Back to Question Center
0

Semalt Expert napoveduje prihodnost spletnega strganja

1 answers:

Spletno strganje je običajna tehnika za zbiranje podatkov iz mreže. Če rečem, da je to pomembno, je veliko podcenjevanje. To je preprosto nepogrešljivo - desenvolvimento web logo design. Informacija je moč in vsaka organizacija, ki nima, je deformirana, zato spletno strganje je kri, na kateri tečejo vse vrste spletnih podjetij.

Ali gre za nevladno organizacijo, dobičkonosno organizacijo, zagon, srednje veliko podjetje ali celo družbo Fortune 500, vsekakor poteka na zbranih informacijah. Torej, pomena spletnega strganja ni mogoče preveč poudariti.

Natečaj v podjetniškem svetu še nikoli ni bil strožji, kot je zdaj. Igralci v različnih panogah zdaj uporabljajo vsa orožja, ki so jim na voljo, da se tekmujejo. V zadnjem času so organizacije začele uporabljati spletno strganje kot orožje za boj proti svojim konkurentom. Navsezadnje, ko imate več ustreznih informacij kot vaši nasprotniki, boste imeli prednost pred njimi. Znanje, pravijo, je moč. Čeprav je industrija spletnega strganja napolnjena s številnimi rešitvami, jih lahko združimo v samo 3 kategorije in so:

  • Gradite svojo lastno aplikacijo za pridobivanje podatkov ali programsko opremo sami ali pa najem programerjev
  • Priprava spletnih storitev za strganje tretjih oseb
  • Nakup generične programske opreme za pridobivanje podatkov

Vse tri rešitve imajo svoje prednosti in slabosti. Poleg tega je najprimernejša kategorija rešitev za vsako podjetje odvisna od potreb po spletnem strganju podjetja.

Kot vsaka druga tehnologija se bo spletno strganje še naprej razvijalo in razvijalo. Torej, ta članek se osredotoča na prihodnost spletnega strganja. Preden nadaljujemo, je bistveno pojasniti, da so mnenja v tem članku o prihodnosti spletnega strganja zgolj špekulativne in domiselne možnosti. Ob upoštevanju tega, tu, prihodnost spletnega ekstrakcije gledamo z različnih perspektiv.

Iz perspektive umetne inteligence

Ker se umetna inteligenca uporablja v vsakem življenjskem segmentu, se domneva, da bo tehnologija v izredni prihodnosti izjemno uporabljena za spletno strganje. Z drugimi besedami, ustvarijo se inteligentni roboti ali stroji za spremljanje in redno beleženje podatkov za različna podjetja.

Seveda se roboti že uporabljajo za spletno strganje, vendar nobeden od njih ne more obvladati večjih sprememb na ciljnih spletnih mestih brez človekovega posega. Na primer, če se postavitev ciljnega spletnega mesta spremeni, obstoječa orodja za strganje po spletu ne bo mogla strgati spletnega mesta, ne da bi uporabnik malo potegnil orodje. To ne bo problem pri prihodnjih super-inteligentnih robotih za strganje po spletu, saj bodo lahko uporabljali svojo diskrecijsko pravico, da bodo pri spletnem strganju ravnali s kakršnimi koli spremembami na svojih ciljnih mestih z malo ali nič človekovim posegom. Kmalu bodo ustvarjeni, če jih še ne bodo ustvarili.

Od Googlovega kota

Največji spletni strgalo je Google, ker je njena osnovna dejavnost pajkanje in strganje spletnih mest ter pajka na vsa gostila spletnih mest in vse njihove povezave. Iz tega sledi, da lahko Google začne opravljati storitve spletnega strganja. In če bo, bo to največje in najboljše spletno strganje podjetje, saj že strgali po spletu. Odjemalci bodo morali navesti samo URL-je ciljnih spletnih strani in prejeli bodo vse vsebine, ki jih potrebujejo od Googla. Navsezadnje je vsebina vseh spletnih strani že v podatkovnih bazah njenega indeksa.

Še en razlog, da bi Google začel opravljati storitve spletnega strganja, je, da bo zahteval malo ali nobenega dodatnega napora, da bi z njim. Družba preživi s strganjem spletnih strani že. Imeti vedno potrebne podatke v rokah bo Google ponudil spletno skrajšanje časa, ki ga bodo drugi ponudniki storitev nikoli ne bodo mogli ujemati.

Ker bo Google ponudil storitev brez dodatnih prizadevanj, lahko zagotovi tudi konkurenčne cene, ki jih nobena druga organizacija ne more ujemati. Tako kot podjetje, ki je skoraj prevzelo industrijo iskalnikov, lahko Google sčasoma prevzame tudi sektor spletnega strganja. Možnosti so dobro v njeni korist.

Z vidika analize in organizacije

Ne glede na to, kako drage so, čevlji niso uporabni za moškega brez nog. Torej, podatki morda ne bodo zelo koristni za organizacijo s slabimi sposobnostmi analize. Dejstvo je, da podatki sami niso tako bistveni, kako ga lahko uporabite. Torej, ko podjetja še naprej krepijo svoja prizadevanja za spletno strganje, bodo tudi začeli razpršiti več sredstev pri zaposlovanju visoko izkušenih analitikov podatkov ali usposabljanju svojih zaposlenih pri organizaciji podatkov in analizi podatkov.

Glede na enake podatke bodo nekatere organizacije bolje uporabile od drugih. To je samo zato, ker imajo ljudi z boljšimi sposobnostmi za analizo podatkov. Torej, prihodnost spletnega strganja bo zagotovo vplivala na povpraševanje po organizaciji in analizi podatkov.

Z varnostnega vidika

Večina obstoječih orodij za spletno strganje morda ni več učinkovita, saj več organizacij še naprej krepi prizadevanja, da bi njihove spletne strani onemogočile strganje. Do takrat bodo le še podjetja, ki uporabljajo storitve tretje strani za strganje po spletu, ali tista, ki so razvila visoko razvito orodje, lahko še vedno brali podatke z drugih spletnih strani.

Za zaključek je pomembno, da se organizacije začnejo pozicionirati za prihodnost spletnega strganja. Nekaj ​​potrebnih korakov, ki jih boste morda želeli upoštevati, so:

1. Začeti si delati na razvoju lastnih robotov, ki jih vodijo umetne inteligence, ki bodo obvladali vaše strganje podatkov , kar mora učinkovito ZDAJ.

2. Prav tako bi morali okrepiti prizadevanja, da bi vaše spletno mesto zelo težko strgalo. Kaj, če imajo nekateri vaši konkurenti enostaven dostop do vsebine na vašem spletnem mestu, medtem ko ne morete strgati svojih? Ne pozabite, več informacij o svojih tekmecih, večje je vaše možnosti, da jih premagate.

3. Prav tako bi morali začeti resno delovati pri izboljšanju vaše organizacije podatkov in sposobnosti analize. To se lahko primerja tudi z vojnimi razmerami. Včasih lahko naletite na kodirane podatke vaših tekmecev ali nasprotnikov. Informacije ne bodo uporabljene, če jih ne boste mogli hitro dekodirati. Zelo izkušeni analitiki podatkov pogosto zaznajo določene trende v zbirnih podatkih, zato boste morda morali najeti nekaj od njih.

Na kratko, sposobnost, da svojo organizacijo pripravite na koncept velikih podatkov in prihodnost spletnega pridobivanja, bo imela pomembno vlogo pri dolgoročnem uspehu vašega podjetja.

December 22, 2017