Back to Question Center
0

Postanite zavarovani s Semaltom: Kako deluje internetna goljufija

1 answers:

Obstaja več oblik, v katerih se goljufija izvaja na spletu. Vrednostni papirji inKomisija za borze izpostavlja več vrst spletnih goljufij na svoji spletni strani. Lisa Mitchell, Customer Success Manager Semalt ,je na kratko razpravljalo o nekaterih tistih, ki jih želite zaščititi pred spletnimi napadi.

Investicijske ponudbe

To je proces, v katerem legitimni borzni posredniki kontaktirajo stranke prek telefonajih prepričati, da vlagajo v določeno zalogo. Prav tako je pritegnila goljufi, ki vlagateljem uporabljajo pristransko glasilo z edinim namenomkraje.

Skupni programi

Vključuje pošiljanje e-pošte naključnim ljudem, ki kažejo, da lahko pridobitevelike dobičke z zelo minimalnim vložkom. Najbolj znana je nigerijska goljufija, za katero je potrebna e-pošta, ki naj bi bila od nekoga v stiskivaša pomoč pri priklepanju nekaterih sredstev v vaš račun. Prevajalec predlaga uporabo vašega bančnega računa za prenos denarja, ki je v resničnem smislu,njihov cilj je, da vam izognemo pristojbine za napeljavo in davke. Če boste padli v svojo past, boste izgubili vsa napredna sredstva.

Nasveti za naložbe

To se zgodi s skupnim prizadevanjem pisateljev spletnih glasil in naložbpodjetja. Investicijske družbe plačajo tem pisateljem, da lahko napišejo informacije, ki dajejo prednost naložbam v določeno družbo.Poleg tega ne razkrivajo, da se plačujejo za svoje priporočilo. To je pristransko obveščanje, ki je potencialni vlagateljpredpostavlja nepristranost pri odločanju o naložbah.

Dražbe goljufij

To vključuje spletno trgovino z blagom. V glavnem se pojavlja na štiri načine.Prvič, prodajalec prevzame ves denar od kupcev, vendar nikoli ne dostavi blaga. Drugi način je, če prodajalec daje izdelekkaterih vrednost je manjša od oglaševane. V tem primeru daje napačne podatke o izdelku, da bi pritegnili več kupcev. Thestranka konča plačevanje več. Tretji način je leži o času dostave. Prodajalec nato dostavi pozneje kot je navedeno. Nazadnje, aprodajalec morda ne bo sporočil ključnih informacij, ki bi vplivale na odločitev kupca.

Zvezna komisija za trgovino in avkcijska goljufija

To vključuje nevjedne prodajalce, ki predložijo ponudbe prodajalcupotisnite ceno navzgor, ponujate visoko ponudbo, da izžnete druge ponudnike, nato pa umaknete ponudbe, da dobite izdelek po nižji ceni in končno ležestrankam, da lahko dobijo izdelke, ki se oglašujejo na zakonitih spletnih mestih po nižji ceni zunaj platforme. Ko sledijo storilcem,na koncu so bili zmedeni.

Kraja identitete

Podatki žrtve se uporabljajo za pridobitev pomembnih stvari, kot je vožnjalicence in kreditne kartice. Vse pridobljene kredite kasneje plača žrtev in storjena prometna dejanja se zabeležijo v žrtvizgodovina. Žrtev se spozna samo, ko so opozorjeni, da zamujajo s plačevanjem globe.

Lažno predstavljanje

Napadalec prepriča žrtev, da zagotovi zaupne osebne podatkes pretvarjanjem, da je legitimna oseba, s katero je žrtev seznanjena, npr. z banko.

Cyber ​​zalezovanje

To vključuje grožnjo posamezniku v elektronski obliki. To je mogoče storitiz uporabo e-pošte, interneta ali drugih elektronskih sredstev Source .

November 28, 2017