Back to Question Center
0

Semalt Expert opozarja na neželene neželene pošte z osebnimi sporočili

1 answers:

Nemčijo je prizadela žalost, ki vključuje razširjena sporočila o neželeni pošti, ki ciljajo na prebivalstvo z osebnimi sporočili. Prejemniki prejmejo e-poštna obvestila, ki so prilagojena posameznim osebnim podatkom. Te e-pošte vsebujejo polno ime, telefonsko številko in poštni naslov prejemnika.

Andrew Dyhan, vrhunski strokovnjak iz Semalt , zagotavlja, da je tema teh e-poštnih sporočil, da prejemnikovo plačilo za velik račun ni uspelo in sporočilo nadaljuje, tako da grozi, da bo zadevo posredovalo organu kazenskega pregona ali če plačilo ni opravljeno v določenem časovnem okviru - buy e-liquid. Ime podjetja, uporabljeno v sporočilih, se je med uporabniki razlikovalo nekoliko, podatki o osebnih podatkih pa so bili v vseh primerih podobni tako v sporočilu kot v zlonamerni datoteki.

Te vrste novic so pristne in pozivajo, da kliknejo e-poštno obvestilo. Raziskovalci Symantec-a so ugotovili, da so bili podobni napadi narejeni v ciljih v Združenem kraljestvu in so bili široko razširjeni aprila leta 2016. Ko kliknete sporočilo o neželeni pošti, zlonamerna programska oprema, ki lahko razkrije bančne podatke, okuži prejemnikovega računalnika. Sporočila o neželeni pošti prav tako preverjajo cilje svojih osebnih podatkov o računu in bančnih podatkov.

Poročali so, da je večina najnovejših neželenih sporočil napisana v nemščini. Nekateri raziskovalci (Symantec) so primerjali podobnosti med temi sporočili in tistimi, ki so bili prej poslani na druge tarče v Združenem kraljestvu in našli tekmo. Neželena sporočila obeh priložnosti so imela osebne podatke o cilju, vstavljenem na sredini sporočila..Edina razlika je v tem, da so neželena sporočila, poslana ciljem v Združenem kraljestvu, prejela prejemnike, da kliknejo povezavo, ki vodi do zlonamerne strani, vendar so nemški e-poštni sporočili vsebovali koristno obliko v obliki priloge .zip. Bilo je čudno, ker so nemška sporočila o neželeni pošti vsebovala arhivsko datoteko .zip v drugo arhivsko datoteko .zip.

Nemški spamni e-poštni naslov, ki vsebuje tovor, uporablja pripono datoteke .com. Ta datoteka je bila odstranjena z večino svojih identifikacijskih podatkov, ki bi sicer razkrili njegov izvor. Pomanjkanje prepoznavanja zlonamerne programske opreme v datoteki ne bo varno, gre za sodobno zlonamerno programsko opremo. Trojan.Nymaim.B (vzorec, ki so ga odkrili raziskovalci Symantec) so uporabili zapletene tehnike za preprečevanje peskanja, da bi preprečili delovanje na virtualnem računalniku. Zlonamerna programska oprema je namenjena ukrasti, prikrito, bančnih poverilnic in drugih osebnih podatkov, ko se prijavljeni cilj.

Osebne podatke iz javnih platform in spletnih strani uporabljajo neželene elektronske pošte, da bi ustvarjali svoje znanje in pošiljali neželene elektronske pošte na nič hudega pomena. Povečana uporaba interneta in različni tehnološki napredki pomenita tveganje za prejemnike elektronske pošte, pri čemer se pričakuje, da bo ta vrsta napada v prihodnosti naraščala. Symantec svetuje uporabnikom e-pošte, naj pokličejo pošiljatelja e-pošte, da pred pošiljanjem dejanj na takšna e-poštna sporočila potrdijo vsa neželena sporočila, ali je vir zaupanja vreden ali ne. Brisanje vseh sumljivih e-poštnih sporočil je pomembno tudi, če vsebujejo priloge in povezave. Ohranjanje varnostne programske opreme računalnika, ki je vedno posodobljeno, bo omejilo tveganje in zaščitilo uporabnika pred novimi različicami zlonamerne programske opreme. Blokiranje e-poštnih sporočil s storitvami filtriranja e-pošte, povezane s tovrstnimi napadi, lahko prejemnika e-pošte varuje.

November 29, 2017