Back to Question Center
0

Referrer Spam Explained by Semalt Expert in kako ga blokirati s .htaccess pravilniki

1 answers:

Če ste profesionalni razvijalec spletnih strani ali programski inženir in skrbite za podatke o statistiki / analitičnih podatkih spletnega mesta, verjetno poznate storitve Google Analytics, Open Web Analytics, Piwik Analytics in druge spletne strani za zbiranje in analizo podatkov. Če opazite, da se nekateri nenavadni promet in neobičajni obiskovalci zbirajo iz referrerjev, kot so gumbi-za-slabs.com, darodar.com in najboljši seo -solution.com, morate paziti na izboljšanje kakovost vašega prometa.

Artem Abgarian, višji direktor za uspeh strank Semalt , tukaj pojasnjuje nekatera praktična vprašanja v zvezi s tem - recinzioni per bambini.

Pojasnilo za neželeno pošto

Best-seo-solution.com, 100dollars-seo.com in darodar.com pošiljajo vsiljene spletne strani. Vsi oglašujejo svoje izdelke in storitve na spletu, in najbolj nadležna stvar je, da ponujajo svoje storitve na poceni. Vendar njihove storitve niso zanesljive in te spletne strani so namenjene pošiljanju lažnega prometa s 100% stopnjo obiskov ene strani. Kot lahko vidite, so vse uvrščene na prvo stran iskalnikov . To je zato, ker te strani odvijajo vaš račun Google Analytics .

1. 100% stopnja obiskov ene strani - običajno obiščejo vaše strani in odhajajo v nobenem trenutku. Zato je stopnja obiskov ene strani na vašem spletnem mestu 100%, saj obiskovalci nikoli ne zanimajo vaše vsebine, slike vašega spletnega mesta in njegove storitve..

2. Pretirana uporaba poddomen - na teh spletnih mestih se uporablja veliko število poddomen, da bi zavlačevali tako Google Analytics kot tudi svoje stranke. Vpleteni so v spamming dejavnosti in zlorabljajo stranke tako, da uničijo svoja mesta z napotnim prometom.

Analiziranje virov prometa iz naslova URL-ja napotitve

Morda nam ne bo mogoče analizirati URL-ja vira prometa in napotiteljev neželene pošte. Najboljši način pa je ustvariti nekaj filtrov za ogled v razdelku Dodaj nov segment. Ni strogih pravil in predpisov, ki bi jih morali upoštevati, saj se naslovi IP napotiteljev neprestano spreminjajo. Izgleda, da so pošiljatelji neželene elektronske pošte vložili veliko denarja in časa v to podjetje, da bi okužili kar največ spletnih strani.

Spam Block Referer Spam z Apachejem. Htaccess pravilo

Če ste na strežniku Apache, lahko sledite pravilom .htaccesss za zaustavitev neželene pošte, ki se ne prikazuje v dnevnikih. Hkrati ne smete pozabiti, da spremenijo referenčne povezave po dveh do treh mesecih. Pravila se tudi redno posodabljajo, zato morate slediti posodobitvam, da boste imeli idejo o trenutnih pravilih .htaccess.

Za razliko od darodar.com, video-for-your-business.com ponuja video produkcijske storitve svojim globalnim strankam. Obstajajo možnosti, da gre za legitimno storitev, vendar zaradi svoje čudne zgodovine ne bi smeli tvegati vašega spletnega mesta za vsako ceno.

Ustvarite filtre neželenih filtrov za prikaz

Če ne želite uporabljati pravil .htaccess zaradi svojih zmedenih kod, lahko ustvarite filtre neželene pošte za napotitev. Ti filtri vam bodo pomagali izločiti neželeno pošto na boljši način. Pojdite na razdelek Pogled in preverite možnost Filtri. Tukaj morate vstaviti določeno kodo in ne presegati njegove dolžine več kot 255 znakov.

Izključi zadetke pajkov in robov

Eno najbolj neverjetnih orodij, ki nam pomagajo pri preprečevanju neželene pošte, je v računu Google Analytics. Vključiti morate možnost Filtriranje Bot, ki vam bo iz razdelka Pogled izključila zadetke vseh znanih pajkov in robov.

November 29, 2017