Back to Question Center
0

Kako deluje Amazon Sales Central?

1 answers:

Spletni trgovci, ki se odločijo za prodajo svojih izdelkov na Amazon, morajo izbirati med središčem Amazon prodajalca in središčem prodajalca Amazon. Kako ti centri služijo in kateri dejavniki lahko vplivajo na vašo izbiro? Ta vprašanja bom odgovoril v tej kratki objavi. Pokrivali bomo razliko med centralnim prodajalcem in prodajalcem ter razpravljali o prednostih obeh. Upamo, da vam bodo ti podatki pomagali razumeti, katera možnost najbolj ustreza vašemu podjetju.

Amazon Sales Central vs Amazon Vendor Central

kot prodajalec prve stranke) in kot trgovec na drobno (tretji partner) - aftersun cream. Amazon deluje drugače s prodajalci prvega in tretjega proizvajalca. Da bi razumeli te razlike, morate najprej razumeti, kako razlikovati med prodajalci in trgovci na drobno.

Kot prodajalec prve stranke boste uporabili centralo prodajalca kot distributerja ali proizvajalca. Kot prodajalec prodajate svoje izdelke v razsutem stanju na Amazon, Amazon pa po drugi strani prodaja te izdelke pod svojimi blagovnimi znamkami strankam. V tem primeru Amazon prejme odstotek prodaje. Vendar pa s tem programom vse amandmanske in poštne pošiljke prevzamejo Amazon. Postavke, ki jih ponujajo partnerji Vendor Central, se lahko razlikujejo po oznaki "Ladje, ki jih prodajajo in jih prodaja Amazon".

Kot prodajalec tretje osebe bi morali uporabljati Amazon Sales Central. Poleg tega, kot trgovec na drobno, lahko uporabite Amazon Sellers Fulfillment (FBA). To je zelo priročno, ker v skladu s tem programom Amazon dostavlja vsa vaša naročila sama po sebi. Druga možnost je, da lahko sami upravljate vse transportne procese..

Prednosti in slabosti Amazon Sales Central in Centralnega prodajalca

Spletni trgovci, ki bi želeli porabiti najmanj na Amazonovih storitvah, bodo zadovoljni z Amazon prodajalcem Central. Zagotavljala vam bo tudi možnost določiti najnižje cene za vaše izdelke in ostati konkurenčna v vaši niši. Druga prednost je, da lahko določite ceno, za katero menite, da ustreza vašim izdelkom. To pomeni, da če želite spodbuditi idejo o kakovosti, lahko to preprosto storite.

Amazon trdi, da bo nagradila vse najmanjše oglaševane zahteve za ceno. Vendar pa lahko tisti trgovci, ki uporabljajo Vendor Central, trdijo to izjavo, ker v resnici Amazon to redko počne.

V skladu z ravnmi, ki uvrščajo Amazon, je treba ujemati vse druge prodajalčeve cene. To pomeni, da takoj, ko nekdo obvesti Amazon o nižji ceni za določen izdelek zunaj te platforme, se bo cena izdelka zmanjšala. Zapleteno je, da bi Amazon povrnil ceno nazaj v MAP.

V primerjavi s prodajalcem Central, imajo prodajalci centralni partnerji več nadzora nad cenami. Vendar pa za tiste, ki iščejo dobro partnerstvo z Amazon, Vendor Central ponuja več priložnosti.

Če govorimo o optimizaciji oglasov, ima Amazon Seller Central večjo fleksibilnost. Z lahkoto lahko spremenite naslove, popravke v točkah in opise ter posodobite slike.

Za zaključek bi rad povedal, da raje uporabljam Amazon Sales Central, saj zagotavlja več koristi in podpore. Poleg tega imam stalen dostop do storitve za pomoč prodajalcem.

December 13, 2017