Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert: Kaj je referenčno spam in kako se to izogniti?

1 answers:

Če dnevno spremljate promet na spletnem mestu in mislite, da je pridobivanje vlečenja, je verjetno, da je napotitev neželene pošte zadela vaš spletni dnevnik. V računu Google Analytics boste morda opazili več in več vhodnih povezav, na katere se zdi, da je dodajanje kakovostnega prometa na vaše spletno mesto, vendar je popolnoma napačno. Ko si močno analizirate napotitelje virov vhodnih povezav, boste videli nekaj čudnih domenskih imen, kot so best-seo-offer.com, Get-Free-Traffic-Now.com, 4webmasters.org, best-seo-solution - نقل اثاث فى مكة المكرمة .com , buttons-for-website.com, 7makemoneyonline.com, blackhatworth.com, ilovevitaly.com, priceg.com, resellerclub.com, prodvigator.ua, savetubevideo.com, kambasoft.com, screentoolkit.com in superiends.org.

Vrhovni strokovnjak iz Semalt , Sohail Sadiq, je prepričan, da je mogoče odpraviti napotiteljev spam z nekaterimi tehnikami.

Kaj je referrer spam?

Ko ste pravkar razvili svojo spletno stran in niste storili SEO, je verjetno, da vaša stran ne bo prejela nobenega prometa. Če pa prejema promet iz neznanih virov, morate oceniti, od kod prihaja ta promet, in kako deluje z računom Google Analytics. Nekaj ​​drugih domenskih imen, ki jih morate upoštevati, so socialseet.ru, o-o-8-o-o.ru, vodkoved.ru, iskalko.ru, myftpupload.com, luxup..ru, websocial.me, slftsdybbg.ru, ykecwqlixx.ru, seoexperimenty.ru, econom.co, darodar.com, edakgfvwql.ru, adviceforum.info. Vsako napotitelju neželene pošte se v račun za Google Analytics doda pošiljatelji neželene pošte in stopnja obiskov ene strani je do 100%. Vse, kot so iskalniki , povezave na drugih spletnih mestih, oglasne pasice in e-poštna sporočila, vas lahko preusmerijo na te sumljive spletne strani. Tehnično gledano pošlje zahtevo HTTP v račun Google Analytics in enako zahtevo pošlje v vaš spletni strežnik. Morali bi najti naslov IP za neželeno pošto in jo blokirati v računu Google Analytics. Napotitelj je uporaben v statistični spletni analizi in določa, katere spletne strani ustvarjajo največ prometa. Poleg tega igra pomembno vlogo pri oblikovanju učinkovitih in zmogljivih marketinških strategij in vam pomaga zagotoviti varnost vaše spletne strani na spletu.

Kako ga uporabljajo pošiljatelji neželene elektronske pošte?

Napotitelj HTTP je vedno odprt za modifikacije in ga je mogoče preprosto urejati, zaradi česar je sumljiva za spletne skrbnike in koristna za pošiljatelje pošiljateljem neželene elektronske pošte. Hekerji in pošiljatelji neželene elektronske pošte običajno spremenijo lastnost napotitelja na spletno stran, ki jo želijo oglaševati. Obstajata dva glavna razloga, zakaj se odločita za takšne stvari.

Za povečanje prometa

Pošiljatelji neželene elektronske pošte razvijajo avtomatizirane skripte, ki ustvarjajo obiske na stotine do tisoč spletnih mest z lažnimi napotitvami URL-jev, običajno več kot desetih obiskov na dan. Spletni dnevniki in spletni dnevniki lahko opazijo povečanje prometa in prikazi se v velikem številu ustvarjajo v njihovih računih v storitvi Google Analytics. Te lažne URL-je se pogosto uporabljajo za prevare z vašim računom AdSense in za urejanje datotek dnevnika. Lahko jih filtrirate v računu Google Analytics, tako da spletna mesta pošiljateljev ne prejemajo prometa v vašem imenu .

Za povečanje zunanjih povezav

Nekateri blogi in spletna mesta lahko objavijo veliko število napotitev in lahko vsebujejo povezave nazaj na svoja spletna mesta. S tem bi spammers in hekerji ustvarili veliko povratnih povezav za svoje spletne strani, kar bi v končni fazi izboljšalo uvrstitev iskalnikov.

Kako ustaviti napotiteljev spam?

Če upravljate spletno mesto WordPress, lahko enostavno zaustavite napako za napotitelje, tako da namestite vtičnik, imenovan kot »Ujeti spletni pajki«. Ta vtičnik lahko prenesete s spleta ali ga lahko izposodite od prijatelja. Ko bo nameščen, bo to zaščitilo vašo spletno stran WordPress od spamov za napotitelje do neke mere.

November 29, 2017