Back to Question Center
0

Semalt pojasnjuje, kako izvleči podatke, potrebne na spletnih mestih HTML

1 answers:

Veliko podatkov, predstavljenih v mreži, velja za "nestrukturirano" ni pravilno organiziran. Spletne strani HTML so drugačne tako, da vsebujejo organizirane dokumente, besedilo v dokumentih pa je strukturirano v osnovni kodi HTML.

Na spletnih mestih HTML so trije glavni načini pridobivanja podatkov:

  • shranjevanje besedila na spletni strani v računalnik;
  • Vpisovanje kode za pridobivanje podatkov;
  • Uporaba posebnih orodij za ekstrakcijo;

1. Kako izpisati HTML s spletne strani brez kodiranja

Lahko strgate vsebino spletne strani z uporabo spodnjih korakov:

samo besedilo

Ko odprete spletno stran, ki vsebuje želeno besedilo, z desno tipko kliknite in izberite možnost »Shrani stran kot« ali »Shrani kot«. V polje »Ime datoteke« vnesite ime datoteke in v spustnem meniju »Shrani kot tip« izberite »Spletna stran, samo HTML. "Kliknite gumb" Shrani "in počakajte nekaj sekund.

Celotno besedilo na tej strani je izpisano in shranjeno kot datoteka HTML. Izvirne možnosti oblikovanja strani ostanejo nedotaknjene, vsebino v urejevalnikih besedila pa lahko uredite kot beležnico.

Odstranjevanje celotne spletne strani

V meniju »Datoteka« v meniju »Datoteka« izberite možnost »Shrani kot« ali »Shrani stran kot«. Nato v spustnem meniju »Shrani kot vrsto« kliknite »Spletna stran, dokončaj«. Ko kliknete »Shrani«, se besedilo in slike izvlečejo s strani in se shranijo kjerkoli želite. Besedilo je vstavljeno v datoteko HTML, medtem ko so slike shranjene v mapi.

2. Izrabljanje HTML s spletnega mesta s kodiranjem

Z uporabo posebnih orodij lahko neposredno delate s datotekami HTML. Prav tako lahko ustvarite kodo, da odstranite vse HTML oznake in shranite besedilo, vsebovano v datotekah HTML, z uporabo XPath ali regularnega izraza. Nekateri izmed najbolj priljubljenih programskih jezikov za to nalogo vključujejo Python, Java, JS, Go, PHP in NodeJs.

3. Uporaba orodij za pridobivanje spletnih podatkov

Če želite samo datoteke HTML izpisati s spletne strani, ne da bi napisali eno vrstico kode ali se izognili mučenju metode kopiranja in prilepka, uporabite orodja za spletno strganje . Pravzaprav obstaja veliko uporabnih orodij, ki lahko s spletne strani zbirajo potrebne podatke in jih nato pretvorijo v strukturirano obliko. Samo poskusite nekaj orodij za strganje s, in zagotovo boste našli tisto, ki je najbolj primerna za vaše potrebe Source .

December 22, 2017