Back to Question Center
0

Semalt Expert Iz Islamabada: Kako blokirati referenčno neželeno pošto v storitvi Google Analytics

1 answers:

Spam spammerja je vedno večji problem za spletne skrbnike in tržnike v teh dneh. To je trik z vašim računom Google Analytics, izkrivlja pristne obiske in izčrpno izkorišča uporabne podatke. Nov porast refererjev neželene pošte je poškodoval različne račune Google Analytics in je poročila o prometu neuporabna za različne lastnosti - voip phone service for small business in portland.

Na srečo lahko v računu Google Analytics blokirate neželeno pošto. Pojdite do nasvetov Sohaila Sadiqa, vodilnega strokovnjaka iz Semalt .

Kaj je referrer spam?

Spam za napotitelje obišče vaše spletno mesto in zapusti isto stran v nekaj sekundah, zato je stopnja obiskov ene strani 100%. Pošiljatelji pošiljateljev pošiljateljev neželene pošte pošiljajo pošiljatelju neželene pošte v veliko število in uporabljajo veliko tehnik za pošiljanje kakovostnega prometa neposredno na svoje spletne strani. Z drugimi besedami, lahko rečemo, da namerava referrer spam poslati kakovostni promet na spletno stran tretje osebe in nizko kakovostne obiske na svojem spletnem dnevniku ali spletnem dnevniku. Podatke o napotitelju določijo različni programi, programska oprema in brskalniki ter jih je mogoče enostavno in preprosto spremeniti. Pošiljatelji neželene pošte pošiljajo lažni promet na svoje spletne strani in ustvarijo vtis, da je nekdo ravnokar prebral vašo vsebino. Kot rezultat, ustvarjajo povratne povezave na svoje strani.

Poročila Google Analytics niso javno dostopna, vendar pošiljatelji neželene pošte spoznajo svoje ID-je za sledenje in začnejo pošiljati lažni promet. Poleg ID-ja za sledenje ugibajo vaše zasebne kode in podatke iz WordPressa o spletnih straneh in blogih tretjih oseb. Te podatke nato uporabite za pošiljanje lažnega obiska velikemu številu spletnih strani.

Blokiraj napako za napotitelja v računu Google Analytics

V razdelku Acquisition >> All Traffic >> Referals v računu Google Analytics. Če vidite tukaj določene sumljive povezave ali spletna mesta, je verjetno, da je vsiljena pošta zadela vašo spletno stran in jo potrebujete če želite preprečiti pošiljanje neželene pošte, odvisno od vaše kakovosti prometa, so lahko napotitelji koristni tudi za vašo spletno stran, vendar bi morala stopnja obiskov ene strani biti čim nižja. Na žalost ima tak promet veliko stopnjo preizkusa in povleče navzdol splošne meritve spletnega mesta. Blokiranje referenčne vsiljene pošte je preprosto, vendar zahteva, da poskrbite za nekaj stvari. Žal je, da ne morete blokirati zgodovine neželene pošte, vendar boste lahko v veliki meri izboljšali meritve svojega spletnega mesta.

Metoda št. 1:

Prvi način blokiranja napotiteljev neželene pošte je, da naredi seznam slabih napotiteljev in jih takoj odzove. Tudi če s časom spremenijo svoje lokacije in lastnosti, jih lahko nenehno dodate novim refererjem, da zagotovite varnost in zaščito vašega spletnega mesta. Če ste jih blokirali enkrat, jih boste morali blokirati tudi v prihodnosti, na podlagi IP-ja, ki jih uporabljajo, da vam pošiljajo lažni promet. V ta namen pojdite v razdelek »Občinstvo >> Tehnologija >> v računu Google Analytics in ustvarite čim več filtrov .

Upoštevati morate, da je večina prometa z neželeno pošto pod vašim domenskim imenom, veljavnim zunanjim imenom ali imenom ponudnika storitev SEO. Na kakršenkoli način je škodljivo za vašo spletno stran in je treba čim prej odpraviti. Nekatera spletna mesta, ki jih ne smete pozabiti dodati v svoje filtre, so SEOThing.co.uk, Googleweblight.com in Googleusercontent.com.

Metoda št. 2:

Možno je, da odstranite neželeno pošto iz vaših obstoječih poročil. Če preverite obstoječa poročila, boste morda videli nekaj neželene pošte, ki jih je treba čim prej odstraniti. Odprite razdelek Segment v računu Google Analytics in kliknite možnost Nova sekcija. Tukaj lahko preverite, ali so vaša obstoječa poročila brez spamov za napotitelje ali ne. Če niso, lahko dodate posebno kodo v datoteko .htaccess in odstranite vsako neželeno vsebino.

November 29, 2017