Back to Question Center
0

Semalt Expert: Kako se boriti proti Ghost Napotitelj Spam?

1 answers:

Referer spam je relativno nova in nadležna oblika neželene pošte. Brezpogojni napotitelji pokličejo vaša spletna mesta in neželene podatke iz storitve Google Analytics. Lahko preverite svojo spletno stran za napotitelje neželene pošte, če doživite nenadno in nenavadno zvišanje prometa - colonial super australia. Redno preverjate poročilo Google Analytics in preverite, če vaše spletno mesto prejme prave obiskovalce ali lažne poglede. Obstajata dve glavni vrsti spamov za napotitelje: prva je o pajkovih, ki obiščejo vašo spletno stran in povzročajo neželene zadetke in prikaze, druga vrsta pa je naključno uničenje ID-jev storitve Analytics. ID vašega storitve Google Analytics je naključno izbran in ste začeli prejemati promet, ki na vaše spletno mesto ne pomeni ničesar.

Artem Abgarian, višji direktor za uspeh strank Semalt , ponuja nekaj praktičnih nasvetov o tem, kako se boriti proti neželeni pošti.

Spam pajka:

Spam napotiteljev pajkanja je ena najpogostejših in tradicionalnih vrst neželene pošte. Gre za pajke in bote, ki naključno indeksirajo vašo spletno stran in pošiljajo lažni promet. Spam pajka ignorira pravila meta vrednosti in e robots.txt, zato se lahko neželena pošta ustavi samo s filtri v računu Google Analytics. Priporočamo vam, da datoteko .htaccess blokirate neželeno vsebino pajkanja.

Blokiraj zlonamerne pajke v .htaccess:

Možno je blokiranje zlonamernih pajkov v datoteki .htaccess..V vašo datoteko .htaccess morate dodati posebno kodo in iskalniki neželene pošte bodo blokirani v nobenem trenutku. Ne pozabite, da ta tehnika ne deluje z ghost referrer spam. Ghost spam je prefinjena vrsta napotiteljev neželene pošte in povzroči, da strežniki napotiteljev ne obiščejo vaše spletne strani. Spambots poskušajo izriniti s svojim računom Google Analytics ali ukrasti vaš ID analitike za pošiljanje zlonamernega prometa.

Vaše spletno mesto lahko najdete na vrhu rezultatov iskalnika , vendar to ne bo dolgo trajalo. Hekerji in pošiljatelji neželene elektronske pošte pogosto uporabljajo Google Measurement Protocol, ki jim omogoča pošiljanje podatkov neposredno strežnikom storitve Google Analytics. To je primarna napaka v storitvi Google Analytics in jo je treba obravnavati čim prej. Težavo odpravite tako, da omogočite podatke le iz imen gostiteljev, kjer se uporablja ID analitike. Prepričajte se, da nastavitve niso nastavljene na privzete nastavitve; Edina težava s to rešitvijo je, da boste morali ročno ustvariti filtre in biti lahko za vsakogar veliko breme. Preprečevati morate, da neželeni imeni referenčnih naslovov ne vsebujejo podatkov o storitvi Google Analytics in filtrov. Za to morate v računu Google Analytics omogočiti primarne ukrepe za preprečevanje neželene vsiljene pošte in iz vaših statističnih podatkov izključiti neželene pošte in pajke:

1. Odprite svoj račun Google Analytics in obiščite stran z nastavitvami.

2. Preverite možnost, ki navaja "blokiraj znane spambots".

Če želite odstraniti spam za napotitelje ghost, morate narediti seznam vseh veljavnih imen gostiteljev in jih dati v formatu REGEX. V Google Analytics lahko ustvarite tudi nekaj filtrov in dodate na spletna mesta, kot so semalt.com in darodar.com, da jih blokirate. Ne smete pozabiti, da ta trik deluje samo, če so vaši pretekli podatki čisti .

November 29, 2017