Back to Question Center
0

Notranje povezave so dobre za nekatere stvari, vendar ne optimizirajte svojo stran! -SEO Strokovnjak iz Semalt, Natalia Khachaturyan

1 answers:

Notranje povezave so ključnega pomena za pomoč uporabnikom pri krmarjenju z ene strani spletnega mesta na drugega. Imajo pomembno vlogo pri nudenju kohezivne uporabniške izkušnje. Te povezave imajo dva osnovna namena v iskalniku optimizaciji (SEO) - bravuris czy brillantis. Prvič, notranje povezave so odgovorne za olajšanje procesa iskalnikov, ki odkrivajo strani na vašem spletnem mestu. Tudi kakovost povezav na vaših straneh pomaga pri uvrstitvi vaše strani. Število kakovostnih notranjih povezav, usmerjenih na stran, daje iskalcem signal, kako ustrezna je stran.

Strateški vsebnik iz Semalt , Natalia Khachaturyan, pojasnjuje, da notranje povezave prehajajo z ene strani v drugo domeno, ki vam pomaga navigirati po spletnem mestu. Prav tako so odgovorni za vzpostavitev hierarhije, odvisno od pomembnosti informacij na danem spletnem mestu. To prav tako pomaga pri širitvi razvrstitve moči po mestu.

Za visoko uvrstitev na SEO, iskalniki morajo videti vsebino in kakovost ključnih besed ter kako so bili uporabljeni. Če želite stvari narediti enostavne, bo iskalnik potreboval strukturo povezav, ki bi jo bilo mogoče premikati, kar bo pomagalo brskati po poteh mesta in poiskati vse strani spletnega mesta. Najhujša napaka, ki jo večina spletnih strani počne, je skrivati ​​primarno povezavo ali jo zakopati na način, ki iskalniku ne more dostopati. To preprečuje, da bi bile strani navedene v indeksih iskalnika. Strani morda vsebujejo odlično vsebino in ključne besede, vendar jih Google ne bo prepoznal, zato ne bodo prispevali k razvrstitvi vaše spletne strani.

Najboljša struktura spletnega mesta je tista z najmanjšim številom povezav na domači strani in drugih straneh. To omogoča razvrstitev moči, da ima gladek pretok skozi celotno spletno mesto, ki maksimira potencial za razvrščanje Za dosego tega morate uporabiti dodatne strukture URL-jev in notranje povezave. Ta oblika je razumljiva za iskalnike, saj je enostavno slediti. Pajka za iskalnik nato indeksira vse strani, da jih pripravi za uvrstitev. so razlogi, zakaj so nekatere strani morda nedostopne, zato jih ne indeksiramo, ki vključujejo:

 • Zahteva obrazcev
 • Ti so lahko sestavljeni iz osnovnih elementov, kot so spustni meni ali popoln pregled. Ti obrazci lahko ovirajo iskalnik do dostopa do povezav ali vsebin, zaradi česar jih ne bodo mogli videti v iskalnikih.

 • Povezave, do katerih je mogoče dostopati samo z notranjimi iskalnimi polji
 • Pajek ne more najti vsebine, ki je skrita za notranjimi stenami iskalnega polja, zato se takšne strani ne indeksirajo.

 • Nepredstavljiv JavaScript
 • Tovrstne povezave so lahko nepopravljive, v takem primeru pa iskalnik ni pomemben. Zato bi morali razmisliti o uporabi standardnih povezav HTML in ne o povezavah, ki temeljijo na JavaScriptu.

 • Povezave v vtičnikih
 • Te povezave ne morejo dostopati iskalniki.

  Če strani blokirajo robot.txt ali oznaka Meta roboti

  Te oznake robota Meta in robot.txt omejujejo dostop do določene strani pajki.

  Povezave, ki so na straneh s številnimi povezavami

To bo zmanjšalo omejitev iskanja po vsebini iskalnikov. Zato je pametno zagotoviti, da ima vsaka stran največ 150 strani, sicer boste preprečili pajkanje nekaterih strani.

Izogibanje omenjenim pojavom povečuje zmožnost iskanja pajka do vseh strani, ki jim omogočajo indeksiranje za uvrstitev na SEO. Zagotovite, da upoštevate te dejavnike pri ustvarjanju svojih notranjih povezav.

November 29, 2017