Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert razlaga, kaj storiti z napačnimi napotitvami v storitvi Google Analytics

1 answers:

Za večino lastnikov spletnih mest je referenčno sporočilo o neželeni pošti glavni problem, ki vpliva na prometne meritve. V storitvi Google Analytics se lahko nekatere številke prometa prikazujejo, vendar se ne odražajo na nadzorni plošči vašega spletnega mesta. V teh primerih obstaja velika verjetnost, da takšni spletni obiski ne izvirajo od obiskovalcev, ampak zombijevih računalnikov. Promet iz botov in botnetov zmanjšuje natančnost tehnik digitalnega trženja , kot je trženje SEO in vsebin.

Sohail Sadiq, vodilni strokovnjak iz Semalt , v članku vsebuje nekaj praktičnih vprašanj, ki jih morate upoštevati.

Boti in obiski spletnih strani

V nekaterih zgornjih primerih lahko pride do trenutka, ko lahko nova spletna stran začne prejemati enakomeren pretok prometa iz nekaterih skupnih področij - leather australian outback hats. V teh primerih ne slavite zmage, saj bi to lahko izhajalo iz velikih botnetnih shem. 50% svetovnega spletnega prometa prihaja iz botov. Boti so bistveni za uporabo na nekaterih spletnih straneh za osnovne namene. Boti prav tako pomagajo iskalnikov omrežij in drugih strani indeksnih strani, ki so namenjene za tehnike optimizacije, kot so trženje vsebine .

Niso vsi spletni pajki slabi. Na primer, spletne strani, kot so PayPal in Google, so odvisne od botov, da izvedejo nekatere ključne vidike svojih dejavnosti. znaten napredek pri prilagajanju rezultatov iskanja. Koristni boti pomagajo ustvarjalcem spletnih mest izboljšati uporabniško izkušnjo mnogih oseb, ki jih uporabljajo.

V drugih primerih ljudje uporabljajo bote za izvajanje zlonamernih spletnih napadov na različne vidike na spletnih straneh. Prekrivajo iskalne sisteme, da bi lastnika spletnega mesta zamenjali s številom obiskovalcev, ki prihajajo na spletno mesto. Spamer za napotitelje bi lahko prišel na različne načine. V tem članku so prisotne nekatere oblike, ki se pojavljajo v spamu

Vrste spam spam

Ko gre za opis referrer spam, je v kontekst nujno vključiti vrsto napotiteljev neželene vsebine. V večini primerov ta vrsta neželene pošte poteka na dva načina:

Napotitelj spam

To lahko preusmeri spletne obiske na svoja spletna mesta, vendar se morda ne odražajo na nadzorni plošči vašega spletnega mesta. Poleg tega vpliva na meritve storitve Google Analytics, scenarij, ki bi lahko vplival na spletne tržne strategije.

Ghost referrer spam

Ta vrsta neželene pošte lahko vključuje spletne obiske, ki se lahko odražajo na vaši spletni strani nadzornih plošč. V tem primeru domena, ki se nanaša na lažne spletne obiske, poskuša lažno prikazati podatke Google Analytics.

Tehnologije neželene elektronske pošte uporabijo botnete, s katerimi se s temi spletnimi mesti redno posežejo strežniki. V večini primerov ljudje, ki stojijo za zlonamernimi napadi, poskušajo povečati uvrstitev na strani SERP-jev večine strani. V drugih primerih ljudje poskušajo ustvariti prihodke od izvrševanja teh napadov.

Sklepna ugotovitev

Spraševalec spam je velik problem, ki lahko na različne načine izklesan vaš GA. Na primer, večji promet iz referenčnih botov zmanjša natančnost vaših podatkov in kakovost vašega prometa. Čas in stopnja posla na vaši spletni strani postanejo nizka. Bistveno je, da odstranite neželeno pošto, da povečate čas delovanja vašega spletnega mesta.

November 29, 2017