Back to Question Center
0

Semalt Expert About Hacking Napadi - Kako in zakaj?

1 answers:

Ker se več ljudi obrača na uporabo interneta, se je pojavila skupna grožnja - hacking.Sprva se je izraz nanašal na proces učenja računalniških sistemov in programskih jezikov. Sčasoma je bil izraz zlobenkar kaže na možnost, da obidejo računalniško omrežje ali sistemsko varnost.

Igor Gamanenko, eden vodilnih strokovnjakov iz Semalt ,si podrobno ogleda razloge in namere hacking napadov.

Spletni hekerji na splošno raven 5 vrst napadov na omrežja in računalnike - creating a business logo on mac. Tej vključujejo:

1. Porazdeljene zavrnitve storitve (DDoS) napadi

Namenjeni so ogrožanju sistemov, ki nimajo ustreznih zaščitnih elementov inosredotočiti se na odprta vrata in povezave v omrežju. Običajno napadi DDoS poskušajo spodkopati sistem tako, da pošljejo več zahtevki povzročijo, da se omrežje ali sistem zruši ali zaustavi. Kljub temu večina sistemov vzdrži napade in se zlahka opomore.

2. Trojanski konj

To je programska oprema, prikrita kot pomembna brezplačna ali razširjena programska oprema. Prikrita programska opremaje pogosto nameščen zavestno s strani spletnega skrbnika, ki ne ve, kaj programska oprema dejansko vsebuje.

Običajno programska oprema vsebuje funkcije, ki omogočajo dostop do zadnjih vrat vašega sistemanepooblaščen dostop do vašega sistema, kadar koli uporabljate programsko opremo. Druga možnost je, da ima programska oprema sprožilec, ki ga izklopijo nekateridogodkov ali datum. Ko se sprožijo, programska oprema izklopi vaš sistem ali omrežje. Vohunska programska oprema je manj škodljiva programska oprema, ki jeki se običajno uporabljajo za zbiranje podatkov, ki se kasneje prodajajo tržnim podjetjem.

3. Virus

To je najpogostejša grožnja z webmastrom. Na najbolj osnovni ravni je azlonamerni program, ki se zmore ponoviti. Glavni cilj virusa je napadanje in uničenje gostiteljskega sistema..Pogostoprimeri zlonamernih programov vključujejo Frodo, Cascade in Tequila.

4. Spletne strani

To so senčna mesta, ki v nekaterih spletnih tehnologijah izkoriščajo varnostne pomanjkljivostiDa bi vaš brskalnik sprožil nepooblaščene dejavnosti.

5. Črv

To je samo-kopiranje zlonamerne programske opreme, ki hrani dragocene vire v vašem sistemu do njepreobremenjen in preneha delovati. Črvi so zasnovane za določene vrste računalnikov, zaradi katerih so nekateri sistemi neučinkoviti.

Zakaj se spletno hekerji ukvarjajo s temi zlonamernimi dejavnostmi?

1. Za dostop in uporabo vašega sistema kot internetne klepetalnice za nezakonite dejavnosti - od takrathekerji pogosto opravljajo nezakonite dejavnosti, morajo skriti svoje poslovanje. Če želite to narediti, prevzemajo strežnike za shranjevanje nedovoljene vsebineali za komunikacijske namene.

2. Za krajo informacij.

3. Za zabavo in zabavo.

4. Za maščevanje-tech zdrava pamet osebja iz podjetja ali nezadovoljstvo poslovanja, so tekmecizelo verjetno, da bo vaš sistem napadel v maščevanju.

5. Za obveščanje javnosti - nekateri hekerji radi objavljajo in bi naredili vse, da bi jih opazili.

6. Če želite v nekaterih primerih poskusiti ali preskusiti sistem, spletni skrbniki zahtevajo strokovnjake za IKTda preverijo svoje sisteme, da bi ugotovili njene slabosti pri poskusu pomoči pri izboljšanju varnosti.

7. Zaradi motnje, znane kot Aspergerjev sindrom. Ljudje, ki trpijo zaradi tega stanjaso protisocialni, a so sposobni osredotočiti na težavo v zelo dolgem obdobju.

8. Iz radovednosti..

9. Če želite preveriti, kaj so kolegi, zakonci, poslovni tekmeci ali družinski člani.

10. Za pridobitev pravice do boga.

11. Kot intelektualni izziv.

12. Za finančni dobiček - čeprav večina spletnih hekerjev ne naredi za denar, nekateri kibernetskikriminalci si prizadevajo za goljufije s kreditnimi karticami.

Ljudje, ki jim grozi zlonamerni napadi

  • Podjetja za internetno varnost - ta podjetja imajo najboljšo varnost, ki jo narediprivlačen cilj za hekerje.
  • Spletna mesta političnih strank in multinacionalne družbe so velika podjetjaobičajno neodločen cilj hekerjev, ki si prizadevajo pridobiti pravice do boga.
  • Vsakdo, ki ima spletno mesto, e-poslovanje, večinoma ciljajo kibernetski kriminalci,hekerji ne motijo ​​izklopa ranljivega sistema.

Kako je varnost spletnega mesta ogrožena

Vdiranje spletnega mesta je lahko zelo zanimivo. Očitno je ogroženo podjetjeje pokazal, da je taksist, vendar ni menil, da bi se okužba razširila na njihove spletne strani. Dostop do nadzora vašega podjetja pomenidobra ponudba. Za dostop do nadzora, heker naredi vrsto poskusov vašega uporabniškega imena in gesla. Vaše poverilnice se lahko prenesejood enega področja do drugega s pravilnim prestrezanjem hekerja.

Drugačen način vdiranja je s ranljivostjo programske opreme. Nemorajo biti vaša nameščena programska oprema, pa tudi vaši brskalniki. Hacker lahko pridobi dostop do svojih poverilnic, tako da prevzame nadzor nad vašim brskalnikom.

Kot lastnik spletnega mesta morate delati na tem, kako zaščititi svojo spletno stran pred bitjemhacked. Poudarek o tem, kako obiskovalci dostopajo do vaše poslovne spletne strani, je en vidik, ki vam lahko pomaga zaščititi vašo spletno stran. Poskrbite, da nePrikažejo se poverilnice. Naredite svojo spletno stran uporabniku prijazno, tako da opazujete varnost vašega spletnega mesta.

November 28, 2017