Back to Question Center
0

Semalt Expert: grafična optimizacija

1 answers:

Znano je, da človeške možgane obdelujejo grafike hitreje kot v navadnem besedilu. To pojasnjuje, zakaj vsebina s slikami ali infografijami dobi 94 odstotkov več pogledov v primerjavi z vsebino z navadnim besedilom. Uporaba ustreznih slik v vaši vsebini privablja bralce in pomaga pri prodaji vaših izdelkov. Najpomembneje je, da grafika izboljša uporabniško izkušnjo, ki je kritična pri SEO. Zdaj veste, da je grafika tako kritičen element na vašem spletnem mestu, je pomembno, da se kar najbolje izkoristite.

Tukaj je osem časovno preizkušenih nasvetov Lisa Mitchell, Semalt Customer Success Manager, o tem, kako optimirati grafike, da bi dobili boljše uvrstitve:

1 - prism casino bonus center. Določite in uporabite desno grafiko

Grafika pove zgodbo, zato je pomembno, da se prepričate, ali so slike, ki jih uporabljate, relevantne za obravnavano temo. Ko vstavite slike, ki niso pomembne za okoliško vsebino, svojim obiskovalcem pošljete mešane signale. Ker so grafike namenjene izboljšanju vaše uvrstitve, če niso pomembne za temo, izgubijo predvideno vrednost za SEO.

Ko najdete ustrezne slike, imate veliko možnosti. Ti vključujejo:

  • Originalne slike: To so slike, ki jih posnamete s pametnim telefonom ali fotoaparatom.
  • Prenesite fotografije in slike s posebnim popustom, kupite ugodne Pixmac kredite in pri naročilu uporabite našo promocijsko kodo! Ključne besede za to sliko Druga možnost je, da se lahko naročite na ponudbe premij na istih spletnih mestih, vključno z iStock in Shutterstock.
  • Podobe grafične izmenjave (GIF): To so slike, uporabljene v kratkih animiranih posnetkih, ki dodajajo globino in zanimanje za vašo vsebino. GIF-je lahko dobite v GIPGY-u ali ustvarite svoje aplikacije z njihovo aplikacijo. Lahko pa poiščete tudi GIFMaker ali ScreentoGIF.
  • Orodja za oblikovanje: Spletne strani, kot so PicMonkey in Canvas, so odlična sredstva za ustvarjanje lastne grafike.

2. Vključi ključne besede v grafično ime datoteke

Čeprav iskalnik je dober pri delu, ne vidijo grafike in potrebujejo opisnega besedila, da bi jim povedali, kaj vsebuje grafika. Ker spletne strani s fotografijami, kamerami in drugimi viri grafike dodeljujejo privzeto ime datoteke slikam, ki iskalcem ne pomagajo razumeti grafike, je pomembno preimenovati grafiko, ki jo nameravate naložiti na svoje spletno mesto.

Preimenovano ime datoteke sporoči iskalniku, kakšna je grafika, in vam prav tako ponuja možnost, da uporabite ključno besedo, za katero ste optimizirali.

3..Alternativno besedilo ali funkcija Alt text

Alternativno besedilo, splošno znano kot alt besedilo, je funkcija na vašem spletnem mestu, ki gre še korak dlje, kot le optimiziranje filename. Funkcija vam omogoča, da opišete zadevo in naredite sliko relevantno za stran. To funkcijo uporabljajo iskalniki, da ugotovijo razmerje med grafično datoteko in vsebino. Prav tako jim pomaga, da vedo, katere slike so najbolj primerne za prikazovanje pri odzivu na iskalno poizvedbo.

4. Ustrezno uporabite napise

Napisi so pomembni, saj pomagajo pri dodajanju nadaljnjega konteksta v ustrezno besedilo. Običajno ljudje preberejo napise pri pregledovanju strani. Napisi se v povprečju berejo več kot 300 krat v primerjavi z glavno kopijo. Vendar pa ni treba vključiti napisov z vsako grafiko, dokler ga opisuje okoliško besedilo.

5. Uporabite ustrezno slikovno datoteko

Medtem ko obstaja več vrst slikovnih datotek za uporabo, sta dve priljubljeni obliki Prenosna omrežna grafika (PNG) in Skupna združenja fotografskih strokovnjakov (JPEG). Glavna razlika med PNG, JPEG in GIF je njihova velikost in kakovost. Velikost datoteke je pomembna za SEO, saj vpliva na čas nalaganja strani.

6. Zmanjšajte velikost slikovne datoteke

Ker velike velikosti slikovnih datotek vplivajo na čas nalaganja strani, jih morate po potrebi zmanjšati. S tem se ne samo izboljša čas nalaganja strani, temveč tudi shranite pasovno širino in prostor za shranjevanje na strežniku. Lahko zmanjšate velikost slikovne datoteke z orodji brez povezave ali se odločite za spletna orodja, kot so CompressJPEG, TinyPNG in Image Optimizer.

7. Spreminjanje velikosti grafike

V nekaterih primerih zmanjšanje velikosti datoteke morda ne bo dovolj, zato boste morda morali spremeniti velikost. Spreminjanje velikosti slik zmanjša širino in višino slike ter zmanjša njihovo velikost, da izboljša čas nalaganja strani. Ne pozabite, da se nekatere oblike slik, kot so PGN, poslabšajo glede na velikost.

8. Ustvarite zemljevide spletnega mesta za grafiko

Zemljevidi spletnih mest zagotavljajo iskalnikom dodatne informacije o strukturi vašega spletnega mesta in izboljšajo uvrstitev v iskalnik. Zemljevidi spletnega mesta vsebujejo seznam vaših spletnih strani, metapodatke, povezane z njimi in kako so organizirane.

Navsezadnje lahko grafika izboljša ali zadrži vaše prizadevanje za SEO. Če želite izboljšati uvrstitev, morate identificirati prave grafike, jih optimizirati, natančno opisati slike in ustvariti zemljevide spletnega mesta, da izboljšate izkušnje obiskovalcev in izboljšate uvrstitev iskalnikov.

November 29, 2017