Back to Question Center
0

Semalt: 3 preproste metode za odstranjevanje neželene pošte iz storitve Google Analytics

1 answers:

Če ste pred kratkim preverili promet v storitvi Google Analytics in opazili višjo raven, je verjetno, da vaše spletno mesto prejme lažni promet. Včasih morate nastaviti novo spletno stran, delati na najnovejših modelih in porabiti dovolj časa za preverjanje kakovosti objav, ki jih napišete. Ko začnete svoje raziskave o virih prometa, boste našli robote in pajke povsod. Morda boste našli tudi referenčne spletne strani, kot so ransonic ali darodar, in opazili boste, da je stopnja obiskov ene strani zelo visoka. Poleg tega bo uporabnik porabil le nekaj sekund na svojem spletnem mestu, ker ne zanima vaše vsebine ali storitve - laptop specialist san jose.

Odvisno od vrste obiskovalcev, ki jih prejmete (spam za napotitev, pajki, roboti, spam pajka in neželene pošte), lahko očistite promet z naslednjimi tehnikami, ki jih je posredoval Ross Barber, vrhunski strokovnjak iz Semalt 11).

Metoda # 1: Ustvarjanje več segmentov neželene pošte

Lahko ustvarite segmente napotitev neželene pošte, da odstranite pajke in bote. Uporaba lažnih napotiteljev, referenčna in ghost spam bombardirajo vaše spletne strani z nizko kakovostjo prometa. Vašo spletno stran nikoli ne zanima spam za napotitev in poskuša prekiniti podatke iz storitve Google Analytics. S to metodo napotitev neželene pošte ustvari lažne prikaze na svoji spletni strani in upa, da bodo njegovi izdelki in storitve všeč na internetu. Pri ustvarjanju seznamov za izključitev napotitev se neželena pošta prikaže kot neposredni promet.

Ta neposredni promet bo povečal število vašega spletnega mesta in edini filter, ki lahko prepreči to vrsto prometa, je prilagojen filter. Če želite ustvariti segmente za pošiljanje neželene pošte, pojdite v razdelek Občinstvo> Tehnologija> Omrežje in izberite glavno dimenzijo kot ime gostitelja. Vaše podatke lahko izvozite v Excel za več raziskav. Preverite uporabnike z različnimi obiski in visoko stopnjo obiskov ene strani čez dan in opazujte njihovo vedenje. Ta metoda ne more delovati, če bots in pajki ne objavijo, kdo so preko posredovalnega niza.

Metoda št. 2: uporabite robotsko orodje za Google Analytics / Spider

Z lažnim prometom se lahko znebite z orodjem za robot Google Analytics. Prvi korak je preveriti vnaprej izdelane filtre Googla. Vnaprej izdelani filter je pogosto imenovan kot "Izključi zadetke iz znanih pajkov in boksov". Odprite razdelek »Skrbnik« in izključite zadetke znanih pajkov in bob..Če ne poznate ničesar o robotih, boksih in pajkah, lahko ustvarite filtre, da se jim ne poškoduje vsebine in spletnega mesta. Nekateri roboti in pajki so primerni za vaše spletno mesto, ker indeksirajo vaše strani, ne da bi aktivirali oznako analitike, na primer ogled strani Google Analytics. In nekateri pajki pajkujejo spletne strani za zlonamerne namene. V računu Google Analytics lahko vidite uporabne in škodljive pajke in bote.

Najpogosteje so slabi za vašo spletno stran in lahko ustvarijo nered. Prav tako bodo napihnili promet spletnega analitike. Zato morate v računu Google Analytics klikniti možnost Filtriranje Botov, da preprečite, da bi se slabi roboti prikazali v podatkih. Ko se vaši rezultati pojavijo, lahko vidite ogromen seznam imen gostiteljev. Izvozi ta seznam v Excel. Poskrbite, da ste označili imena gostiteljev, ki so kopirali vsebino z izrazom »y«. Nekateri gostitelji so lahko prepoznani kot velike blagovne znamke in znane družbe, vendar je pravzaprav ghost spam. S seznama "y" lahko ustvarite segmente po meri in vključite imena gostov na te segmente.

Metoda # 3: Odstranite Spam pajka s datoteko .htaccess:

Druga stvar, ki jo lahko storite, je odpraviti neželeno pošto z urejanjem datoteke .htaccess. Te metode ne priporočamo zaradi številnih pomanjkljivosti, zato morate skrbno nadaljevati in ne urejati .htaccess datoteke, dokler ne boste imeli ideje o tem, kaj storiti. Najprej morate določiti domeno, od kod prihajajo pajki in bote. To tehniko lahko uporabite za iskanje seznamov domen. Koda, ki jo je treba uporabljati v datoteki .htaccess, je:

RewriteEngine na

Možnosti + FollowSymlinks (Opomba: če uporabljate ISS ali Apache, te vrstice ni treba vključiti.)

RewriteCond% {HTTP_REFERER} ^ http: //.*domainnamehere.gtldhere [NC, OR]

RewriteRule ^ (. *) $ - [F, L]

November 29, 2017