Back to Question Center
0

Semalt nudi 3 glavna spletna strganja, ki jih morate poznati

1 answers:

Spletno strganje, znano tudi kot pridobivanje in pridobivanje podatkov v spletu, je praksa pridobivanja informacij iz mreže. Programska oprema za spletno strganje dostopa do interneta s protokolom prenosa za hipertekst ali prek različnih spletnih brskalnikov. Posebne informacije se zbirajo in kopirajo - where can i order nembutal pills 100mg online. Nato se shrani v centralizirano bazo podatkov ali prenese na trdi disk. Najlažji način za pridobivanje podatkov s spletnega mesta je, da jo ročno prenesete, lahko pa tudi spletno programsko opremo za strganje, da bo vaše delo opravljeno. Če je vsebina razširjena na tisoče spletnih mest ali spletnih strani, bi morali uporabiti uvoz. io in Kimono Labs za pridobivanje in organiziranje podatkov v skladu z vašimi zahtevami. Če je vaš potek dela kakovosten in kompleksnejši, lahko uporabite kateri koli od teh pristopov k vašim projektom.

Pristop št. 1: DIY:

Obstaja veliko odprtokodnih tehnologij za strganje po spletu. Pri pristopu DIY boste zaposlili skupino razvijalcev in programerjev, da bi opravili svoje delo. Ne bodo le strgali podatke v vašem imenu, ampak bodo tudi varnostne kopije datotek. Ta metoda je primerna za podjetja in znana podjetja. Pristop DIY morda ne ustreza samostojnim podjetjem in zagonom zaradi visokih stroškov. Če se uporabljajo prilagojene tehnike spletnega strganja, lahko vaši programerji ali razvijalci stanejo višje od rednih cen. Vendar pa pristop DIY zagotavlja zagotavljanje kakovostnih podatkov.

Pristop št. 2: orodja in storitve spletnega strganja:

Najpogosteje ljudje uporabljajo storitve spletnega strganja in orodja za izvedbo svojih del. Octoparse, Kimono, Import. io in druga podobna orodja se izvajajo v majhnem in velikem obsegu. Podjetja in spletni skrbniki celo ročno dvignejo podatke s spletnih strani, vendar je to mogoče le, če imajo znanje o programiranju in kodiranju. Spletni strgalnik, razširitev za Chrome, se pogosto uporablja za izdelavo sitemapov in določanje različnih elementov spletnega mesta. Enkrat se podatki prenesejo kot datoteke JSON ali CSV. Lahko izdelate spletno programsko opremo za strganje ali uporabite že obstoječo orodje. Prepričajte se, da program, ki ga uporabljate, ne zgolj prekaša vašega spletnega mesta, pač pa tudi vaše spletne strani. Podjetja, kot so Amazon AWS in Google, ponujajo orodja za strganje , storitve in javne podatke brezplačno.

Pristop št. 3: Data-as-a-Service (DaaS):

V okviru strganja podatkov je podatkov-kot-storitev tehnika, ki strankam omogoča, da nastavijo prilagojene podatkovne vire. Večina organizacij shrani iztisnjene podatke v samostojnem skladišču. Prednost tega pristopa za poslovneže in podatkovne analitike je ta, da jih uvaja v nove in celovite tehnike spletnega strganja; pomaga pri ustvarjanju več vodil. Izbirali bodo zanesljive strgalke, najti trinajoče zgodbe in vizualizirati podatke, da jih brez težav distribuirajo.

Programska oprema za strganje po spletu

1. Uipath - To je odlično orodje za programerje in lahko presega skupne izzive za izločanje spletnih podatkov, kot so navige strani, kopanje bliskavice in strganje datotek PDF.

2. Uvozi. io - To orodje je najbolj znano po svojem uporabniku prijaznem vmesniku in razkrije vaše podatke v realnem času. Rezultate lahko prejmete v obrazcih CSV in Excel.

3. Kimono Labs - API je ustvarjen za spletne strani vaše želje in informacije se lahko prerežejo z novicami in borznimi trgi.

December 22, 2017