so v programu Google Analytics sprejeti ukrepi, da bi zmanjšali njihovo razširjenost v poročilih GA. Najbolj uporaben je sam po sebi vgrajeni filtri, ki jih ima Google Analytics. Ne nujno odstranjujejo neželene pošte, ampak dajejo uporabniku možnost, da dobi natančnejšo sliko o uspešnosti svojega spletnega mesta. So samo filtri na ravni pogledov. Izberite Filtri iz oddelka Admin v GA in »Ustvari nov filter«. Tukaj izberite med obema načrtoma akcijskih možnosti:

# 1 Uniči vse, kar ima več kot 15 simbolov

Uporablja regularni izraz za zavrnitev vseh domen s 15 znaki ali več. Morda ne bo odstranila neželene pošte v celoti, temveč služi kot dober začetek. Daj novemu filtru ime, kot je "ghostbuster", in ga vnaprej določen tip filtra. Izberite, da izberete in vstavite ". {15,} | \ s [^ \ s] * \ s | \. |, | \! | \" V vzorcu filtra. Shranite filter.

# 2 Odstrani določene domene

Vključuje ustvarjanje filtrov po meri, da se znebite določenih povezav, ki so lahko zelo dolgoče, če jih je več. Vendar bo na koncu vredno. Edina pomanjkljivost je identifikacija neželenih področij. Dajte filtru novo ime, kot je ghostbuster (vir oglaševalske akcije). To je vnaprej določen tip in nato izbere »Izključi«. V polje filtra vnesite sumljive domene, ločene z »\« in shranite.

November 29, 2017