Back to Question Center
0

Ali mi lahko pomagate razumeti algoritem rangiranja Amazon?

1 answers:

Razvrstitveni algoritem Amazon za iskanje izdelka (znan tudi kot A9) je zasnovan tako, da razvrsti različne izdelke, tako da, ko kupec išče določeno točko v prodaji - ustrezni rezultati iskanja se potegnejo skupaj in se zagotovijo le v dveh korakih. Enostavno postavite, ko potencialni kupec začne z iskanjem izdelka, je Amazonov razvrstitveni algoritem najbolje poskušal zagotoviti najboljše rezultate, ki ustrezajo zahtevi stranke. In medtem ko Google prikazuje rezultate, ki zagotavljajo najboljši odgovor na iskalno poizvedbo, ki jo je vnesel uporabnik, je algoritem za razvrščanje v Amazon osredotočen na prikaz natančno, kateri izdelek kupec je bolj verjetno kupil. To pomeni, da je postopek razvrščanja izdelkov na Amazon bolj enostaven, če ga primerjamo s podobnim postopkom, ki so ga izvedli večji iskalniki, kot je Google sam, kot tudi Yahoo, Bing itd.

Glavni dejavniki algoritma za razvrščanje v Amazon

Na splošno je glavni cilj algoritma razvrščanja v Amazonu zagotoviti največji prihodek za vsako stranko, tam. Med drugim, Amazon iskalnik optimizacijo stavijo na različne notranje dejavnike. Mislim, da na Amazonki ni nobene off-page optimizacije - preprosto ne posveča pozornosti levjemu deležu zunanjih stranskih dejavnikov SEO, kot so socialni mediji, gradnja povezav, pristojnost domene in tako naprej. Kot sem že povedal, je glavni cilj algoritma za razvrščanje v Amazonu, da bi dobili največ od največjega prihodka na stranko (RPC). Kot rezultat, ključni dejavniki, ki jih upošteva A9, so naslednji:

  • Stopnja konverzije - na splošno vplivajo vaše ocene strank, konkurenčne cene in kakovost slike.
  • Ustreznost in zadovoljstvo kupcev - medtem ko dejavniki, ki so pomembni, so v glavnem določeni z naslovom izdelka in opisom izdelka, je med pomembnimi dejavniki, ki so pomembni tam.
  • Zadrževanje - ti dejavniki se v glavnem vrtijo okoli ravni ODR (stopnja napak narobe), pa tudi povratne informacije od prodajalca.

V skladu z algoritmom za razvrščanje A9 Amazon je največji dobiček mogoče doseči le s tem, da je več strank zadovoljno in da se jim večkrat vrne,. Upoštevajte pa, da poleg Amazonskega RPC-ja Amazon upošteva tudi zadrževanje strank. To pomeni, da pri razvrščanju določenega izdelka Amazon ne uporablja samo dejanske stopnje konverzije, temveč tudi njihove pričakovane vrednosti. Enostavno rečeno, Amazon lahko upravičeno pričakuje, da bo zmanjkalo, glede na to, da je cena za določen izdelek zagotovo višja od preostalih podobnih ponudb izdelkov na trgu. In ne pozabite, da je popolnost vaše strani izdelka z vsemi glavnimi deli, ki so v celoti izpolnjene, zelo pomembna za algoritem rangiranja Amazon. Torej, se izogibajte, da bi bilo eno polje prazno ali ni v celoti izpolnjeno. Na ta način boste vedno imeli boljše možnosti, da bi bili prikazani na vrhu SERP-jev na ustrezni zahtevi naročnika od kupca Source .

December 22, 2017