Back to Question Center
0

Podvojiti ali ne podvajati? - Strokovnjak Semalt, Natalia Khachaturyan pozna pravi odgovor!

1 answers:

Podvojena vsebina je povzročila zmedo med strokovnjaki za SEO za daljše obdobje. Zdi se, da je treba odstraniti SEO bugbear, sicer bi to lahko povzročilo odstranitev vaše spletne strani iz razvrstitve. Čeprav je podvojena vsebina s kaznom, obstaja način, na katerega Google uporablja algoritem rangiranja, da zagotovi, da podvojeni material ne vpliva na druge strani na vašem spletnem mestu - web hosting kurma.

Strategija vsebine Semalt , Natalia Khachaturyan, pove, da Google ne uvrsti podvojene vsebine pod pogojem, da obstaja druga stran s podobno vsebino, ki je bolj priljubljena na spletnem mestu. Če ima vaše spletno mesto več strani z isto vsebino, bo Google težko poskusil izbrati pravo različico. Prikazal bo samo eno različico vsebine v rezultatih iskanja, ostale različice pa bodo skrite. Mnogi strokovnjaki SEO to vidijo kot kazen. V takšnem scenariju se zgodijo tri stvari:

  • Google ne uvrsti stran,
  • Teža te strani je zanemarljiva;
  • Mesto bo označeno kot zanesljiv vir kakovosti in edinstvene vsebine;

To daje webmastrom razlog za občutek, da je kazen, vendar je bistveno vedeti, da to ni vse iskalniki , s katerimi se ukvarjajo. Obstajajo številne strategije, uporabljene v podvojenih vsebinah, vendar niso vsi v najboljšem interesu uporabnikov spletnih mest in iskalcev.

Obstaja veliko omrežij, ki jih uporabljajo spletne strani, posebej za podvajanje vsebine z upanjem, da bi to lahko zajame iskanje prometa. Spletni strani ne smejo dodati nobene vrednosti in na splošno ne dodajajo nobene vrednosti. Morate upoštevati maso vsebine, da pripravi načrt, da bi vedeli, kje je iskalnik šel narobe. Obstajajo številne vrste podvojenih vsebin, ki vključujejo:

Kopirane strani

Kot lastnik spletnega mesta lahko naletite na dragoceno vsebino na drugem spletnem mestu..Ko preberete vsebino, menite, da jo želite dati na svojo spletno stran. Vendar to ni dobra ideja, saj to ni vaša prvotna vsebina in bo slabo vrednotena. Navsezadnje lahko takšna praksa povzroči splošen padec rezultata vaše domene na spletnem mestu.

Najboljši način za rešitev te težave je uporaba navidezne kanonične oznake. Dodajte jo, če želite, da je izvirna vsebina na drugem spletnem mestu. Iskalniki bodo vedeli, da je bila vsebina kopirana in da je na vaši strani namenoma namenjena.

Zavedati se morate, da bo v tem primeru vsa teža povezave povezana z virom vsebine. Na ta način, če uporabljate veliko povezav, boste ohranili majhen odstotek teže. Če ljudje ljubijo vsebino, lahko število obiskov, ki jih obiščejo spletno mesto, presežejo zmanjšanje uvrstitve strani.

Podvojene informacije o izdelku

Upoštevajte, da imate v lasti podjetje, ki dobi izdelke različnih proizvajalcev. Boste morali dobiti informacije, kot so opisi, očala in slike, da jih dajo na vašo spletno stran. Zagotovili boste natančne podatke, ki jih je navedel proizvajalec.

Kako ga popraviti: vašo spletno stran boste morali ločiti. Potrebovali boste, da boste v svoj izdelek ponovno napisali opise in objavili edinstvene fotografije, ki jih lahko dobite z drugih spletnih mest, kot so mnenja o izdelkih.

Pomanjkljivost: strategija je lahko dolgotrajna, saj morate zbrati koristne informacije za opis izdelka.

Večstranski seznami izdelkov

To vključuje oblikovanje URL-jev ali če vaša stran vsebuje več strani, ki opisujejo podobne osnovne izdelke.

Kako odpraviti težavo: na primer, če imate pet elementov in ustvarjate nov URL vsakič, ko izdelek razvrstite po verjetnosti po velikosti in ceni namesto na abecedni vrstni red, boste imeli manj strani z isto vsebino na različnih naslovih.

Podvojena vsebina je lahko stresna. Če se že zgodaj zavedate te težave, vam bo pomagal, da ga rešite, preden bo vplivala na vašo uvrstitev. Boste lahko pripravili načrte o tem, kako zagotoviti, da pretežek skozi podvajanje nima pomembnega vpliva na vašo uvrstitev. Rešitve teh vprašanj so lahko dolgotrajne, vendar so vredne časa, saj pomaga pri ustvarjanju visoke donosnosti naložbe z vsakim obiskom vaše spletne strani.

November 29, 2017