Back to Question Center
0

Semalt Expert raziskuje, kako napotitveni neželeni učinek vpliva na meritve spletnih mest

1 answers:

Večina lastnikov spletnih strani trpi zaradi učinkov pošiljatelja neželene pošte. V teh primerih referrer spam predstavlja več domen, ki ustvarjajo promet na spletno stran. Na primer, referer spam prometa lahko pridejo v izbruhih človeških obiskovalcev na spletni strani. V teh primerih promet poteka v skupini, ki je sestavljena iz 0 sekund. V nekaterih drugih primerih ljudje na spletnem nadzorni plošči spletnega mesta in visoko stopnjo obiskov ene strani zmanjka spletnih obiskov. To so primeri, ko referenčni promet vpliva na meritve spletnega mesta - long term laptop rental. Morate zaznati in znebiti napotiteljev neželene vsebine, da izvedete večino teh spletnih obiskov. Referrer spam skews spletne strani podatkov, zaradi česar splošne spletne strani izkušnje zaskrbljujoče.

Eden od vodilnih strokovnjakov iz Semalt , Jason Adler, tukaj opredeljuje nekatera ključna vprašanja, ki jim je uspelo pri izvajanju tega.

Spletni referrer

Spletni referrer je domena, ki ima programsko opremo in orodja za izvajanje nalog backlinking. Na vašem spletnem mestu boste morda prejeli promet iz domen na svojo stran GA. Podobno obstajajo tudi drugi primeri, ko ljudje dobijo plačane spletne obiske ali veliko klikov, ki vključujejo izdelke podjetja, kot so farmacevtski izdelki. Ko povezava do vaše spletne strani prihaja iz druge domene, obstaja verjetnost, da izvira iz referrer spam. V resnici izvor povezave ne obstaja več. Poleg tega so lahko zombi računalniki ali virusi, ki se obrnejo na vaše spletne strani, da oblikujejo lažne spletne obiske.

Vrste spam spam

Spam sporočil se lahko pojavi na dva različna načina:

Spam referenčnega gesla

V nekaterih primerih lahko spletni pajki z nekaterih uporabnih spletnih mest na koncu upočasnijo vaše spletno mesto. V tem primeru so nekatera spletna mesta pri roki in neupoštevanje datoteke robots.txt..Ti spletni obiski se lahko odražajo ali ne na nadzorni plošči vaše spletne strani.

Ghost referrer spam

Ta taktika omogoča več funkcij funkcij na spletni strani. Poleg tega obstajajo številne funkcije, ki jih ljudje uporabijo za prikaz številk v računu GA. Ta promet se ne odraža na nadzorni plošči vašega spletnega mesta.

Razlogi za spam spam

Obstaja veliko motivov za referrer spam SEO. Mnogi ljudje uporabljajo te metode za lažne meritve in ustvarijo legitimne vire. Na primer, nekateri od razlogov, zakaj ti zlonamerni napadi uporabljajo referenčni spam, vključujejo:

1. Povečanje spletnih obiskov

Večina ljudi uporablja referrer spam, da izboljša svoje spletne obiske. Pošiljajo tone prometa na spletne strani, da povečajo možnost, da oseba klikne povezavo. Njihova končna igra je običajno povezana s podružnično platformo ali celo z omrežjem za oglase. Upajo, da bodo provizije obiskovalcev, ki se bodo pojavili na svojih neželenih področjih.

2. Napadi z zlonamerno programsko opremo

V nekaterih primerih lahko ljudje ciljajo na ranljive računalnike žrtev. Morda uporabljajo funkcije klica-dejanje in račun žrtev okužijo z virusom. Takšni napadi pomagajo pri prevarah na internetu, kot so kraje kreditne kartice in drugi zlonamerni spletni napadi. ​​

3. Iskanje uvrstit

V izjemnih primerih bi nekateri ljudje lahko poskušali povečati svoj uvrstitev na spletno mesto s. V teh primerih ljudje poskušajo preizkusiti algoritme iskalnika , da najprej uvrščajo spletno mesto. To vključuje pretepanje spletnega obiska, da zagotovite, da celotno spletno mesto pride v SERP na nekaterih specifičnih spletnih straneh.

November 29, 2017