Back to Question Center
0

Semalt Expert: API ali najboljši način za zbiranje podatkov iz spletne strani

1 answers:

Aplikacijski programski vmesnik ali API omogoča, da vaša programska oprema in orodja komunicirajo med seboj. Živimo v hitro tempu, kjer se vse hitro spreminja in želimo prihraniti čas in energijo. Redna orodja za pridobivanje podatkov lahko porabijo veliko časa in otežujejo vodenje spletnih podjetij, vendar API deluje kot gonilna sila vseh družbenih platform. Ne samo, da pomaga pri pridobivanju uporabnih podatkov s spletnega mesta, ampak tudi urejanje pridobljenih podatkov ter omogoča branje in razširljivost za uporabnike. Zato je varno reči, da so API-ji dober način, da programerji in kodirniki komunicirajo s svojimi aplikacijami.

API obravnava tehnične strani:

Strokovnjaki menijo, da je API natančna koda, ki so jo napisali znanstveniki, ki nam olajšajo pridobivanje podatkov iz večjega števila spletnih strani. Lahko se ukvarja s tehničnimi stranmi in zbere svoje podatke. API-ji za grafične grafike na primer uporabljajo za pridobivanje in brisanje podatkov iz Facebook strani, skupnosti in drugih podobnih omrežij.

API - Najpreprostejša obdelava podatkov

Vsakič, ko želimo dostopati do podatkov določenega spletnega mesta, moramo uporabljati API-je. Za razliko od drugih običajnih programov in tehnik za pridobivanje podatkov, API takoj opravlja svojo funkcijo in lahko zbriše vaše podatke v več kot 120 jezikih. Torej, ali želite strgati podatke s kitajske spletne strani ali želite izvleči podatke iz japonskega spletnega dnevnika, ga bo API takoj izvlekel ali strgal po navodilih.

Zakaj je API pomemben za podjetja?

Če imate veliko število spletnih strani in želite v roku ene ure ali dve izločiti podatke od vseh, je API odličen način, da to storite. Pravkar morate odpreti API, da povlečete natančne podatke. Podjetjem koristi podjetjem na tri načine:

1. Podjetja lahko ustvarijo aplikacije z API-jem

Podjetje lahko ustvari različne aplikacije z API-ji brez ogrožanja kakovosti. Nekatera spletna podjetja prodajajo orodja in programsko opremo ter se zanašajo na vlečenje informacij od odprtih API-jev, da bi poenostavili svoj poslovni proces. Pravzaprav brez podjetja API podjetje ne more razvijati in ne more ustvariti uporabnih aplikacij za svoje stranke.

2. Raziskave ključnih besed

API je pomemben za podjetja, ker programerjem omogoča ustvarjanje neverjetnih spletnih orodij za strganje . Ta orodja nam pomagajo opravljati svoje naloge na boljši način. API-ji, ki temeljijo na ključnih besedah, na primer olajšajo iskanje ključnih besed in besednih zvez za naše spletne strani. Medtem ko strgamo podatke, API-ji skrbijo za naše ciljne ključne besede in jih ne spremenijo ali spremenijo v rezultatu.

3. API-ji so dobri za razvijalce in programerje

Tako lahko razvijalci in programerji pridobijo koristi od API-jev in svojim strankam zagotovijo najboljše možne priložnosti. Na primer, Reddit je bil uveden kot mobilna aplikacija in se je zanašal na številne storitve za pridobivanje orodij in podatkov,. Zdaj je Reddit eden najboljših virov spletnega prometa. Z uporabo API-ja lahko ustvarite forume, ki so podobni Redditu, in lahko v nekaj dneh vključijo vse več ljudi Source .

December 22, 2017