Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert deli dva načina za blokiranje napotiteljev napak v storitvi Google Analytics

1 answers:

Spam naslova je zlonamerni promet, ki zadene vaše spletno mesto pred sumljivimi povezavami, na primer darodar.com in drugimi. Google Analytics samodejno prepozna, od kod prihaja promet in koliko obiskovalcev porabi na vašem spletnem mestu.

Sohail Sadiq, vodilni strokovnjak iz Semalt , daje v tem pogledu koristno vodilo.

Če prejmete napotiteljev promet, je verjetno, da obiskovalci vašega spletnega mesta na vaših straneh ne bodo porabili več kot eno sekundo, stopnja obiskov ene strani pa bo do 100% - powdered nembutal pentobarbital sodium. Možno je ustvariti filtre, ki izključujejo promet iz sumljivih domen. Ko gre za prepoved napotiteljev, morate poskrbeti, da preprečite zadetke, ki izvirajo iz senčnih in zlonamernih spletnih mest. Prav tako jih morate odstraniti iz računa Google Analytics čim prej. Filtri za izključitev napotitev delujejo tako, da primerjajo vzorce filtrov in dosežejo vrednosti, ki jih najdete v dimenziji Vir oglaševalske akcije.

Kako deluje napotitelj Spam?

Pred dvema letoma je ruski spamer z imenom Vitaly Popov vdrl v račun Google Analytics in tam uspešno vnesel vire za pošiljanje neželene pošte. Dejanski URL-ji vodijo do čudnih spletnih strani in jih ne smete šteti kot veljavne napotitve..Ni prvič, ko so hekerji naredili nekaj takega, Alan Bush iz Ignite Vidljivosti pravi, da obstaja več neželenih in napotitvenih programov, ki naredijo neplačano iskanje in vodijo spletna mesta do lažnih storitev SEO. Lahko jih ujamete s spletnih mest družabnih omrežij, omrežij socialnih zaznamkov in vseh drugih spletnih strani s črnim klobukom.

Kako odpraviti referer spam

Pot # 1: dodajte pogled Filtriranega računa

Z filtriranim prikazom računa lahko znebite neželene pošte za napotitelje. Pojdite v skrbniški filter> Filtri> Custom Filter> Language Settings in ustvarite nove filtre, kjer lahko dodate toliko sumljivih spletnih mest, kot želite. Če imate nekaj nefiltriranih pogledov, jih dodajte v ločene filtre in ne pozabite označiti filtrov kot darodar, gumb za spletno stran in druge.

Pot # 2: ustvarite segment po meri

V razdelku Acquisition> Source / Medium je mogoče ustvariti nove segmente po meri. Ta postopek je koristen, če imate tekočega referrernega prometa, zaradi česar je vaše spletno mesto ranjeno.

Če vam v filtrih ni bilo všeč, da bi v filtre dodali neželene pošte in napotitelje, lahko v razdelku Galerija rešitev odprete dodatke storitve Google Analytics, kjer lahko enostavno razčlenite referenčno neželeno pošto. Prepričajte se, da ste segmentirani, da odstranite napotitve za rob Google Analytics in odstranite vse naporne napotitve v poročilih storitve Google Analytics.

Obžalovanja vredno je, da pošiljatelji neželene elektronske pošte prihajajo z boljšimi in učinkovitejšimi načini za neželeno pošto, vendar se ne skrbi. To je del vaše službe, da se jih znebite in še naprej ustvarjate filtre, pri katerih se lahko omenjena mesta redno dodajajo. Upoštevati morate, da za rešitev nepravilne rešitve ne smete trajno odstraniti referrer spama, vendar jih lahko odpravite, odkrijete in posodobite tako, da prilagodite nastavitve v računu Google Analytics. Če ste kdaj prejeli neželeno pošto v računu Google Analytics, morate takoj ustvariti filtre.

November 29, 2017