Back to Question Center
0

Semalt: Kako se spoprijeti z izzivi spletnega podatkov?

1 answers:

Podjetjem je postalo običajna pridobitev podatkov za poslovne aplikacije. Podjetja zdaj iščejo hitrejše, boljše in učinkovite tehnike za redno pridobivanje podatkov. Na žalost je strganje po spletu zelo tehnično in zahteva veliko časa za obvladovanje. Dinamična narava spleta je glavni razlog za težavo. Prav tako je precej dobrih številov spletnih strani dinamična spletna mesta in jih je težko strgati. Izzivi spletnega izkopavanja izhajajo iz dejstva, da je vsaka spletna stran edinstvena, ker je kodirana drugače od vseh drugih spletnih strani. Zato je praktično nemogoče napisati en sam program za strganje podatkov , ki lahko pridobi podatke iz več spletnih mest. Z drugimi besedami, potrebujete ekipo izkušenih programerjev, da kodo svoje spletno strganje aplikacijo za vsako posamezno ciljno spletno mesto. Kodiranje vaše prijave za vsako spletno stran ni samo dolgočasno, ampak je tudi drago, zlasti za organizacije, ki zahtevajo črpanje podatkov iz stotine mest občasno. Tako kot je spletno strganje že težka naloga. Težava se dodatno poveča, če je ciljno mesto dinamično.

Nekatere metode, uporabljene za obvladovanje težav pri pridobivanju podatkov iz dinamičnih spletnih mest, so opisane spodaj.

1. Konfiguracija proxyjev

Odziv nekaterih spletnih mest je odvisen od geografske lokacije, operacijskega sistema, brskalnika in naprave, ki se uporablja za dostop do njih. Z drugimi besedami, na teh spletnih straneh bodo podatki, ki bodo dostopni obiskovalcem s sedežem v Aziji, drugačni od vsebine, dostopne obiskovalcem iz Amerike. Ta funkcija ne zgolj zamenjuje spletnih pajkov, temveč tudi pajkanje jim je malo težko, ker morajo ugotoviti točno različico pajkanja, ta navodila pa običajno niso v njihovih kodah.

Razvrščanje izdaje običajno zahteva nekaj ročnega dela, da bi vedel, koliko različic ima določena spletna stran, in tudi da nastavi pooblastila za zbiranje podatkov iz določene različice. Poleg tega bo za spletna mesta, ki so specifična za lokacijo, vaš strežnik za podatke moral biti nameščen na strežniku, ki temelji na isti lokaciji z različico ciljne spletne strani

2. Avtomatizacija brskalnika

Primerna je za spletna mesta z zelo zapletenimi dinamičnimi kodami. To storite tako, da vse vsebine strani spremenite s pomočjo brskalnika. Ta tehnika je znana kot avtomatizacija brskalnika. Selen se lahko uporablja za ta proces, saj ima možnost, da brskalnik vozi iz kateregakoli programskega jezika.

Selen se dejansko uporablja predvsem za testiranje, vendar deluje odlično za pridobivanje podatkov iz dinamičnih spletnih strani. Vsebino strani najprej opravi brskalnik, ker to skrbi za izzive kode JavaScript za obrnjeno inženirstvo, ki omogoča pridobivanje vsebine strani.

Ko je vsebina prikazana, se shrani lokalno in določeni podatkovni točki se kasneje izvlečejo. Edina težava s to metodo je, da je nagnjena k številnim napakam.

3. Obravnavanje zahtev po pošti

Nekatere spletne strani dejansko zahtevajo določen vnos uporabnika, preden se prikažejo zahtevani podatki. Če na primer potrebujete informacije o restavracijah na določeni zemljepisni lokaciji, lahko nekatere spletne strani zahtevajo poštno številko zahtevane lokacije, preden boste imeli dostop do zahtevanega seznama restavracij. To je ponavadi težavno za pajke, ker zahteva vnos uporabnika. Vendar pa je treba skrbeti za težavo, da se lahko zahtevki po pošti izdelajo z uporabo ustreznih parametrov za orodje za strganje , da pridete do ciljne strani.

4. Izdelava URL-ja JSON

Nekatere spletne strani zahtevajo AJAX klice, da naložijo in osvežijo svojo vsebino. Te strani je težko strgati, ker sprožilci datoteke JSON ni mogoče enostavno slediti. Torej zahteva ročno testiranje in inšpekcijske preglede za določitev ustreznih parametrov. Rešitev je izdelava potrebnega URL-ja JSON z ustreznimi parametri.

Skratka, dinamične spletne strani so zelo zapletene zaradi strganja, zato zahtevajo visoko raven strokovnega znanja, izkušenj in prefinjene infrastrukture. Vendar pa lahko nekateri spletna strganja podjetja ravnajo z njo, zato boste morda morali najeti tretje stranke strganje podjetja Source .

December 22, 2017