Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Specialist - Kaj je Spider Bot in kako ga popraviti?

1 answers:

Različni ljudje se osredotočajo na dajanje veliko ključnih besed in besednih zvez z povratnimi povezavami v razdelkih profila v blogih in razdelku z komentarji. Kako bots in pajki delujejo in kako se informacije dajo na besedilo bodo določile, kako dobro se vaše spletno mesto uvrsti v rezultate iskalnika .

Sohail Sadiq, vodilni strokovnjak iz Semalt , se osredotoča na dejstvo, da bi morali pajkom in pajkom poučiti o tem, kako je treba vaše spletne strani indeksirati, in to lahko storite z oznako: rel = "nofollow" sidro. To bo zagotovo zmanjšalo odhodno število vaših povezav in bo pomagalo vzdrževati stran vašega spletnega mesta za celotno življenjsko obdobje.

MSNbot, Googlebot in Yahoo Slurp so vsi boti, pajki in pajki, ki so odgovorni za zbiranje informacij za iskalnik . Če spremljate statistiko vaše spletne strani, boste morda videli Yahoo Slurp, Googlebot in MSNbot kot goste, ki so jih pozdravili, in ti boji iskalnikov zbirajo podatke o svojih spletnih straneh za njihove iskalnike - big bonus casino..Oglejte si te pajke in bote pogosto zaželeno, saj pomeni, da se vaše spletno mesto pajka skoraj vsak dan in da bo njegova vsebina prikazana v rezultatih iskalnika (SERP).

Kaj je pajek?

Pajek bot je poseben računalniški program, ki sledi določenim povezavam na spletnem mestu in zbira informacije o tem spletnem mestu, ki jih je treba dati v skupno rabo na spletu. Googlebot na primer sledi oznakam SRC ali HREF, da bi poiskal slike in strani, ki so povezani z določeno nišo. Ker ti pajki niso dejanski računalniški programi, ne moremo biti odvisni od njih, saj jih ujamejo dinamično ustvarjene spletne strani in bloge. Ko gre za indeksiranje vaše spletne strani prek storitve Googlebot, morate upoštevati, da nekatere strani in slike ne bodo ustrezno indeksirane. Celo ugledni in znani pajki se držijo posebnih navodil in navodil datoteke robots.txt. To je dokumentna datoteka, ki pajka in bote obvešča o tem, kaj naj indeksirajo in kaj ne bi smeli pajkati. Roboti lahko prav tako poučite, da ne bodo sledili nobeni povezavi strani s posebnimi meta-oznakami, kot je »Googlebot«.

Kako popraviti bote?

Nekateri botovi so dobri, medtem ko so drugi slabi in jih je treba čim prej odpraviti. Slabim robotam ne skrbi ničesar o datotekah robots.txt in so tam, da zbirajo svoje občutljive podatke, kot tudi vaše e-poštne ID-je. Če želite boriti proti slabim robotom in podobnim neželenim poštam, uporabite javascript, saj pomaga skriti svoje e-poštne naslove. Vendar pa je vse, kar je napisano, da bi se izognili slabim boksom, v najkrajšem času prekršili najhujši boji. Podjetja se borijo za slabe bote in jim dajejo tisto, kar iščejo, skrivajo svoje e-poštne naslove in občutljive podatke. So dovolj pametni, da hitro uganijo vse e-poštne naslove. Upamo, da bomo razkrili vaše zmede o tem, kaj so bote in kako delujejo. Zdaj poznate razliko med boti in pajki ali parom in kako zbirajo informacije o vaši spletni strani ali spletnem dnevniku. Če imate več vprašanj v mislih, jih lahko objavite v razdelku z komentarji in kmalu lahko pričakujete odgovor.

November 29, 2017