Back to Question Center
0

BeautifulSoup za pridobivanje vsebine spletne strani v petih minutah - Semalt Expert

1 answers:

Lepa juha je paket Python, ki se uporablja za razčlenjevanje dokumentov XML in HTML. Ustvari razdeli drevesa za spletne strani in je na voljo za Python 2 in Python 3. Če imate spletno stran, ki je ni mogoče pravilno nabirati, lahko uporabite različne okvire BeautifulSoup. Izpisani podatki bodo izčrpni, berljivi in ​​prilagodljivi, ki vsebujejo veliko ključnih besed kratkega repa in dolgega repa.

Tako kot BeautifulSoup, lahko lxml integriramo s html. modul razčlenjevalnika priročno. Ena od najbolj značilnih lastnosti tega programskega jezika je, da zagotavlja zaščito pred neželeno pošto in boljše rezultate za podatke v realnem času. Oba lxml in BeautifulSoup sta enostavna za učenje in zagotavljata tri glavne funkcije: oblikovanje, razčlenjevanje in konverzijo dreves. V tem tutorialu vas bomo naučili, kako uporabiti BeautifulSoup, da bi lahko zagrabili besedilo različnih spletnih strani.

Namestitev

Prvi korak je namestitev BeautifulSoup 4 s pipom. Ta paket deluje na Python 2 in 3. BeautifulSoup je pakiran kot koda Python 2; in ko jo uporabljamo s Python 3, se samodejno posodablja na najnovejšo različico, vendar koda ni posodobljena, če ne namestimo celotnega paketa Python.

Namestitev razčlenjevalnika

Lahko namestite primeren razčlenjevalnik, na primer html5lib, lxml in html. parser. Če ste namestili pip, boste morali uvoziti od bs4. Če prenesete vir, boste morali uvoziti iz knjižnice Python. Upoštevajte, da lsml razčlenjevalnik vsebuje dve različici: razčlenjevalnik XML in razčlenjevalnik HTML. Razčlenjevalnik HTML ne deluje pravilno s starimi različicami Python; tako lahko namestite razčlenjevalnik XML, če se razčlenjevalnik HTML preneha odzivati ​​ali ne bo pravilno nameščen. Razčlenjevalnik lxml je razmeroma hiter in zanesljiv ter daje natančne rezultate.

Uporabite BeautifulSoup za dostop do komentarjev

Z BeautifulSoup lahko dostopate do komentarjev želene spletne strani. Komentarji so ponavadi shranjeni v razdelku Comment Comment in se uporabljajo za ustrezno vsebino spletne strani.

Naslovi, povezave in naslovi

Lahko enostavno izvlečeš naslove strani, povezave in naslove s programom BeautifulSoup. Samo oznako strani morate dobiti s posebno kodo. Ko dobite oznako, lahko strgate podatke iz naslovov in podštevilk.

Krmarjenje po DOM

Drevesa DOM lahko uporabljamo z uporabo programa BeautifulSoup. Tags veriženje nam bo pomagalo izvleči podatke za namene SEO.

Zaključek:

Ko so zgornji koraki končani, boste lahko udobno privzeli besedilo spletne strani. Celoten postopek ne bo trajal več kot pet minut in obljublja kakovostne rezultate. Če želite iskati podatke iz dokumentov HTML ali datotek PDF, vam ne bo pomagal niti BeautifulSoup niti Python. V takih okoliščinah morate poskusiti strgalo HTML in preprosto analizirati vaše spletne dokumente. V celoti izkoristite funkcije funkcije BeautifulSoup, da bi strnili podatke za namene SEO. Tudi če želimo lsml-jevim razčlenjevalnikom HTML, lahko še vedno izkoristimo sistem podpore BeautifulSoup in lahko dobimo kakovostne rezultate v nekaj minutah Source .

December 22, 2017