Back to Question Center
0

Semalt - Kako izrezati spletne strani?

1 answers:

Lepa juha je knjižnica Python, ki se pogosto uporablja za brisanje spletnih strani z ustvarjanjem razčlenjenega drevesa iz dokumentov XML in HTML. Spletno strganje, tehnika pridobivanja podatkov s spletnih strani in strani, se pogosto uporablja pri analizi podatkov in področjih upravljanja. V večini primerov je programski jezik Python predpogoj za podatkovno znanost.

Python 3 ima orodja za strganje in module, ki jih lahko uporabite za svoj projekt upravljanja podatkov. Trenutno deluje kot Beautiful Soup 4, ta modul je združljiv z Python 3 in Python 2. 7. Lep Soup 4 modul je prav tako sposoben ustvariti razčleniti drevo za nezaželeno juho. V tem vadnici se boste naučili, kako strgati stran in zapisati strgane podatke v datoteko CSV.

Začetek

Za začetek nastavite strežnik ali lokalno kodno okolje Python na vašem računalniku. Prav tako morate namestiti modul Beautiful Soup and Requests na vaš računalnik. Znanje za delo z obema moduloma je tudi nujen pogoj. Poznavanje HTML tagging in strukture je tudi dodatna prednost.

Razumevanje vaših podatkov

V tem kontekstu bodo uporabljeni podatki iz nacionalne galerije umetnosti, ki vam bodo pomagali razumeti, kako uporabljati čudovito juho 4. Narodna galerija umetnosti obsega 120.000 kosov, ki jih opravi približno 13.000 umetnikov. Umetnost je v Washingtonu D. C, Združene države.

Spletni izpis podatkov z Beautiful Juho ni tako zapleten. Na primer, če se osredotočate na črko Z, označite in zabeležite ime na seznamu. V tem primeru je prvo ime Zabaglia, Niccola. Za doslednost navedite število strani in ime zadnjega izvajalca na tej strani.

Kako uvažati zahtevke in lepo zbirko juhe

Če želite uvoziti knjižnice, aktivirajte programsko okolje Python 3. Preverite, ali ste v istem imeniku z vašim programirnim okoljem. Zaženite ta ukaz, da začnete. my_env / bin / activate.

Ustvarite novo datoteko in začnite uvažati knjižnice Beautiful Soup and Requests. Knjižnica zahtevkov vam omogoča, da v svojih programih Python uporabite HTTP v berljivih formatih. Lepa juha, na drugi strani, hitro brusi strani. Uporabite bs4 za uvoz Beautiful Soup.

Kako zbrati in razčleniti spletno stran

Uporaba zahtevkov zbira URL svoje prve strani. URL prve strani bo dodeljen strani s spremenljivko. Zgradite objekt BeautifulSoup iz zahtevkov in razčlenite predmet iz razčlenjevalnika Pythona.

V tem vodiču je cilj zbiranje povezav in imen umetnikov. Na primer, lahko zbirate datume umetnikov in narodnosti. Za uporabnike operacijskega sistema Windows z desno miškino tipko kliknite ime prvega izvajalca. V tem primeru uporabite Zabaglia, Niccola. Za uporabnike operacijskega sistema Mac OS tapnite »CTRL« in kliknite ime. Kliknite meni »Preglej element«, na katerega se pojavijo zasloni za dostop do orodij spletnih razvijalcev. Natisnite imena izvajalcev, da bi lepa juha razčlenila drevo hitro.

Odstranjevanje spodnjih povezav

Če želite odstraniti spodnje povezave na svoji spletni strani, preverite DOM, tako da z desno miškino tipko kliknete element. Identificirali boste, da so povezave pod tabelo HTML. Z uporabo čudovite juhe uporabite "metodo razgradnje", da odstranite oznake iz drevesa razčlenitve.

Kako vleči vsebino iz oznake

Ni vam treba natisniti celotne oznake povezave, uporabite Beautiful Soup, da odstranite material iz oznake. Ustvarjate lahko tudi URL-je, povezane z umetniki z uporabo Beautiful Soup 4.

Zajemanje strganih podatkov v datoteko CSV

Datoteka CSV vam omogoča shranjevanje strukturiranih podatkov v navaden tekst, format, ki se večinoma uporablja za obrazce podatkov. Priporočljivo je poznavanje ravnanja s tekstovnimi datotekami v Pythonu.

Zbiranje spletnih podatkov se uporablja za strganje strani in pridobivanje informacij. Bodite pozorni na spletne strani, na katere ste pridobili podatke o ekstrakciji. Nekatere dinamične spletne strani omejujejo pridobivanje spletnih podatkov na svojih spletnih mestih. Če želite strgati stran z Beautiful Soup in Python 3, je to preprosto Source .

December 22, 2017