Back to Question Center
0

Kako lahko pravilno uporabite marketinška orodja Amazon?

1 answers:

Ta kratka objava je namenjena amazonskemu tržnemu orodju in sicer AMS. Za to temo je ključnega pomena zaradi "intimnosti konkurentov", pri katerem se večina spletnih trgovcev srečuje na Amazon v naših dneh.

Amazon Marketing Services (AMS) ponuja spletnim prodajalcem številne prednosti in jim daje priložnost, da se izstopajo od svojih konkurentov in svoje izdelke uvrščajo visoko na stran z rezultati iskanja Amazon.

Vsak izkušeni prodajalec Amazon ve, da vsak klik na vaš seznam ne more pomeniti nakupa. Zato je pomembno, da razumemo, kako uporabljati marketinško orodje Amazon za pridobitev znatnega dobička od njega - times business solutions linkedin sign.

Zakaj morate uporabljati marketinška orodja Amazon?

Kot sem že omenil, je Amazon zelo konkurenčen trg, kjer je večina nišnih konkurentov en klik, in vsi si zagotovite enake prednosti in imajo enake šibke točke. Z drugimi besedami greste vratu in vratu s svojimi tržnimi nišnimi tekmeci in imajo enake možnosti za zmago v nakupni škatli na Amazoniji. Vaša potencialna stranka lahko klikne na vaši konkurentski strani in v enem trenutku izgubi prodajo. Zato morate do 10 sekund prepričati iskalca, da natančno izbere izdelek.

Amazon Marketing Service vam bo pomagal pritegniti več potencialnih strank in povečati prepoznavnost blagovne znamke na Amazon. Poleg tega omogoča ciljanje oglasov uporabnikom na različnih stopnjah odkupa. Zagotavlja vam možnost, da svojo blagovno znamko pridobite pred dodatnimi nakupovalci na trgu na Amazon.

Oglasi v naslovu imajo vlogo blagovne znamke, sponzorirani izdelki pa ciljajo na uporabnike, ki jih zanima določen izdelek. Takšni oglasi za prikaz izdelkov vam pomagajo obdržati potencialne stranke znotraj svojega nakupovalnega okolja Amazon.

Amazon Marketing Services se je razvil v tri glavne Amazon oglaševalske formate:

  • Amazon Sponzorirani izdelki Oglasi

Vsi ti oglaševalski formati imajo svoje mesto v pretvorbeni lijaki Amazon. Zmagovalna trženjska strategija zahteva vse te tri funkcije in različne vrste ciljanja za vsako oglaševalsko akcijo.

Oglasi za iskanje naslovov

Oglasi za iskanje naslovov so zasnovani na vrhu prodajnega lijaka. uporabniki opazujejo na strani z rezultati iskanja in neposredno vplivajo na iskalnike, ki odločajo o nakupu, saj so najboljši za iskanje z blagovno znamko in splošno kategorijo. Oglase za iskanje naslovov običajno vsebujejo naslov besedila po meri in več sorodnih izdelkov. vam omogočajo, da na začetku svojega iskanja sodelujete z vašim ciljnim občinstvom.

Za razliko od temeljne koristi oglasov za iskanje v naslovu je to možnost, da se kliki neposredno usmerijo na nekaj drugega kot stran s podrobnostmi o izdelku

Sponzorirani oglasi za izdelke

Sponzorirani oglasi za izdelke so lahko dve vrsti - avtomatsko in ročno. Prva je con šotor vozi, medtem ko je drugi ključni pogon. Ti oglasi so prikazani na strani TOP ali na dnu Amazonove strani z rezultati iskanja, ko uporabljate namizje in stran s podrobnostmi o izdelku, ko uporabljate mobilno napravo. Sponzorirani prodajni oglasi se štejejo za oglase s srednjim delom, saj se pojavijo pred potencialnimi kupci, ko primerjajo različne možnosti nakupa.

Ti oglasi so na voljo ne samo za prodajalce, temveč tudi za vse tretje prodajalce na Amazoniji. Hitro jih lahko ustvarite in hitro pridobite odobritev.

Ta oglaševalska akcija je podobna Googlovemu nakupovanju, saj so oglasi namenjeni določenemu izdelku. Poleg tega Amazon upošteva tudi ustreznost vašega izdelka do uporabniške poizvedbe, vašo cenovno politiko, preglede in zgodovino prodaje.

Najboljše je, da lahko izbirate med samodejnimi in ročnimi vrstami ciljanja..Ko samodejno zaženete oglas, Amazon uporablja razpoložljive podatke, da ustreza vašim oglasom za izdelke z najbolj ustreznimi iskalnimi izrazi. V primeru, ko ste svoje oglaševanje ročno zagnali, lahko naložite seznam iskalnih izrazov, s katerimi lahko ciljate oglase za oglase. Ročne oglaševalske akcije imajo višjo ceno na klik, vendar zagotavljajo boljše možnosti ciljanja, medtem ko so lahko samodejne oglaševalske akcije preprosto ustvarjene in prikazane na večjem številu iskalcev.

Ne morem glasovati niti za ročne niti za samodejne oglase za izdelke. Oba sta koristna za vaše podjetje, zato priporočam, da jih uporabite v kompleksnem.

Med primarnimi zahtevami za Amazon Sponzorirane izdelke lahko razlikujemo naslednje:

  • Aktivni račun Amazonskega prodajalca;
  • Sposobnost pošiljanja na vse naslove na ozemlju Združenih držav;
  • Seznam vaših izdelkov mora temeljiti na več kategorijah, ki so na voljo;
  • Prodajati bi morali samo nove in izvirne izdelke;
  • Vaš oglas je treba ustvariti samo za uvrstitev, ki je na voljo za polje za nakup. V nasprotnem primeru vaš oglas ne bo prikazan potencialnim strankam v Amazoniji.
  • Prodajne izdelke bi morali prodajati v eni od naslednjih držav - ZDA, Združenem kraljestvu, Kanadi, Nemčiji, Franciji, Španiji, Italiji in na Kitajskem.

Oglasi za oglase z izdelki

Oglasi za izdelke so zasnovani na dnu prodajnega lijaka in so prikazani samo na straneh s podrobnostmi o izdelku. To je vaša zadnja priložnost, da privabite potencialne kupce, naj kupijo.

Tovrstnim oglasom lahko ciljate vrsto izdelka, ki ga kupec kupi ali s trenutnimi ali prejšnjimi preferencami. Ciljanje na izdelke vam omogoča, da določite, na katerih straneh izdelkov želite, da se dajo vaš oglas. Na primer, lahko svoje izdelke prikažete na svojih tržnih nišnih konkurentskih straneh, zagotovite poizvedbe v Amazon z dodatki po razumni ceni. Vendar pa je vredno reči, da je ciljanje izdelkov omejeno, saj morate izbrati stvari, za katere želite, da se vaši oglasi prikazujejo.

Oblikovanje obresti lahko v svojem terminu zajema več ozemljih, vendar z nekoliko manj relevantnostjo. Z uporabo takšnih oglasov lahko svoje izdelke prikažete uporabnikom, ki si ogledujejo določeno kategorijo izdelkov ali povezane elemente v isti kategoriji.

December 14, 2017