Back to Question Center
0

Nasveti iz Semalt: Uporaba datoteke .htaccess v storitvi Google Analytics

1 answers:

Zadnjih nekaj mesecev je bila razprava o neželeni vsebini storitve Google Analytics predmet razprave v industriji digitalnega trženja . Blokiranja in odstranjevanja neželene pošte in ghost spam iz poročila GA ni mogoče nikakor ne zanemariti. Pridobivanje, doseganje in analiza čistih in točnih poročil dobite spletno mesto WordPress na pot in razvrstite visoko v algoritme.

Kot spletni skrbnik je izredno pomemben pomen izvajanja raziskav in razumevanja, kako napotitev neželene pošte propagira na spletne strani. Kot je zajeto v blokiranju prvega dela neželene pošte v storitvi Google Analytics 1, je treba čiščenje neželene pošte za napotitelje neželene pošte in napotitelja za napotitev pajkanja izvajati drugače - umziehen sein haben. Po mnenju strokovnjakov za trženje, ghost referral spam skews vaše GA podatke z uporabo zunanjih strežnikov. Po drugi strani pa spam pajka neposredno dostopa do vaše spletne strani. Če želite izbrisati neželeno vsebino iz analitike, upoštevajte naslednje trike, ki jih ponuja Jack Miller, Senior Manager Semalt Senior Customer Success Manager.

Odstranitev neželene pošte z uporabo referenčne številke GA z uporabo posebnih specifikacij .htacess

Odstranjevanje neželene pošte z napotki GA s posebnimi razlogi .htaccess je naloga, ki jo naredite sami, ki jo lahko izvršite neposredno z vašim lokalnim računalnikom. Ta metoda daje webmastrom možnost, da uporabljajo WP htaccess urednik in WP htaccess nadzor.

WordPress omogoča, da je odstranjevanje spamov in ghost spam dostopnejše z uporabo vtičnikov. Upoštevajte pa, da se vam ni treba prijaviti na svojo spletno stran WordPress neposredno za izvedbo datoteke .htacess in izbrati neželeno vsebino iz analitike pri uporabi vtičnikov. Če opazite, da v WordPressu nimate datoteke .htacess, pojdite na »Nastavitve« na svojem spletnem mestu in izberite »Permalinks«. Dotaknite se ikone »Shrani spremembe«, da izvedete imenik in uspešno odstranite neželeno vsebino iz analitike..

Uporaba metode .htacess za odstranjevanje neželene pošte iz analitike

Uporaba datoteke .htaccess za odstranitev in brisanje neželene pošte iz storitve Google Analytics je zelo preprosta in enostavna. Ta tehnika najbolje deluje, da blokira neželeno pošto od dostopa do vaše spletne strani. Če želite dostopati do konfiguracijske datoteke .htaccess na vašem spletnem mestu, se pomaknite na domeno vašega spletnega strežnika. Tukaj je proceduralni vodnik, ki vam bo pomagal blokirati neželeno pošto v poročilu o analitiki z uporabo konfiguracijske datoteke .htacess.

  • A) Poiščite datoteko .htaccess na domači strani domene vašega spletnega mesta. Shranite datoteko v imenik in ustvarite drugo kopijo, da ustvarite varnostno rešitev.
  • B) Posodobite svojo datoteko do najnovejših virov, iz katerih izvira referenčna vsiljena pošta. Začnite postopek izključevanja neželene pošte in dodajte »RewriteCond« v prvotni ukazni poziv.
  • C) Ko je bil prepričan, da je bila izključitev izvedena uspešno, kopirajte revidirano različico in jo prepisajte na strežniku vašega spletnega mesta. V nekaterih primerih se vaše spletno mesto morda ne bo naložilo. Ni treba skrbeti. Ponovno naložite izvirno kopijo, da obnovite prejšnje različice.

Zakaj ne bi smeli spreminjati datoteke .htacess

Kot spletni skrbnik boste morda želeli zamenjati datoteko WordPress .htacess, tako da bodo v realnem času ustrezali vašim potrebam in specifikacijam. Vendar pa lahko konfiguracijsko datoteko uporabite za blokiranje vrste naslovov IP od dostopa do vaše strani. To je še en trik, ki so ga uporabili spletni skrbniki za enostavno brisanje neželene vsebine iz analitike. Po blokiranju razponov ali posameznih naslovov IP obiskovalci, ki poskušajo dostopati do vaše spletne strani z uporabo naslovov, vedno naleti na napake.

Upravljanje spletnega mesta, na katerega vpliva spam pajka in duhov, je lahko zapletena naloga. Vendar pa vam ni treba panike, če v poročilih storitve Google Analytics naletite na neželeno pošto. Izvedite zgoraj obravnavane metode za učinkovito brisanje neželene pošte iz analitike.

November 29, 2017