Back to Question Center
0

Kako izogniti podvojene vsebine? - Odgovor Expert Semalt, Natalia Khachaturyan

1 answers:

Podvojena ali kopirana vsebina se nanaša na vsebinske bloke članka znotraj in med domenami, ki se popolnoma ujemajo ali so podobne v veliki meri. Najpogostejši primeri ne-zlonamerne kopirane vsebine so:

  • Objave foruma, ki ustvarjajo redne in razkrite razprave ter so usmerjene v pametne telefone in druge podobne naprave
  • Shranjeni predmeti, ki so prikazani in povezani z različnimi URL-ji
  • Različice člankov in spletne vsebine, ki so na voljo samo za tisk

Strategija za vsebino Semalt , Natalia Khachaturyan, pojasnjuje, da če ima spletno mesto več strani z enako vsebino, je verjetno, da bo Google kaznoval vaše spletno mesto. Najpogosteje pošiljatelji neželene pošte namerno kopirajo vsebino v več domenah in manipulirajo z iskalnikom uvrstitvijo mesta in pridobijo več prometa na svojih spletnih straneh - شركة لتنظيف الفنادق بمكة. Take lažne prakse povzročajo slabe uporabniške izkušnje. Ko obiskovalci vidijo isti članek, ponovljen na internetu, ne bo pokazal zanimanja za vašo vsebino. Google skuša po svojih najboljših močeh pajkati in prikazati strani z različnimi informacijami. Filtrira veliko število spletnih mest in blokira spletna mesta, ki vsebujejo podobna besedila ali podvojene vsebine.

Kako nasloviti podvojene vsebine?

Lahko sprejmete nekaj ukrepov za obravnavo podvojenih vsebin na internetu, s čimer boste zagotovili, da bodo obiskovalci zaradi svoje izvirnosti ljubili svojo vsebino.

Metoda št. 1: uporaba 301

Če ste pred kratkim prestrukturirali vaše spletno mesto, lahko uporabite 301 preusmeritev v datoteko .htaccess. To bo pametna preusmerila uporabnike na vaše spletne strani in preprečila, da bi pajki in roboti pristali na svojih straneh.

Metoda št. 2: biti konsistentna

Ohraniti morate notranjo povezavo in vedno uporabljati domena najvišje ravni, da razvijete povratne povezave vašega spletnega mesta. Te domene bi morale biti pomembne za vašo spletno stran in bi morale biti specifične za posamezne države.

Metoda št. 3: Sindikat previdno

Če ste sindicirali vsebino na drugih spletnih mestih, bo Google verjetno prikazal različice, ki so najbolj primerne in primerne za svoje uporabnike. Ta način zagotavlja, da so vaše spletne vsebine in članki sindicirane in imajo povezave nazaj na izvirno besedilo ali stran. Tako morate skrbno povezati vsebino in uporabiti več vtičnikov za opravljanje te naloge.

Metoda št. 4: Uporabite iskalno konzolo in prilagodite nastavitve

Uporabite iskalno konzolo in poveste vsem, kako želite, da se vaše spletno mesto pazi ali indeksira. Namesto uporabe dolgega besedila o avtorskih pravicah na dnu vsake strani, morate napisati povzetek in ga povezati z vsemi stranmi z uporabo vtičnika WordPress.

Metoda št. 5: Zmanjšajte vsebnost kotla

Ponovitev kotla na plošči morate zmanjšati, da zagotovite varnost vaše spletne strani na internetu. Na primer, lahko napišete povzetek in ga povežete s stranmi z več podrobnosti. Lahko pa poskusite z orodjem za obdelavo parametrov določiti, kako želite, da Google, Bing in Yahoo obravnavajo vaše spletno mesto in parametre URL-jev .

Podvojena vsebina ni razlog za dejanje na spletnem mestu, dokler se na spletu ne prikaže v velikem številu in manipulira z rezultati iskalnika . Če vaše spletno mesto trpi zaradi kopirane ali podvojene vsebine in ne veste, kaj storiti, je bolje, da se obrnete na skrbnike drugih spletnih mest in odstranite vsebino. Svojo zahtevo lahko pošljete tudi Googlu, iskalniki pa bodo odstranili strani, ki kršijo pravice, iz svojih rezultatov.

November 29, 2017