Back to Question Center
0

Islamabad Expert iz Semalt: Kaj je referer spam in kako ga ustaviti

1 answers:

Google Analytics je ena od najbolj vplivnih, uporabnih in znanih storitev spletnega analitike do danes. Poroča in spremlja promet spletnega mesta in zagotavlja analitična orodja za namene trženja in SEO. Lahko rečemo, da je Google Analytics trenutno najboljša in najbolj zanesljiva storitev za sledenje na internetu. Na žalost so pošiljatelji neželene elektronske pošte prišli do senčnega načina, kako prikrivati ​​promet na svojih spletnih mestih z uporabo računa Google Analytics in vaše spletne strani - company application.

Promet velja kot najbolj dragocen dejavnik pri ocenjevanju uspešnosti in razvrstitve spletne strani. Bolj dragoceni promet, ki ga prejme vaša stran, večja bo vaša priložnost za pridobivanje dobička od spletnega poslovanja. Obstaja več stvari, ki vplivajo na kakovost vašega spletnega prometa .

Če želite ugotoviti, ali vaša stran sprejema kakovostni promet ali ne, se morate zavedati naslednjih stvari, ki jih tukaj navaja Nelson Grey, vrhunski strokovnjak iz Semalt .

Kaj je lažni promet?

Ponarejeni ali lažni promet nastajajo pajki, pajki in roboti, pravi promet pa izhaja iz človeške interakcije. V računu Google Analytics bo lažni promet zabeležen tudi kot pristen, lahko pa tudi pošiljatelji neželene pošte zlahka prevzamejo poročila s storitvijo Google Analytics s prikazi strani, dogodki, ključnimi besedami, pogledi na zaslon in transakcijami. V ta namen bodo zahtevali vaš ID znamke Google Analytics .

Neželena pošta za napotitelje in kako vpliva na račun Google Analytics

Napotitelj je vrsta povezave, ki se deli prek glave HTTP, ko se vaš spletni brskalnik premika iz enega mesta v drugega. Informacije se bodo spremljale v računu Google Analytics in vam dale točno poročilo o tem, kdo je vaše občinstvo in kako ljudje komunicirajo z vašo spletno stranjo. Varno je reči, da bo referrer spam resno zabrisal poročila Google Analytics, njegovi učinki pa so odvisni od velikosti vašega spletnega mesta, če imate veliko spletno mesto z veliko če ne boste mogli ustvariti večjih težav za vas. Če imate majhno ali srednje veliko spletno mesto, je verjetno, da Google, Bing in Yahoo ne bodo izboljšali svojega iskalnika 11) razvrstitev zaradi napačne napotitve

Pošiljatelji neželene elektronske pošte naredijo isto stvar pri številnih računih Google Analytics s pomočjo botov in pajkov. Cilj je, da vas pritegnejo na svoja spletna mesta in ustvarijo veliko prihodkov od vaših klikov in prikazov strani.

Kako zaznati in popraviti napačno referenčno napako?

Če želite odkriti in popraviti napotiteljev neželeno pošto, se morate pomakniti do referenčnega poročila vašega računa Google Analytics in spremeniti datum na zadnjih treh mesecih. S tem boste opazili, da se bo stopnja obiskov ene strani začela zmanjševati s časom in kakovost vašega prometa se bo samodejno izboljšala. Napotitve s 15 ali več sejami imajo bodisi stopnjo obiskov ene strani od 0% ali 100%. Če niste prepričani, kako jo odkriti in popraviti, pojdite v račun Google Analytics in ustvarite ročne filtre, kjer lahko dodate sumljiva imena domen.

Ko boste prepoznali neželeno pošto za napotitelje, morate čim prej blokirati spletna mesta, kot je darodar.com, da ne bodo ponovno obiskali vaše spletne strani. Ker so njihovi obiski zabeleženi v dnevniku strežnikov in poročilu storitve Google Analytics, lahko tudi uredite datoteko .htaccess. Ključ za blokiranje napotiteljev neželene vsebine je dostopanje do sumljivega spletnega mesta in njegovo filtriranje. Redno posodobiti datoteko .htaccess, da bi zagotovili varnost vašega spletnega mesta.

November 29, 2017