Back to Question Center
0

Semalt Islamabad strokovnjak pri nastavitvi storitve Google Analytics za odstranitev referenčnega ghosta

1 answers:

Neželena pošta v storitvi Google Analytics je postala resna težava. Zaradi poplavljanja neželene pošte z mesta za odrasle in socialnih gumbov so spletni skrbniki postali preobremenjeni z vsemi filtri, ki so jih nastavili za upravljanje neuporabnih podatkov, ki jih dobijo njihova spletna mesta. Ni panike, saj je nastavitev storitve Google Analytics za skrivanje napotiteljev spam precej enostavna. Najprej pa morate razumeti, kako deluje napačno spam.

Če želite, da ljudje obiščejo vašo spletno stran in se zavedajo kakovosti vašega prometa, morate biti pozorni na tehnike belega klobuka SEO - commercial access control systems.

Vrhovni strokovnjak iz Semalt , Sohail Sadiq, v tem pogledu daje prepričljivo prakso.

Morda ne bo mogoče, da se bo kdor koli znebil napotiteljev neželene vsebine, saj bo preobremenil vašo statistiko in škodoval razvrstitvi vašega spletnega mesta v obsegu. Zato jo morate čimprej odstraniti iz računa Google Analytics. Darodar.com, priceg.com, iloveVitaly.com, hulfingtonpost.com in blackhatworth.com so najpogostejši napotitelji, ki povzročajo nezadovoljstvo uporabnikov storitve Google Analytics.

Če v poročilu storitve Google Analytics opazite promet v prometu, bi lahko bila vaša takojšnja reakcija prijetna. Vendar morate skrbeti za kakovost svojega prometa in stopnjo obiskov ene strani. Verjetnost je, da bo napotitelj neželene pošte obiskal vašo spletno stran s 100-odstotno stopnjo obiskov ene strani, čas, porabljen za vaše spletno mesto, je nič drugega. Preden prevzamete kaj drugega, se morate vprašati, ali je ta promet zanesljiv ali ne. Če ne, morate sprejeti ukrepe, da se znebite nezaželenih pošiljateljev. Za to poiščite izvor prometa. Odprite razdelek Acquisition> All Traffic> Referrals in preverite vire prometa..Poskusite oceniti, od kod obiskov dejansko prihajajo.

Resna slaba napotitev je, da uporabijo inteligenco vaše spletne strani in povečajo stopnjo obiskov ene strani, kar vpliva na vaš iskalnik , ki se uvršča v nekaj dneh.

Rešitev te težave

Če ste kliknili na povezavo HulfingtonPost.com ali drugo neželeno povezavo, morate svoj spletni brskalnik čim prej zapreti. Nato lahko znova odprete in izbrišete piškotke in zgodovino, da zagotovite svojo varnost. Treba je vedeti, da je mogoče različne vrste spama obravnavati na različne načine. Nekateri izmed njih so bili obravnavani v nadaljevanju.

Grozljivo gosenica

Lezi po spletu in sprejema informacije za lastna sredstva. Izvaja različne naloge, tako da klikne vaše povezave in vas vabi, da kliknete sumljive povezave. Večinoma prihaja iz različnih naslovov IP in prometa ne morete blokirati, tako da izključite IP-je v računu Google Analytics. Vendar jo lahko blokirate v datotekah .htaccess.

Referenca Ghost-a

Referenca duha ne obišče vaše spletne strani. Njeni najpogostejši primeri so darodar.com in ilovevitaly.co. Morda razmislite o urejanju. Htaccess datoteke, vendar vam ne bo koristil in je nesmiselno, ker so priporočila za duh precej močna za obravnavanje. Njihov obisk ne morete blokirati v celoti, vendar lahko sledite svoji poti v računu Google Analytics. Nameravajo zavedati Googlovega sledenja in uporabljati naključne sledilne ID-je za izvajanje svojih nalog. Verjetnost je, da je bila vaša ID-jeva sledilna in zabeležena v neželeni pošti, zdaj pa se v poročilih o storitvi Google Analytics prikazujejo napotitveni obiski. Če želite preprečiti neželeno vsebino in dodati sumljivo spletno mesto na seznamu izključitve napotitev, uporabite filtre.

November 29, 2017