Back to Question Center
0

Semalt Expert o prepoznavanju in filtriranju notranjega prometa iz storitve Google Analytics

1 answers:

Filtriranje prometa je eden od glavnih izzivov, obstajajo pa tudi različne objave v spletnem dnevniku in članki o načinih prepoznavanja in filtriranja notranjega prometa iz računov Google Analytics.

Vendar to mesto, ki ga je zagotovil Andrew Dyhan, vrhunski strokovnjak iz Semalt , bo poskušal okrepiti najbolj zanesljive rešitve, pri čemer bo ustrezno opremljen, če bo ustrezen.

Zakaj je pomembno?

Glede na velikost podjetja lahko notranji promet povzroči resne težave v računu Google Analytics. Zaposleni nikoli ne delujejo kot tipični uporabniki in lahko spremenijo meritve - kot so ogledi strani, stopnja obiskov ene strani in seje. Najpomembneje je, da bodo vplivale na menjalno razmerje, strategije ponudb, poslovne odločitve in proračun vaše organizacije. Če želite filtrirati čim več prodajalcev in zaposlenih, bi morali uporabiti večstopenjski pristop in združiti različne rešitve - como hacer una exposicion de fotografias.

Filtriranje IP-naslovov:

Filtriranje zaposlenih po naslovih IP je eden najboljših in najpreprostejših načinov. Če ste lastnik majhnega podjetja, lahko zlahka izključite promet na svojem spletnem mestu, ki prihaja iz sumljivih naslovov IP. Po drugi strani pa imajo multinacionalne družbe lastne statične IP-naslove, kar pomeni, da ne moremo blokirati prometa, ki prihaja iz teh IP-jev. Poleg tega ne morete preprečiti prometa, ki prihaja iz vaše pisarne. Če niste prepričani o vašem naslovu IP, lahko Google poiščete »moj naslov IP«. Prav tako lahko uporabite druga orodja ali jih želite preveriti pri svojem strokovnjaku za IT.

IPv4 naslov bo videti nekaj podobnega kot 192.148.1.1 in naslov IPv6 izgleda kot 2001: 0db8: 85a6: 0044: 1000: 1a2b: 0357: 7337. Google lahko prepozna in podpira filtre za IPv4 in IPv6.

Ustvarjanje filtrov:

Dejanski postopek je precej enostaven, vendar bi morali imeti dovoljenje za urejanje na ravni računa za ustvarjanje filtrov. Odprite razdelek »Skrbnik« in na levi strani izberite možnost »Vsi filtri«. Za en IP naslov morate uporabiti privzeti filter in pravilno prilepiti na naslov UP. Za obseg naslovov IP izberite izbor filtrov po meri in kliknite možnost Izključi. Nato vnesite regularni izraz za obseg naslovov IP.

Filtriranje po omrežni domeni:

Če ste lastnik velikega podjetja, boste morda morali filtrirati po omrežni domeni. Obstaja nekaj programov za iskanje domen, kjer boste morali vnesti naslov IP in preveriti, ali je ime organizacije vrnjeno. Za mala podjetja je navadno ime ponudnika storitev. Stanje preverite tako, da v računu Google Analytics odprete poročilo o domeni. Bodite previdni pri ustvarjanju filtrov domene omrežja in IP-naslova in poskrbite, da niste zaposleni ne filtrirali.

Filter po meri:

Če zaposlenega ne morete prepoznati po svoji lokaciji, bi morali poiskati manj-kot-idealne rešitve. Najboljša rešitev pa je, da nekdo določi zaposlenega in ga shranite kot razsežnost po meri na ravni uporabnika. Razsežnost po meri je edini način za dodajanje informacij v račun Google Analytics o sejah, uporabnikih, določenih zadetkih in uporabnikih. Razsežnosti po meri so na voljo v Universal Analytics in vam ponujajo večjo prilagodljivost in značilnosti kot predhodniki - prilagojene spremenljivke.

November 29, 2017