Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert - Kaj morate vedeti o spletnem pajku

1 answers:

Iskalnik za iskalnik je avtomatizirana aplikacija, skript ali program, ki se programira na svetovnem spletu in zagotavlja posodobljene podatke za določen iskalnik. Ste se kdaj spraševali, zakaj dobivate različne nize rezultatov vsakič, ko v Google Bing ali Google vnašate iste ključne besede? To je zato, ker se spletne strani naložijo vsako minuto. In ker se nalagajo, spletni pajki tečejo po novih spletnih straneh.

Michael Brown, vodilni strokovnjak iz Semalt , pravi, da spletni iskalniki, znani tudi kot avtomatski indeksatorji in spletni pajki, delujejo na različnih algoritmih za različne iskalnike. Postopek spletnega pajkanja se začne z identifikacijo novih URL-jev, ki jih je treba obiskati, ker so bili pravkar naloženi ali ker imajo nekatere njihove spletne strani sveže vsebine - latin america travel specialists. Ti opredeljeni URL-ji so znani kot semena v terminu iskalnika.

Te URL-je se ob koncu obiščejo in ponovno obiščejo, odvisno od tega, kako pogosto se jim naloži nova vsebina in politike, ki vodijo pajke. Med obiskom so vse hiperpovezave na vsaki spletni strani identificirane in dodane na seznam. Na tej točki je pomembno jasno navesti, da različni iskalniki uporabljajo različne algoritme in politike. Zato bo prišlo do razlik med rezultati Googlovih in Bing za iste ključne besede, čeprav bo veliko podobnosti.

Spletni pajki opravljajo ogromna dela, ki ohranjajo posodobitev spletnih iskalnikov. Dejansko je njihovo delo zelo težko zaradi treh razlogov spodaj.

1. Obseg spletnih strani na internetu v vsakem trenutku. Veste, da je več milijonov spletnih mest na spletu in da se vsak dan začnejo več. Bolj kot je obseg spletnega mesta v omrežju, je težje posodobiti pajke.

2..Hitrost, s katero se spletna mesta začnejo. Ali imate kakšno predstavo o tem, koliko novih spletnih mest se začne vsak dan?

3. Pogostost spreminjanja vsebine tudi na obstoječih spletnih mestih in dodajanje dinamičnih strani.

To so tri težave, zaradi katerih je spletni pajek težko posodobiti. Namesto pajkanja spletnih strani na podlagi prvega prihajajo-prvi-služijo, veliko spletnih pajkov prednostno spletne strani in hiperpovezave. Prednostna naloga temelji na samo štirih splošnih pravilnikih iskalnika.

1. Izborna politika se uporablja za izbiro strani, ki se prenesejo za pajkanje.

2. Vrsto politike ponovnega obiskovanja se uporablja za določanje, kdaj in kako pogosto se spletne strani ponovno pregledajo za morebitne spremembe.

3. Vzporedna politika se uporablja za koordinacijo porazdelitve gajilnikov za hitro pokritje vseh semen.

4. Uporablja se pravilnost politike, ki določa, kako so pajkali URL-ji, da se prepreči preobremenitev spletnih mest.

Za hitro in natančno pokritje semen mora imeti pajki veliko tehniko pajkanja, ki omogoča prednostno določitev in zožitev spletnih strani ter morajo imeti tudi zelo optimizirano arhitekturo. Ta dva bodo olajšala, da bodo čez nekaj tednov lažje peljali in prenesle na stotine milijonov spletnih strani.

V idealnem položaju je vsaka spletna stran potegnjena iz svetovnega spleta in se vzame preko multi-threaded downloaderja, po katerem so spletne strani ali URL-ji v čakalni vrsti, preden jih posredujejo po posebnem razporedu za prednostno nalogo. Prednostni URL-ji se znova vzamejo z večnitenskim prenosnikom, tako da so njihovi metapodatki in besedilo shranjeni za pravilno pajkanje.

Trenutno je na voljo več pajkov ali iskalnikov iskalnikov. Tisti, ki ga uporablja Google, je Google Crawler. Brez spletnih pajkov bodo strani z rezultati iskalnika vrnile ničelne rezultate ali zastarelo vsebino, saj nove spletne strani nikoli ne bodo navedene. Pravzaprav ne bo nič podobnega spletnim raziskavam.

November 29, 2017